Så här gick det i 4A och 4B i helgen:

 

FREDAG 5/5

4A

FK Kozara – Kode IF 4-2 

SKIF Semberija – Gårda BK 1-1 

Lunden Överås BK – Floda BoIF 2-4 

Stenkullen GoIK – Mossens BK 3-1

4B

Kållered SK – Ytterby IS 6-0 

IF Mölndal Fotboll – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 2-2 

Göteborgs FF – Eriksbergs IF 1-1

 

LÖRDAG 6/5

4B

Mölnlycke IF – IFK Björkö 5-2 

 

Livet fortsätter att leka för 4A-laget FK Kozara. I fredags bärgades den sjätte raka segern samtidigt som jagande Gårda BK spelade 1-1 mot Semberija. Kozara fick dock slita hårt hemma på Gamlestadsvallens konstgräs mot Kode IF. Gästerna tog nämligen ledningen omgående genom Oscar Gustafsson. Mål av Nuri Akyol och Omar Sarkawt innan paus vände dock på matchen till Kozaras fördel. Kode gav dock inte upp och i mitten av den andra halvleken gjorde lagets kapten Rasmus Haraldsson sitt femte mål för säsongen när han satte 2-2. Kozara skulle gå segrande ur striden och 3-2 kom i 71:a minuten genom Marcos Valenzuela Abello och i 82:a gjorde Sizar Ayoub 4-2!

Kozaras sportchef Savo Drobac sa så här till bloggen om segern:

”Ja, detta är overkligt och helt magiskt. Att ha full pott efter 6 omgångar är bara något man har kunnat drömma om. Kode gör ett tidigt mål i matchen, blir väldigt låga i sitt försvarsspel efter det och låter oss ha väldigt mycket boll. Vi spelar vacker fotboll i första halvlek och lyckas vända till 2-1 välförtjänt. I andra halvlek så höjer sig Kode och börjar spela bra fotboll. Tycker de är bättre än oss första 20 minuterna men sen kroknar de rejält och vi tar över fullständigt. 4-2 var nog rättvist även om jag kanske är lite enögd. Kode har nog seriens bästa spelare i Rasmus Haraldsson och man var nervös varje gång han rörde bollen. Kode överraska mig genom att spela fin och kreativ fotboll. Och det har de inte varit allt för kända för förut iallafall. Det var en välspelad match från båda lagen och jag tror att alla i publiken kan hålla med mig om det. Nu är jag jävligt nöjd!”

Just Kodes Rasmus Haraldsson sa så här om förlusten:

”Perioder av matchen så har vi ett bra spel och väldigt mycket energi som sprids inom laget. Kozara är bollskickliga och för matchen men vid båda våra mål ligger vi rätt i positioner och vinner boll effektivt och får utdelning. Dessvärre faller vi likt tidigare matcher på att det rullar in för många bollar bakåt. Starten på denna säsong är långt ifrån det vi hoppades på. Dock ingjuter gårdagens match någon form av hopp och jag är säker på att vi kommer plocka våra vinster framöver.”

Kozaras matchrapport hittas HÄR.

Kode har en massa bilder från matchen HÄR, om någon är intresserad.

Kozara i för tillfället ohotad serieledningmaximala 18 poäng på sex matcher! Tvåan Gårda är sju poäng efter men har en match tillgodo. I nästa omgång möts just Gårda och Kozara! Kode är för tillfället på nedflyttningsplats (elva).

 

Gårda BK jagar som sagt Kozara i toppen men fick ”bara” 1-1 mot SKIF Semberija i fredags på Bergsjövallens gräsmatta. Semberija tog ledningen genom Gilbert Mensah i slutet av den första halvleken och Gårdas kvittering kom med tjugo minuter kvar genom Philip Jonsson, fint framspelad av Anton Bengtsson.

Gårdas kapten Josef La Carrubba sa så här om matchen:

”Gräsmattan formade matchbilden ganska kraftigt. Det blev mycket kamp och bägge lagen hade svårt att få fart på bollen i passningsspelet. Semberija är bättre i första och Gårda BK är bättre i andra. Viktigt att vi hämtar oss efter underläget i första. Givetvis är en poäng inte tillräckligt, men när man summerar matchen i efterhand känns det okej.”

