Vi avslutar rapporteringen från gårdagen med matcherna i 6D, 7A och 7B:

 

6D

Hålta IK – Neutrala IF 1-3

Backatorp IF – Hermansby IF 3-2

7A

Elisedals IS – Kurdistan SF 1-3

7B

Ösets BK – IF Positivum Göteborg 3-0

 

Hålta IK har varit en av de stora överraskningarna hittills i 6D men igår blev det förlust mot Neutrala UF med 1-3. Det stod dock 1-1 fram till matchens sista tio minuter innan Salih Köse (med sitt andra mål) och Abdinaasir Abuukar avgjorde för NUF.

HIK:s Jimmy Karlsson sa så här om förlusten:

”Vi står för en svag insats under nästintill hela matchen. Neutrala gör en riktigt bra första halvlek och går till pausvila med en 1-0 ledning. I början av andra lyfter vi oss och tar över matchen. Utdelning kommer en kvart in i halvleken genom ett kvitteringsmål på hörna. Efter det kollapsar vi helt och Neutrala vinner klart rättvist. Vi tar nya tag i nästa vecka och hoppas på en bättre insats då.”

HIK är dock fortfarande tvåa i tabellen. Neutrala klättrade upp till en åttondeplats.

 

Backatorp tog sin tredje seger för säsongen när laget vände ett 0-2 underläge till 3-2 mot Hermansby sent i matchen! Andreas Averby satte 2-0 för sitt Hermansby i den 62:a minuten och detta stod sig till matchens sista tio minuter. BIF-mål i 80:e (Vishnu Nair), 89:e (Robin Svensson Lundqvist) och 90:e (Achraf El Messaoudi) fixade alltså segern till Backatorp!

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om segern:

”Matchen inleder i lågt tempo och mycket bollinnehav för oss. Efter 20 minuter blir det en mer öppen match och Hermansby gör det bra när de jobbar ner oss med mycket löpningar och fysisk spel. Det ger utdelning och till halvlek leder dem med 0-1. 0-2 kommer hyfsat tidigt i andra halvlek. Men vi spelar väldigt bra andra halvlek och får etablera anfallsspel på deras planhalva. Sista tio minuterna gör vi hela tre mål! Tycker vi borde gjort något mål tidigare, men alltid härligt med sånna vändningar. Vi visar bra karaktär och viker inte ner oss utan tror på våran spelidé. Hermansby tycker jag förtjänar fler än tre poäng hittills i serien, ett jobbigt lag att möta.”

 

I 7A tog Kurdistan sin andra seger för säsongen när Elisedal besegrades med 3-1. Kurdistan är nu åtta, en placering före just Elisedal.

 

I 7B blev det seger för Ösets BK mot IF Positivum. 3-0 blev det och målen gjordes av Christoffer Bergqvist (2) och David Winqvist.

ÖBK:s Blertim Zhuta sa så här om segern:

”Våran senaste 0-0 mot Tynnered (som vi borde vunnit över) spelades utan avbytare sista 20 då skador ställt till det för oss och det blev inte bättre för coach inför dagens match då vi får avbräck på viktiga spelare och får ringa in spelare utan träning och ett nyförvärv från kvällen innan, som ingen har sett spela.

Matchens inledning är trögstartad där vi har mycket boll och skapar det mesta, Positivum kommer upp då och då med sina snabba spelare på topp men inte farligare än några långskott som Kalle enkelt kontrollerar. 1-0 gör vi på hörna där David likt Ramos hänger i luften och nickar in den i mål VACKERT!

I paus pratade vi om att driva upp tempot och att ha tålamod och inte börja jaga mål för tidigt utan ha koncentration och tålamod så kommer 2:an att komma, och mycket riktigt så kommer både 2:an och 3:an. Efter 3-0 så går vi ner oss lite och känner oss säkra och Positivum skapar lite halvchanser och ett tag så blir det lite nervöst men vi håller ut och får med oss tre sköna poäng!

Synd att vi inte slår Tynnered sist och kan fortfarande inte släppa förlusten mot Chalmers där de turligt kontrar in två bollar mot oss. Men med många viktiga spelare borta så får vi med oss 0-0 mot Tynnered på bortaplan och nu 3-0 mot Positivum!”

ÖBK är femma och Positivum återfinns på en niondeplats.

 

/Rasta