Det har även lirats division 6-boll i helgen och så här gick det i 6A, 6B och 6C:

 

FREDAG 5/5

6B

Göteborgs SIF – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 2-1

6C

Sandarna BK – Solväders FC 7-0

LÖRDAG 6/5

6A

Partille IF SC – Gamlestaden FF 1-6

6B

Solängens BK – FC Heden 0-4 

6C

AIF Göteborg – Fröjdens FK 2-1 

 

Helgen bjöd på en 6A-match och där gjorde nykomlingen Gamlestaden FF processen ganska kort med Partille IF SC och vann med 6-1Lexby. Det var dock Partille som tog ledningen tidigt men GaFF vände innan paus. En utvisning ställde även till det för Partille i slutet av den första halvleken och i den andra rann det iväg. Axel Karlténius blev tvåmålsskytt för GaFF.

Partilles Christer Gardtman sa så här om förlusten:

”Gamlestaden var det bättre laget och när vi får en utvisning kan de spela sitt spel utan att vi direkt kunde stressa dem vilket de gör bra och då får de en del målchanser. I andra orkar vi inte riktigt hålla ihop det och det rinner in ett par bollar.”

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om segern:

”Partille kontrar in ett mål efter att vi har haft hörna efter en kvart. Men vi visar karaktär och vänder till 2-1. Strax innan paus tar en av deras gubbar en idiotisk andra varning. Andra halvlek spenderar vi i och runtom deras straffområde och Partille är mest intresserade av hålla nere siffrorna. Vi kunde och borde kanske kommit upp i tvåsiffrigt men är ändå nöjda såklart.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Det ryktades även att att GaFF:s Ultras fick lämna arenan efter bengalbränning.

Gamlestaden närmar sig toppen och är fyra. Partille är elva.

 

I 6B blev det segrar för båda topplagen GSIF och FC Heden.

GSIF kunde besegra Sjövalla-Mölnlycke med 2-1 efter att Lucas Waldenbäck avgjort i 94:e matchminuten!

Sjövalla-Mölnlyckes tränare Christian Bevenäs sa så här om förlusten:

”Jämn och hård kamp där vi har 1:a halvlek och skapar en den och leder rättvist med 1-0 med mersmak. Andra halvlek är Studenterna hetare och skapar mer och matchen avgörs i 93:e minuten på en frispark. Vi har lite missflyt med resultaten och en del skador just nu. Men vi kämpar på.”

GSIF är två i tabellen och Sjövalla-Mölnlycke är elva.

 

FC Heden tog en stabil trepoängare mot Solängens BK i lördags. 4-0 blev det och Hedens kapten Toni Ceesay sa så här om segern:

”Jag tycker att det var en väldigt jämn första halvlek där båda lagen känner lite på varandra. Det var även en väldigt tuff match då Solängen är ett lag som inte lägger fingrarna emellan. Andra halvlek börjar med att Solängen får straff som är väldigt tveksam väl medveten om att jag har Hedenögon. Straffen missas och vi känner att vi har fått en andra chans. Den chansen tar vi vara på och gör 1-0, 2-0, därefter trycker Solängen på framåt och vi får härliga ytor bakom deras backlinje. 3-0 och 4-0 stänger matchen och jag tycker att resultatet är rättvist.”

Heden är fyra men har bara två poäng upp till ledande Proletären (som dock har en match tillgodo). Solängen är sjua.

 

I 6C är Sandarna BK fortsatt utan poängförlust efter klara 7-0 i fredags på Gröna Vallen mot Solväders FC.

Bloggen var på plats för avsparken men inte så mycket mer. SBK hade 4-0 i paus och Mikael Johansson blev tvåmålsskytt.

