Vi tar oss an gårdagens resultat från 6B och 6C:

 

6B

Fässbergs IF – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 3-0

Högaborg Kärralunds FC – Göteborgs City FF 0-1

Rambergets SK – Proletären FF 1-7

6C

Knippla IK – Vrångö IF 0-1

FC Härlanda – Hönö IS 4-1

Önnereds IK – SK Argo 0-0

 

Nedflyttade Fässbergs IF har anpassat sig bra till division 6-boll och tog igår sin fjärde seger för säsongen och hakar på toppen av 6B. 3-0 blev det mot Syrianska efter mål av Mustafa Shirwani, Henric Johansson och Brian Larsen.

FIF är trea i tabellen. Syrianska/Arameiska är åtta.

 

Göteborgs City tog en skön trepoängare mot nykomlingen Högaborg Kärralund. Matchens enda mål prickades in av Adrian Holländare Nyström i matchminut 34 på straff.

Citys spelande tränare Anders Hultberg sa så här om matchen:

”Riktigt skönt att ta en trepoängare mot ett lag som är förväntat att sluta på liknande plats som oss i tabellen, det är ju dessa poäng vi behöver ta. Vi är väl överlag snäppet bättre och har de hetare chanserna, men Högaborg är bra på fasta och har en hörna inne i mål men domaren hittar en offside någonstans. Skönt för oss, tungt för Högaborg. Sen får vi en straff efter cirka 35 och 1-0. Vi åker på en del skador i andra halvlek och tvingas röra om på positionerna, och Högaborg trycker på. Men det blir aldrig direkt farligt utan vi är närmare 2-0 på kontringar men inget lag orkar riktigt i offensivt straffområde. Vi tar vår första 0:a bakåt i seriespelet för i år, så känns riktigt härligt tillsammans med de 3 pinnarna!”

City är för tillfället sexa och Högaborg är tia.

 

Laget att slå i år i 6B och seriens enda fullpoängare, Proletären FF, vann som väntat mot jumbon Ramberget. 7-1 blev det och Mattias Tuncay svarade för ett hattrick.

PFF:s kapten och tillika ordförande, Henrik Källén, sa så här om segern:

”När tabellettan med full pott ska möta jumbon med 0 poäng så låter det som en självklar utgång men det är i den här typen av matcher vi har gått bort oss lite tidigare år. Vi börjar bra, gör 1-0 tidigt genom att Said Atie gör sitt första mål i PFF, men säkerligen inte det sista. Vi kontrollerar sedan matchen men lyckas kanske inte få ut så mycket framåt. Istället sticker Ramberget upp strax innan halvtid, utnyttjar lite passivt försvarsspel från vår (min) sida och sätter ett långskott som dimper ner precis under ribban. 1-1 i halvlek således, vi gör ett par byten men framförallt höjer sig laget som helhet ett steg i tempo och kvalitet. Matti Tuncay sätter igång målskyttet tidigt i andra halvlek, gör så småningom tre och målen ramlar på. 7-1 blir siffrorna till slut, men heder åt Ramberget som kämpar på matchen igenom, fortsätter man så kommer poängen så småningom. Nu väntar matcher som säkert kommer bli tuffare och tätare, mot bl.a. jagande Studenterna och Fässberg. Vi har en del skador som stör, men å andra sidan har vi lite bredare trupp än föregående år så vi är redo.”

PFF serieledare på maximala 15 poäng på fem matcher. RSK är utan poäng efter sex matcher och sist i tabellen.

 

I 6C hittade Vrångö IF tillbaka till vinnarspåret direkt efter 1-1 mot Önnered senast. 1-0 blev det i ö-mötet med Knippla efter att Jimmy Heinonen Kroon satt målet redan efter sju minuter. VIF har nu hållit nollan i fyra av sina fem senaste matcher och bara släppt in tre mål på hela säsongen.

VIF:s målvakt och kapten Tobias Julin sa så här om segern:

”Vi gör ett mål tidigt i första halvlek och efter det så är det inget skönspel precis. Vi är bra första tio i andra halvlek, sen är Knippla bättre än oss och skapar några farliga chanser. En poäng åt varje håll hade nog varit det mest rättvisa. Tyvärr är Knipplas plan väldigt dålig igår. Vi brukar njuta av att åka dit och spela härliga dagar, men igår var det inte lika fint. Men vi lyckas med konststycket att brunka till oss en seger borta mot Knippla och det är vi väldigt nöjda med.”

VIF är med i toppen och är två efter Härlanda. Knippla återfinns på en åttondeplats.

 

FC Härlanda verkar vara i toppen för att stanna och igår tog de en imponerande seger mot dittills obesegrade Hönö IS på Heden. Enligt rapporterna verkade det nästan uteslutande handla om drömmål från ”Fångarnas” sida. 4-1 blev det iallafall efter mål av Tallal MoustahssineAnton ”Bullen” Vall, Joakim Lundberg och Toni ”Tonigol” Micevski. Hönös tröstmål gjordes av Carl Wiklander. Noterbart är att matchens alla fem mål gjordes i den första halvleken.

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om förlusten:

”Årets klart svagaste prestation där vi inte var i närheten av vårt kunnande. I första halvlek saknade vi energi och Härlanda kunde ostört få skjuta in några projektiler utifrån. Vi gör några justeringar till andra halvlek och tar över matchen men då stod Härlandas duktiga målvakt i vägen. Sett över 90 minuter vinner Härlanda rättvist även om siffrorna blev lite väl stora. Så här i bitterhetens stund får man ge Heden 2 en rejäl känga. Planen är i så dåligt skick att det stundtals såg ut som att man spelade på is och man halkade mest runt. Hoppas verkligen att den läggs om snart.”

Härlandas Jonatan Hellman var inte själv på plats men skickade vidare assisterande tränare Kristian Risenfors syn på segern:

”Ettan och tvåan var riktigt sjuka. Båda två var så kallade ”pussar” i klykan av Talle och Bullen. Trean kom till efter ett skott från 40 meter av kapten Pound som målis tappade in. Reducering och sen 4-1. Placering av Tonigol. Andra halvlek spelade vi av. ALLA krigade och var supergoa. Välförtjänt seger. Tränar-Ahlman snackade om Hooch-effekt!”

Härlanda toppar en lite haltande 6C där Hönö är femma men med ett par matcher tillgodo.

 

Rapporten från gårdagens 0-0 match på Apelsinplan mellan hemmalaget Önnered och SK Argo dök upp redan igår kväll och hittas HÄR på bloggen.

 

/Rasta