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om matchen:

”Tung match, nu ångrar vi oss för att vi har inte flyttade matchen till konstgräset. Gräsplanen var alldeles för dåligt att vi skulle få se en fin fotbollsmatch. Första halvlek var vi det laget som hade mest bollen och försökte spela. 1-0 var rättvist efter de första 45 minuterna. Andra halvlek var nästan samma som första men med ett lite mer aggressivt Gårda som lyckades göra mål och de blev 1-1. Vi har fortfarande problem med spelare som är skadade. Fem juniorer på bänken och med 2-3 spelare i startelvan som kan knappt kan spela 15 -20 minuter riktigt fotboll kan vi ändå vara nöjda med 1-1 även om våran tanke var att vi skulle vinna idag.”

Gårdas matchrapport hittas HÄR.

Gårda alltså tvåa i tabellen och det väntar seriefinal mot Kozara nästa vecka. Semberija parkerar för tillfället på en sjundeplats.

 

Lunden Överås är inte inne i något direkt rolig period och inkasserade sin tredje raka förlust när Floda BoIF vann med 4-2Överåsvallen. Floda kopplade greppet om matchen genom att göra matchens två första mål. Lunden jobbade sig dock tillbaka och hann reducera till 1-2 innan halvtid och kvittera efter en timmes spel. Ivan Milosevic satte dock 3-2 för gästerna och när Per Alexandersson satte sitt andra mål (på straff) betydde det 4-2 och rullgardin ner för Lunden.

Segern gjorde att Floda nu skuggar just Lunden i tabellen. Floda är nia och Lunden åtta.

 

Nykomlingen Mossen har det tufft i 4A och är sist i tabellen. I fredags blev det 1-3 borta mot Stenkullen GoIK. Enligt rapporterna var det dock Mossen som var hetast inledningsvis, men utan att få utdelning. Istället är det hemmalagets Jonathan Westergård som håller sig framme efter en retur på en hörna och gör 1-0. 2-0 kommer genom ett självmål och precis efter blir MBK:s kapten Victor Ahl målchansutvisad och Niklas Drott gör 3-0 på straff och Stenkullen släppte aldrig det övertaget. Mossen får visserligen in en reducering med dryga kvarten kvar med det blir aldrig riktigt spännande.

Stenkullens assisterande tränare Håkan ”Berra” Bernhed sa så här om segern:

”En härlig seger. Efter vårt ledningsmål är det aldrig något snack. Vi är bättre än Mossen idag. De har en bra period i början men sen tar vi över. Två bra hörnor som ger utdelning och en säker straff från Drott förgyller våran kväll. Mossens duktiga kapten Viktor Ahl frilägesutvisad vid straffen som följd , Vi är inte helt nöjda med spelet men en seger är alltid en seger. Vi vet att vi kan bättre och det måste vi visa i nästa veckas svåra bortafight mot Guldheden.”

Mossens Mohamed ”Momo” Hassan sa så här om förlusten:

”Vi inledde starkast och började få grepp om matchen men Stenkullen jobbar sig in starkt och gör mål på två hörnor på kort tid. Sen efter rött kort och straffmål känns matchen död. Men därifrån krigar vi på rätt bra men Stenkullens försprång blev helt enkelt för stort. Flera förluster i rad nu men poängen kommer att börja in känns det som.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Stenkullen är bra med i tabellen och är fyra. Mossen som sagt sist.

 

Nedflyttade Ytterby IS hade inlett 4B ganska piggt men åkte på en riktigt lektion av serieledarna Kållered i fredags. 6-0 blev det till KSK efter mål av Mattias Devall (3), Niklas de Broen, Max Elgeskog och Thomas Larsson.

Kållered har redan gjort 17 mål på 6 matcher men fyller ändå på med intressant offensivt nyförvärv. Anfallaren Daniel Ohlsson ansluter från division 3-laget Kungsbacka IF där han förra säsongen gjorde tio mål. Ohlsson har ett förflutet i KSK.