Sandarnas tränare Lars Olsson sa så här om segern:

”Vi visste innan matchen att det fanns två scenarion: ena att vi gick in med rätt inställning och inte gav dem en chans att vara med i matchen, eller det andra att vi låter de få göra det de är bra på och det blir jämnt. Vi lyckades med det förstnämnda och började med att skapa bra målchanser nästan direkt. Spelet kan stundtals se ganska jämnt ut eftersom de har några bollsäkra killar, men det känns tydligt att vi är vassare och bättre. Tre frilägen missade men ändå kändes det som en tidsfråga innan ettan skulle komma. Det blir Martin Bergvall som i åttonde minuten sätter ettan med en lurig vänster strax utanför straffområdeslinjen. Åtta minuter senare trycker Ted Madjar in 2-0 efter en olycklig försvarsnick av en av Solväders killar. Det kändes klart redan då, men 2-0 är ingen säker ledning, och jag tycker vi går ner i tempo ganska rejält ett tag. Sedan rycker vi upp oss igen och då kommer 3-0 och 4-0 som ett brev från posten innan halvlek. Det är sammanfattningsvis en bra halvlek av oss. Andra är sämre, men när vi byter in våran starka bänk, istället för i värmen lite trötta ben, så trummar vi på bättre igen och nätar tre gånger. Solväders har en hel del bra lirare men får just nu inte ihop det som lag, vilket vi kunde utnyttja med vårt stundtals höga kunnande. Skönt att vinna och att killarna i laget fick göra lite mål, och Erik höll sin andra nolla på fyra matcher.”

SBK är trea i en haltande 6C-tabell men är enda laget utan poängförlust. Solväder är sist i tabellen och enda laget utan vinst.

 

Nykomlingen Arbetarnas IF har haft det tufft i 6C och stod inför lördagens match mot Fröjdens FK utan seger och bara en poäng på fem matcher. Den första segern någonsin i divison 6 kom dock på Gröna Vallen när Anton Petersson och Joachim Frej vände ett 0-1 underläge till seger sent i den andra halvleken!

AIF:s Erik Entin sa så här om segern:

”Coachseger! Tomas hade förvandlats till Arrigo Sacchi över natten och kom med några nya vågade taktiskt direktiv som rättade till några saker som vi har haft problem med i matcherna. Individuellt så tycker jag inte att vi har gått bort oss, men vi har gjort lite misstag som man har råd med i division 7 men inte i division 6. Vi mötte ändå ett bra lag för dagen, fick en tuff start men jobbade verkligen oss in i matchen och fick vår första trepoängare vilket vi är väldigt glada för.”

Fröjdens tränare Darko Lipovac hade följande kommentar till bloggen:

”Ja, vart ska man egentligen börja? Vill gratulera AIF till segern och en väldigt väl genomförd match i alla 90 minuter. Kul för dem att det tar sin första seger i sexan (någonsin? Har för mig att PM sagt att dom aldrig spelat i sexan)! Sjukt tråkigt att det var mot oss dock! Men AIF vinner rättvist. De, tillskillnad från oss, spelar för varandra och ger varandra energi hela matchen. De nöter helt enkelt ner oss och tar till slut en rättvis seger. Vi får aldrig igång vårt egna spel och vi tar aldrig tag i taktpinnen under matchen. Vi har ett par perioder där vi håller bollen på backen och då spelar vi riktigt bra och skapar chanser men det var inte många sådana perioder tyvärr. Tråkigt att vi tar fyra steg tillbaka i dagens match efter tre riktigt bra matcher. Jag kan köpa att spelet inte klickar men att inte knyta näven och kämpa mer än vad vi gjorde idag är oacceptabelt.

Vi leder trots allt i halvtid med 1-0 men hänger ändå med våra huvuden och det är något vi måste ändra på genast. Patrick ”Putte” Johansson sa det bäst efter matchen: ”Vi behöver inga bollar på måndagens träning, vi får springa då för att vi inte gjorde det idag”.”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

Viktig seger för AIF som nu är tia. Fröjden är sjua men har bara spelat fyra matcher.

 

/Rasta