Det var dags för SK Argos första ö-match för säsongen när Knippla IK stod för motståndet på fina Tranbärsvallen.

 

KNIPPLA IK – SK ARGO 3-2 (2-1)

1-0 Alexander Hansson (15)

1-1 Marcus Lindqvist (Kristoffer Jonsson) (19)

2-1 Kwame Amoateng (26)

3-1 Robert Stojilkovski (70)

3-2 Martin Ferm (Marcus Lindqvist) (90)

 

Som brukligt är till ö-matcherna så var det lite problem att få ihop en trupp men så blev det till slut:

 

Sjögren

Skärhamn-Maggan-Barkebo-Almqvist

Sondell

Gustav-Rasta(C)-Kendal-Koffe

Marcus

 

Bänken:

Ferm

Karsberg

Ralle

 

Ingen av de ordinarie målvakterna kunde medverka vilket gjorde att tränaren Peter Sjögren fick ta på sig handskarna och ingen skugga ska falla på hans insats denna afton. Daniel ”Skärhamn” Samuelsson klev in på högerbacken, annars var det som vanlig med Magnus Andersson och Calle Barkebo som mittlås och Johan Almqvist till vänster. Mathias Sondell var tillbaka efter sin skada och spelade som en lite sittande mittfältare. Framför honom återfanns Fredrik ”Rasta” Airosto och Kendal Ulusoy. Gustav Dovstad spelade till höger och Kristoffer ”Koffe” Jonsson spelade till vänster. Marcus Lindqvist, som var tillbaka efter skada, spelade ensam på topp. Bänken bestod av Martin Ferm, Rasmus ”Ralle” Grahm och Daniel Karsberg Zotterman.

Argo kom in ganska bra i matchen på en relativt fin matta på Tranbärsvallen. Sondell hittade ganska mycket boll på mitten. Lindqvist högg där framme, Kendal fyllde på bra offensivt och Gustav och Koffe fick bollar på kanterna att jobba med. Argo vaskade också fram några bra halvchanser inledningsvis. Knippla lyfte till en början ganska långt och hade en del rejäla gubbar som gav tyngd. Knippla hade väl något skott utifrån i början men det var ändå ganska ologiskt att hemmalaget tog ledningen efter en kvart. Ett snabbt inkast på kanten landade hos Kwame Amoateng som skickade in ett lågt inlägg som Alexander Hansson mycket snyggt skarvade in vid den första stolpen!

Argo kvitterade dock nästan omgående då Koffe hittade fram till Lindqvist i djupet och han höll undan sin gubbe och satte dit 1-1 via målvakten! Knippla hade ett långskott klockrent i ribban också i mitten av den första halvleken. Minnet sviker lite vad ställningen var vid det tillfället. Knippla har dock höjt sig och tagit sig in i matchen rejält. