Tre matcher i division 5 spelades igår:

 

5A

IK Zenith – Hisingen FC 3-3

Öjersjö IF – Älvängens IK 3- 1

5B

Balltorps FF – Kungsladugårds BK 2-1

 

3-3 är uppenbarligen ett gångbart resultat i 5A. Tre av de senast sex spelade matcher har nämligen slutat med det resultatet! Igår var det Zenith och Hisingens tur. Till en början såg det dock ut att bli tre komfortabla poäng till hemmalaget Zenith. Laget ledde nämligen med 3-0 redan efter 26 minuter. Hisingen fick dock in en reducering innan halvtid genom Sina Mohammedzade Shaghoee på straff. Just Mohammedzade Shaghoee var på målhumör och han både reducerade igen och kvitterade (i matchminut 86) för gästerna!

HFC:s Paolo Rossi sa så här om matchen:

”Inte dom allra bästa förutsättningarna innan match. Lite spelare borta samt lite strul innan match gav lite ändrade planer.  Lägg även till årets första match på gräs, det vet alla blir jobbig. Matchen börjar väldigt illa, 0-2 efter fem, 0-3 efter 20. Vi får in 1-3 på straff som blir resultatet i halvlek. I andra halvlek gör vi två mål och lyckas därmed kvittera. Och ska man se till helheten så är nog resultatet rättvist. Zenith har första, medan vi har andra. En väldigt skön poäng där vi visar styrka när vi lyckas komma tillbaka från 0-3.”

Hisingen är trea i tabellen och Zenith är tia.

 

Nykomlingen Öjersjö IF tog sin första seger för säsongen när de slog Älvängen hemma på Öjersjö IP med 3-1. Jacob Gideflod gav hemmalaget ledningen redan efter åtta minuter men Jesper Knaving kvitterade med sitt sjätte mål för säsongen. Innan paus återtog dock ÖIF ledningen genom Anders Hoffman. 3-1 kom sen i matchens sista minuter genom Victor Lindberg.

Viktig seger för ÖIF som nu är åtta och en placering framför återfinns Älvängen.

 

I 5B har det gått knackigt för förhandsfavoriterna Balltorp men desto bättre för nykomlingen Kungsladugård. När lagen möttes var det dock BFF som gick segrande ut striden. 2-1 blev det till hemmalaget på Förbovallen.

Så här sa BFF:s tränare Bawan Mohideen till bloggen om matchen:

”En härlig seger i kvällssolen på Förbovallen! Säsongens första trepoängare på hemmaplan, en efterlängtad och välförtjänt sådan. Vi får en kanonstart och gör mycket vackert 1-0 efter bara två minuter. Kungsladugård kvitterar bara ett par minuter senare och efter det är det egentligen BFF för hela slanten, vi tryckte ner KBK ganska ordentligt i första halvlek och låter de inte få igång något eget spel. Sen kom också ledningsmålet i 65:e och vi har egentligen full kontroll på matchen fram tills sista tio när vi har många trötta ben och faller tillbaka rätt ordentligt. Men mycket närmare än någon halvchans efter att ha matat in bollen i boxen skulle KBK inte komma. Slutresultatet 2-1 var välförtjänt efter att gubbarna slitit matchen igenom. Nästa vecka jobbar vi vidare och laddar om inför mötet mot Härryda!”

BFF tog ett kliv upp i tabellen till en sjätteplats och KBK är kvar som tvåa.

 

/Rasta