En av kvällens få matcher är den mellan FCF och Näset på Påvelundsplan. Hittills har det varit lite ombytta roller i tabellen där vi hittat ett bra flyt medan Näset jobbat i motvind med fyra förluster på sex matcher. Vi kan nog vänta oss en match ikväll där första målet mycket väl blir avgörande. Förra året förlorade vi båda matcherna. 2-0 på våren, 0-0 i paus och 3-1 till Näset på hösten där vi hade 1-0 i paus. Men det var då och nu är nu. Ikväll får Näset dock tillbaka Liolios, Liljedahl och säkerligen även Simon Andersson och keeper Wille i målet.

Så vi kan vänta oss ett klart piggare Näset än det jag såg i fredags samtidigt som vi tyvärr dras med skador på viktiga kuggar. Men bollen är rund osv osv osv. Näset Patrick Abrahamsson tror precis som undertecknad på en tuff match.

Det vankas derby på Påvelund ikväll, vad ser du för matchbild framför dig?
Det kommer bli en tuff match som alltid när vi möter Fiskebäck. Jag tror det blir en matchbild där vi kommer ha mycket boll, medan Fiskebäck kommer spela mer fysiskt och ligga lite på kontringar. Sen vet vi från förra året att Fiskebäck kan vara riktigt bra när de får till det, vilket vi är beredda på. Alltid de roligaste matcherna på året när vi möter Fiskebäck, speciellt då de tagit över derby matcherna från Väster.

På de första sex matcherna har ni förlorat fyra matcher. Vad skulle du säga har varit problemet och vad gör ni för att åtgärda det?
De senaste matcherna har vi inte varit tillräckligt effektiva. Vi spelar oftast bra och är det bättre laget, men får inte det trycket som vi vill ha på motståndarnas mål. Matchen mot Donsö hade vi möjlighet att göra både 2-0 & 3-0 innan de gjorde 1-1 (snyggt) på frispark. Samma sak i matchen mot Finlandia där vi skapar läge på läge, men ligger oförståeligt under med 2-0 efter bara 15 minuter. Vi behöver jobba mer med det mentala, att kunna släppa in ett mål utan att gå ner oss. Även att vi blir mer raka i vårt spel och skippar mellanpassen, för att på så sätt komma snabbare upp i banan och då hålla boll på motståndarens planhalva och inte vår egen.

Förra året vann ni båda matcherna mot FCF, i år kommer ni till matchen med lite mer press för att plocka poäng, påverkar det utgången tror du?
Det går ju inte att blunda för vår svaga inledning på säsongen, även om jag anser att vi förtjänat mer poäng än vad vi spelat ihop. Jag vet att alla i laget är sjukt taggade på att vända trenden, men vi vet att vi ställs mot ett tufft motstånd som alltid mot Fiskebäck. Båda matcherna förra året var väldigt jämna och ena matchen hade vi nog t.o.m. lite flyt i att gå hem med 3 poäng. Man får inte heller glömma att Fiskebäck såg till att vi åkte ner till div. 6 för bara något år sedan, genom att slå oss i den sista och avgörande matchen med 1-0. Vi har stor respekt för Fiskebäck och vet att vi kommer bli en tuff match med mycket dueller. Eftersom Fiskebäck ligger tvåa i tabellen och måste vinna för att inte släppa iväg Finlandia, tror jag att den största pressen ligger på Fiskebäck. Det märker man även hur de nu inför matchen försöker tona ner favoritskapet.

Av de matcherna ni lirat hittills, tycker du något lag stuckit ut?
På de 6 inledande matcherna anser jag inte att något lag stuckit ut mer än något annat. I alla matcher vi spelat har vi mött lag med ett par individuellt skickliga spelare, som haft en direkt avgörande roll i hur matchbilden sett ut. Om man jämför med förra året är känslan att serien är jämnare, och i princip vilket lag som helst kan vinna. Tror att det blir tight hela vägen till slutet, även om Finlandia nu fått ett rejält försprång (vilket jag tror kommer minska framöver).

Till sist, vem skall publiken hålla koll på imorgon?
Tycker att det finns många duktiga spelare att hålla koll på i vårt lag, men hade väl sagt vår kapten Rau (Robin Raunegger) om jag varit tvungen att välja en. Är väldigt skönt att ha en bollvinnare på innermittfältet som även är ett hot offensivt. Han missade några av de inledande matchern pga. skada, men skönt att ha tillbaka en av flera betydesfulla spelare i laget. Även Lagge i Fiskebäck som sällan gör en dålig match och som jag vet fortfarande har ett stort Näset-hjärta! 🙂

 

///Dalla