Bloggen har snackat med 7B-laget Järnbrotts IF:s Pär Johansson Sunnerfjell:

Stabil måltjuv i Järnbrotts IF men hur har fotbollskarriären sett ut innan dess?

Moderklubb Skara FC i division 3 och 4. Spelade där tills flytten till Göteborg. Då blev det spel på schlätta i Jungs IF division 5 och Elmer-Fåglum division 4 innan pendlandet blev för tungt.

JIF slutade fyra i 7B förra året men tackade nej till uppflyttning. Hur gick snacket där och vad händer om ni hamnar på uppflyttningsplats i år?

Vi var lite osäkra på hur truppen skulle bli. Om vi skulle vara 12 eller 20 typ. Vi kände att vi ville vara konkurrenskraftiga och då var 7:an ett givet val till slut. Om vi hannar i samma läge i höst får vi nog se över det på samma sätt igen. Alla vill ju spela så högt som möjligt givetvis, men finns inte förutsättningarna är det inte så sköj.

JIF har inlett säsongen med tre segrar och två förluster. Hur skulle du sammanfatta lagets inledning?

Andra halvlek mot Öset var hemsk, annars helt ok. Vi har haft lite oflyt med skador på viktiga pjäser i centrallinjen. När vi väl fick in en målvakt så gick han sönder direkt. Men vi krigar på bra och är jäkligt sugna på att vinna matcher.

Hur har den egna prestationen sett ut?

Inte alls bra hittills. Bränt massor av givna lägen och hög felprocent i öppna spelet.

Vad säger du om 7B i stort, det är ju en del nya lag sen förra året?

Kul serie, gött att få testa på lite nya lag. Är också en skön stämning oftast. Tjuriga gubbar som hatar att förlora men med hjärtat på rätt ställe.

Är det några i JIF eller i något av motståndarlagen som du imponerats av än så länge?

Även om det tar emot så måste jag ju nämna min kusin Stefan Ehn (ny för i år) som är väldigt duktig, alldeles för bra för division 7 men vi är glada att han vill lira med oss. Tyvärr bröt han armen (säger han, men säkert bara en stukning) mot SG och blir borta ett tag. Även Simon Ramstedt (ny för i år) är väldigt duktig. Han har också missat mycket matcher p.ga. en baksida. Azalea imponerade, klart bästa laget hittills. Bra organiserade, mycket löpstarka och jävligt sugna på att vinna. Det kommer räcka långt för dem i år tror jag. Måste också säga hur impad jag är av vår allt i allo Reine Tilly. Utan honom finns inget Järnbrott kvar.

 

Stort tack!

Tackar och lycka till själv.

 

Bloggen tackar Pär för att han tog sig tid ock önskar självklart både honom och Järnbrott lycka till!

 

/Rasta