Massor med matcher igår i lokalfotbollen där alla serier i division 4-7 var igång. En hel del gräspremiärer också och här kommer ett svep och vi börjar med division 4:

 

4A

Jonsereds IF – Partille IF FK 1-0

Guldhedens IK – Nol IK 3-0

4B

Dalen/KFF – KF Velebit 1-2

Öckerö IF – IF Väster 2-1

 

 

Två matcher i 4A igår. Jonsereds IF tog en viktig seger mot Partille hemma på gräset på Jonsereds IP. Matchen bjöd bara ett mål och det satte hemmalagets Alexander Bernhardsson redan efter 17 minuter. Det var dock desto fler ostskivor då domaren Shehnur Azizi delade ut inte mindre än tolv gula kort!

Jonsereds assisterande spelande tränare Martin Viggeborn sa så här om vinsten:

”En match som där vinst var det enda som gällde. Vi trycker ner Partille väldigt lågt i första halvlek de satsar på lite kontringar genom långbollar på deras duktiga anfallare Sargon. Men första halvlek känns väldigt kontrollerat ifrån oss. Alex gör ett läckert mål på hörna.

Andra halvleken är mer hafsig. Vi rycks med i att vilja spela rakare fotboll vilket vi inte gör i första halvlek. Men Partille fortsätter med långa bollar matchen igenom. Man hörde deras frustration ifrån deras innermittfält som ifrågasatte varför man inte ens kan slå tre passningar inom egna laget. Förklarar matchen ganska bra. Partille får en bra forcering  Men Marcus Johansson i vårt mål är bäst på plan och boxar bort allt.

Tre sköna poäng i en grinig match (inte ful men grinigt).”

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om uddamålsförslusten:

”Det är bara att konstatera att vi nog är det bättre laget idag. Jonsered gör mål direkt på hörna. Sedan skapar vi många klara chanser men vi får inte till det. Tråkigt med förlust men ändå en god känsla.”

JIF har ett kort matchreferat HÄR.

Viktig seger för JIF om laget vill haka på Gårda och Kozara i toppen. Jonsered är trea, samma poäng som tvåan Gårda och fem efter ledande Kozara. Dock har båda dessa lag matcher tillgodo på Jonsered. Partille är fyra i tabellen, två pinnar bakom JIF.

 

Guldheden hade en tuff inledning på årets 4A men tog igår sin andra raka seger och klev upp på den övre halvan av tabellen. Efter en mållös första halvleken mot Nol IK kunde GIK gå ifrån efter paus och vinna med 3-0. Svante Möller satte två och även André Jönsson hamnade i målprotokollet.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om segern:

”Andra raka segern sjukt skönt. Vi fick kämpa hårt för att få ihop lag idag. Några timmar innan match hade vi knappt lag men juniorer ställde upp på bänken. Första halvlek är sådär igen. Jämn halvlek som slutar mållös. 6-5 i avslut till Nol som dock mest avslutar över. Vi har några fina även men träffar inte mål. Stressigt och okyla präglar vår halvlek. I andra är Nol nära första fem då vår målvakt Dawid Etale räddar två frilägen. Sen tar vi över matchen helt då vi börjar släppa bollen till varandra och Nol bjuder på enorma ytor på sin planhalva. Svante Möller sätter 1-0 klinisk efter 55 minuter. Sen gör vi två snabba i mitten av halvleken via André Jönsson och Svante. Sista 20 har vi chanser att göra 2-3 till och vinner rättvist tillslut. Känns som vi kan göra mängder av mål i varje match när vi spelar som vi kan. Våra tre juniorer som ställde upp på bänken fick debutera på slutet. Kul! Mindre kul att ha typ elva tillgängliga spelare till match. Det får det bli ändring på. Nu njuter vi i helgen så kör vi bara nästa vecka.”

GIK:s matchreferat hittas HÄR.

Guldheden är nu uppe på en sjätteplats. Jobbigare för nykomlingen Nol som är tia.

 

I 4B kunde jumbon KF Velebit äntligen ta en trepoängare när de bortaslog Dalen/KFF med 2-1. Det satt dock extremt långt inne. Exakt efter en timmes spel tog nämligen Dalen ledningen när Måns Wahlgren hittade rätt med ett vackert långskott. Med bara tio minuter kvar kvitterade dock Velebit genom Boris Skokic och på övertid kan Dime Angjelovski slå in sin egen retur och avgöra matchen.

Dalens tränare Lasse Andersson leverar som vanligt ett underhållande matchreferat HÄR.

Velebit fortfarande sist i tabellen men nu har laget iallafall kontakt med lagen framför. Dalen/KFF är nia.

 

Öckerö IF tog en skön hemmaseger med 2-1 mot IF Väster när Fernando Martins De Souza skruvande in segermålet på frispark i 90:e minuten! Även 1-0 målet kom på frispark, den gången från Christian Karlsson. Väster kvitterade genom Rami Kurdali och brände även en straff vid ställningen 1-1.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om segern:

”Först och främst så får man väl säga att det inte var någon vidare fotbollsmatch. Domaren höll en konsekvent nivå åt båda håll men han tillät väldigt lite vilket ledde till otaliga avblåsningar. Vilket var en anledning till att det aldrig blev något flyt i spelet. Väldigt stor del av matchen bestod av frisparkar och inkast kändes det som. Annars började vi bäst och hade kommandot över spel och chanser i första halvlek och 1-0 ledningen kunde vart något mål större. Trots ledningen var vi inte nöjda i paus utan ville komma ut och höja oss i andra. Dock blev det tvärtom, det är Väster som höjer sig och är det laget som har spelet och chanserna i andra och de kvitterar också tidigt. Med kvarten kvar hittar domaren en straff till Väster pga tröjdragning i samband med en frispark från halva plan som ingen annan uppfattade. Koffe går dock åt rätt håll och räddar straffen och istället får vi en frispark precis utanför straffområdet i 90:e minuten som Fernando skruvar in i första krysset vilket ger oss segern. Alltid skönt med tre poäng helst i matcher som denna då spelet inte stämmer riktigt.”

Västers Nozad Kurdali hade följande analys av förlusten:

”En match vi dominerar i 90 minuter. Öckerö gör två riktigt snygga frisparksmål och där undertecknad missar straff vid ställningen 1-1. Antagligen den sämsta som skådats ute på Öckerö. Precis såhär såg matchen ut förra året fast åt andra hållet. Öckerö dominerar i 90 minuter fast vi gör 2-1 i sista minuten.”

Västers matchreferat hittas HÄR.

ÖIF är i mitten av tabellen som sexa. Väster är precis under strecket som elva.

 

/Rasta