Visst fick Anders Jansson lite utrymme nyligen på bloggen men efter 5-0 mot dittills obesegrade Finlandia så skall man självfallet få lite extra strålglans. Vi skall komma ihåg att Finlandia inför matchen hade 15 poäng och 18-4 i målskillnad på de inledande fem matcherna. Anmärkningsvärt får man säga att då vinna med 5-0.

5-0 mot serieledarna på hemmaplan, där de kom med fem raka segrar och ni med två raka förluster, vad hände? Och vad hade ni för matchplan att betvinga serieledarna?

Vi pratade innan matchen att även om vi förlorat dom två senaste så har det inte sett så himla dåligt ut. Det har varit det lilla extra som saknats helt enkelt. Vi behövde bara fortsätta på samma spår och försöka sätta våra chanser.

Albert Hansson återigen målskytt, ynglingen hystade in fyra mål och är uppe i tio stycken totalt, hur vass är han i förhållande till andra Donsö-legender du lirat med?

Han har spets helt enkelt. Vågar göra det lilla extra runt straffområdet. Bra fysik, avig bollbehandling och en fin grinig attityd.
Men ska man jämföra honom med andra duktiga kreativa forwards som jag spelat med så är det svårt att ta bort någon av Jonathan Fhager, Olle Backman, Simon Gustafsson eller Albert. Alla dom har ju ett grymt målsnitt. Och kan göra sin gubbe.

Nu har ni mött sex lag i serien, vilka håller du som bäst hittills och vad tror du i slutändan, vilka tar serien?

Härryda imponerande på mig den halvtimmen dom orkade hålla tempot. Sen släppte dom in oss i matchen.

Finlandia ligger ju fortfarande bra till. Sen tror jag Fiskebäck kommer vara med där uppe. Det är bara du som alltid mörkar formen. Men serien är jämn. Kommer säkert bli många fler ”skrällar” innan det är färdigt

Jag såg att du kallades mittfältsdynamo på Skärgårdsfotboll:s hemsida, hur skulle du titulera dig själv och vad bidrar du mest med nu för tiden?

Jag tror fortfarande att matcher vinns på mittfältet. Så jag satsar på att slå min gubbe först och främst. Gör jag det så är mycket vunnit. Han får helt enkelt inte ha så mycket tid på sig att fördela bra bollar. Men nu när jag är äldre har jag märkt att benen är tyngre vissa matcher.

Offensivt så är jag nöjd om jag levererar vettiga bollar till forwards. Så dom hamnar i farliga lägen.

I veckan är det dags för FC Linné, vad ger du er för chanser till en ny seger?

50/50. Sätter vi bara våra lägen så borde det gå.

Kan ha fel här men antar att linne har några äldre gubbar som vet hur man försvarar och slöar ner en match om dom leder. Då kan vi få det jobbigt.

 

///Dalla