Ytterligare en vändning. Ytterligare ett sent segermål. Ytterligare tre väldigt härliga poäng.

Vi kom till derbyt med en ganska avslappnad känsla. Vi visste att resultaten vi gjort hittills gett oss ett bra läge inför matchen där Näset som haft en tung säsong hittills var nästintill piskade att vinna för att haka på toppstriden.

Från senaste matchen fick vi byta några stycken av olika anledningar men fick å andra sidan tillbaka David, Benji och Bengan t.ex. Näset som jag såg i fredags där de inte imponerade fick tillbaka Liolios, Liljedahl, Simon Andersson i elvan och bland annat Vilgotsson på bänken. Inför matchen pratade vi om att se upp för när Näset vände spel men samtidigt inte bli för passiva när vi flyttade över. O att sätta press i rätt lägen och då verkligen gå för det. Och vi fick en drömstart. Efter tre minuter vann vi boll, Bengan löpte mot högra delen av straffområdet, slog ett inlägg som tog på närmsta backen och fick en ny chans och då hittade han Robin som kunde trycka in 1-0. Jättetrevlig start att få.

Och vi märkte ganska snabbt att Bengan/Rob fick lite övertag på Näsets backlinje när vi fick upp bollen på fötterna på dem men Näset var klart bollförande. Det finns några riktigt fina fotbollsspelare i Näset, Casper på vänsterbacken framförallt. Och de gav oss problem. Skapade inte massvis med lägen men det osade ibland. Och efter en kvart kom kvitteringen. Liolios var först på ett inlägg från höger efter bra Näset-spel och det kändes som att de kom lite för tidigt.

Jag har märkt att jag inte minns så mycket av matcherna sen jag börjat stå bredvid planen. Så första halvleken minns jag inte så mycket mer av. Näset var bollförande. Hade två frisparkar i farliga lägen och en del inläggsspel som blev farligt. Vi var inte ofarliga och Rob/Bengan hotade riktigt 2-3 gånger. 1-1 i paus.

I andra halvlek förväntade vi oss att Näset skulle kliva på. Och visst till en början fick de övertaget. Men de fick inte riktigt samma tryck som i första halvlek. Det osade några gånger men det märks att de inte får till den där riktiga spetsen hittills i år. Vi låg rätt. Spelade fotboll när vi kunde men inledningsvis riskminimerade vi. Nån hörna blev farlig men inte mer än det. Men i 67:e minuten kom det som jag trodde skulle bli avgörande. En dålig passning på mittplan gav Näset typ 3-mot-2 och de förvaltade det så pass bra att Laggan tvingades ta till ojusta medel, straff och Laggans andra gula. 2-1 enkelt via Raunegger. Det kändes sådär.

Men det märktes direkt att Näset blev lite passiva vid målet. Vi fortsatte med två forwards och efter att vi skapat några brötiga lägen på fasta kunde Bengan göra 2-2. Vi vann boll på mittplan. Näset hade gått fram med mycket folk o Rob släppte bollen på Bengan som fri med keepern fint lättade in bollen i bortre. Jag vill minnas att de var typ i 73:e. Nu blev ju lite frågan om vi skulle vara glada för poängen eller gå för tre. Näset var en man mer och var naturligtvis luriga hela tiden med smarta löpningar offensivt. Raunegger(tror jag) hade med fem kvar en nick i ovansidan ribban och de var naturligtvis nära. Med typ två minuter kvar lyfte Putte in en frispark som Benji vann luftduellen på och nicken gick via en försvarare i ribban och till hörna. Och jag tror det var den hörnan som innebar 3-2. Rob slog först en låg. Den fick vi tillbaka till en ny hörna och Benji kom perfekt och skallade in 3-2. Jättetrevligt. Näset hann i stort sett bara spela av bollen och sen var tre poäng hemma.

Tre poäng. Jag tycker vi förtjänade segern, tyckte vi kom lite lättare till de heta lägena. Samtidigt är det små marginaler, hade Näset tagit det lite lugnare vid ledning och en man mer hade vi säkert haft problem att skapa lägen överhuvudtaget. Vi har ju prickat formen perfekt efter en försäsong där vi på de sista sex matcherna hade 2-24 i målskillnad så har vi verkligen fått till det. Såg man inte komma direkt.

Näset då? Fem förluster på sju matcher. Jag vidhåller ändå att Näset är det bästa laget vi mött i år. Bra fart. Trygg spelidé. Men inte spetsen i straffområdet just nu. Det kommer vända.

 

///Dalla