KSK leder fortfarande 4B, tre poäng före GFF. Ytterby är sjua.

 

IF Mölndal och Mölnlycke-Sjövalla spelade 2-2 i fredags på Åbyvallen. Mölndal hade grepp om matchen efter två mål i den första halvleken av Ajdin Smajlovic. Mölnlycke-Sjövallas båda mål kom under matchens sista tio minuter!

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare, Robert Kálmán, sa så här om matchen:

”Matchen mot Mölndal visste vi skulle bli svår och så blev det också! Mölndal har ju halva Zambias u-landslag på plan och då gäller att försöka hålla ihop det enligt Lagerbäckprincipen. Vi har det väldigt tungt och Mölndal har väl 80-20 i bollinnehav. De gör också rättvist 1-0 och får en gratisstraff av domaren som får för sig att blåsa när vår målis PJ boxar bort bollen i en 50/50 duell . På följande straff smäller de in 2-0 och då talar inte mycket för oss. Men vi visar en moral som få lag har och viker aldrig ner oss. Vi får en konpensationstraff och är helt plötsligt med i matchen. Då står matchuret på 80 minuter. Vi bestämmer för att slå långt in mot Mölndals straffområde och det resulterar i ett slumpmål och 2-2. Inte rättvist alls, men vi visar en grym moral och då är det skönt att få lite betalt.”

Mölndals lagledareJoakim Andersson sa så här om matchen:

”Tycker vi som vanligt börjar trögt i matchen och det böljar lite fram och tillbaka men efter 10-15 minuter börjar vi äta oss in i matchen och tar över mer och mer. 1-0 kommer ganska som på beställning men 2-0 på straff var nog ingen straff men domaren dömmer. Första halvlek i stort är våran. Andra halvlek börjar och vi äger bollen mest. MIS har nån fråga då och då men skapar inget. Sen från ca minut 75 så börjar de trycka på och genom långa inkast skapar de lite tryck och får en straff som också var lite billig (kompensation) och gör 1-2. Sen bara nån minut senare får de nytt inkast och det blir lite kalabalik och bollen går fram till en MIS-spelare och 2-2 är ett faktum.”

Mölndal är fyra i tabellen, en placering före Mölnlycke-Sjövalla.

 

 

Göteborgs FF hade chansen att haka på Kållered ordentligt i toppen men fick ”bara” 1-1 hemma mot Eriksbergs IF på Majvallen. GFF tog ledningen tidigt i matchen och Eriksberg kvitterade sent.

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

GFF är tvåa i tabellen med tre pinnar upp till Kållered. EIF har halkat ner till en åttondeplats efter en pigg start på säsongen men har nu bara en poäng på sina tre senaste.

 

Idag, lördag, tog nykomlingen Mölnlycke IF en fin hemmaseger mot IFK Björkö. Det var dock Björkös Jimmy Olausson som inledde målskyttet redan efter sju minuter. MIF vände dock matchen innan halvtid till 2-1 efter mål av Douglas Wallace och Tobias Frisell. Strax efter paus satte Marcus Vogel  3-1 och Frisell ökade på till 4-1 med dryga kvarten kvar. Björkö fick in en reducering genom Fredrik Augustin men Sudo Sulejmanovic fastställde sedan slutresultatet 5-2 på straff.

Målskytten Vogel sa så här om segern:

”Stabil seger i strålande väder. Tidigt underläge efter en fast situation. Men vi ryckte bara på axlarna och började köra. Hyfsat snabb vändning och 2-1 var resultatet i halvtid. Vi fortsatte köra och satte dit 3:an och 4:an innan en reducering kom, återigen på fast situation. 5-2 målet kom på en märklig straff då domaren för dagen hade bestämt sig för att minsta närkontakt var förbjudet. Skön seger på hemmaplan där vi är riktigt starka.”

MIF är riktigt bra med i tabellen och är trea, bara fyra pinnar bakom ledande KSK. Björkö har det jobbigare och är på nedflyttningsplats (elva).

 

/Rasta