Det har även spelats division 7-fotboll i helgen med följande resultat:

 

FREDAG 5/5

7A

Gambianska IF – Västkurd BK 1-5 

Surte IS FK – Andalus IF 7-4

7B

Slottsskogen/Godhem IF – Tynnered FC 2-1

LÖRDAG 6/5

7A

Fotö GoIF – Lövet/Johannebergs IF 6-1

SÖNDAG 7/5

7A

Rödbo IF – Angered SK 6-2 

 

Västkurd BK hade avgjort matchen mot Gambianska IF i 7A redan efter 23 minuter då det stod 4-0, efter bland annat två mål av Pa Majai Njie. 5-1 blev det till slut och VBK är trea med bra häng på lagen framför. GIF är tia.

 

Precis bakom Västkurd i tabellen jagar nedflyttade Surte IS och även de bjöd på målkalas. 7-4 blev det mot jumbon Andalus IF. Som vanligt när det gäller Surte var det Rado Radovic som låg bakom mycket och han blev fyramålsskytt. Radovic toppar skytteligan i 7A16 mål på 6 matcher!

 

Fotö GoIF befäste sin serieledning genom att krossa Lövet/Johanneberg med hela 6-1Mikael Beckius och Johnny Öberg blev båda tvåmålsskyttar.

Fotös kapten Gustav Bäck sa så här om matchen:

”Riktigt bra dag med perfekt väder och gott nu när gräset börjar bli riktigt bra så är det fotboll på riktigt! 🙂

Matchen börjar rätt dåligt med att vi släpper en hörna efter markeringsmiss. Det är ändå vi som har bollinnehavet i första även om vi i första slår längre. I första får vi både kvittering och ledningsmål. I andra känns det lite som om dem slaknar lite och vi kan slänga ut mer av vårt register.  Första matchen för i år som vi verkligen spela betydligt mer boll. Riktigt bra av samtliga idag.”

Fotö har maximala 18 poäng efter sex matcher och toppar alltså 7A. Lövet är sexa.

 

Gamla fina Rödbo IF tog äntligen en trepoängare efter att at inlett säsongen med fyra raka förluster och massor med mål bakåt. 6-2 blev det idag mot Angered SK efter att RIF legat under med 0-2. Segern gjorde att RIF tog sig förbi Andalus i botten och närmade sig ASK precis framför.

 

Helgen bjöd på en 7B-match och där visade Slottsskogen/Godhem att de vill vara med i toppen. Det blev en 2-1 seger mot dittills obesegrade Tynnered FC på Sikvallen. SG:s kapten Albin Westerlund visade vägen med att göra 1-0 redan efter fyra minuter. TFC kvitterade genom Haris Hadzic med kvarten kvar men sen blev Jakob Hultberg Gräslund matchhjälte med fem minuter kvar.

SG:s Oscar Lindmark Häggström sa så här om segern:

”En fantastiskt solig dag på Sikvallen präglades av högt tempo där vi forcerar starkt de första 20 minuterna och Albin Westerlund får in 1-0 efter en hörna i 5:e minuten, assisterad snyggt av Alex Gluhic 1-1 kommer från Tynnered i slutet av andra men vi reser oss i slutminuterna och Jacob Hultberg blir segerskytt med ett distinkt avslut i högra målet, assist av Isac Gluhic.”

Tynnered leder fortfarande 7B och SG är åtta efter två vinster och två förluster på sina fyra första matcher.

 

/Rasta