Fyra matcher i 6D i helgen och så här gick det:

 

FREDAG 5/5

IF Vardar/Makedonija – Bjurslätts IF 0-1

Bosna IF – Förenad Turkisk Ungdom 4-4 

IF Warta – BK Björkåsen 5-0

LÖRDAG 6/5

Hälsö BK – Diseröd SK 4-3 

 

Bjurslätts IF har haft det ganska tungt inledningsvis i 6D men tog i fredags en skön 1-0 seger mot Vardar. Redan i andra minuten kom segermålet, inprickat av Pjer Utkovic.

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om matchen:

”Kort och gott kan man väl säga att vi hade bollinnehavet men Bjurslätt hade chanserna. Vi hamnar tyvärr i tidigt underläge men biter oss in i matchen. Dessvärre har vi för svårt att skapa farliga målchanser och Bjurslätt ställer om fint när dem väl får chansen. I ärlighetens namn kunde siffrorna blivit större ifall inte undertecknat stått i vägen för tre öppna chanser varav två frilägen. Detta var endå ett fall framåt för oss och vi blickar med tillförsikt framåt mot nästa uppgift.”

BIF:s matchrapport hittas HÄR.

Bjurslätt är sexa och Vardar är tia och har nu inte vunnit sen första omgången.

 

Serieledarna FTU hade full pott efter fem omgångar men det blev ”bara” 4-4 mot Bosna IF i en händelserik tillställning på Länsmansgårdens IP. FTU fick spela med en man mindre redan från minut 27 men hade då iallafall en 1-0 ledning att gå på (Oguzhan Yilmaz). FTU gjorde även 2-0 (Saim Duman) och det var 3-1 i paus. Bosna växlades sedan upp ordentligt och gjorde tre raka mål varav två gjordes av Semir Purdic. FTU lyckades dock kvittera till 4-4 i den 83:e minuten genom Yusuf Bozkir på straff.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Vi börjar riktigt bra med högt tempo och bra passningsspel och tar ledningen i matchens sjunde minut. Skapar ytterligare några lägen innan vår lagkapten får sitt andra gula kort efter en kvart. Bosna får då en energiboost och tar över bollinnehavet. En slumpmässig rensning från vårt straffområde friställer vår bästa målskytt (Saim Duman) som enkelt gör 2-0. Reduceringen för Bosna kommer ganska snart därefter efter en fin crossboll mot andra stolpen. I första halvlek sista sekund sker ett missförstånd mellan Bosnas mittback och målvakt. Detta utnyttjar Saim som sätter 3-1. Andra halvleks början är ganska jämn med mycket spel på mittplan. Allt eftersom börjar vi tröttna på att jaga boll och efter ett misstag i backlinjen gör de 2-3. Kvitteringen kommer inte många minuter efter på ett inlägg från högerkanten som Bosnas anfallare otagbart och snyggt nickar in. En kvart från slutet tar Bosna ledningen efter ytterligare ett misstag i försvarsspelet. Vi får skylla på tröttheten av att spela med tio man. Vi släpper allt det taktiska i detta läge och spelar med tre anfallare. Utdelningen kommer i form av ett straffmål med åtta minuter kvar. Härlig och underhållande publikmatch med åtta mål och svängningar resultatmässigt. Vi är nöjda med pinnen och är fortfarande obesegrade trots spel med en man mindre större delen av matchen.
Eloge till Bosna som spelar ett fyndigt spel stundtals. De har många tekniska spelare och är det bästa laget vi har mött hittills.”

FTU fortfarande i topp alltså. Bosna är sjua.

 

Det är ingenting som talar för att BK Björkåsen kommer att spela division 6-fotboll även 2018. Laget förlorade sin sjätte raka match när IF Warta vann med 5-0Verim Aziraj blev tvåmålsskytt för Warta som är trea i tabellen. Björkåsen är enda laget utan poäng och har 7-35 i målskillnad på de inledande sex matcherna.

 

Hälsö BK besegrade Diseröd SK i en svängig match i lördags. 4-3 blev det till slut efter att DSK nästan hämtat upp en 0-4 underläge. HBK är fyra och DSK nia.

 

/Rasta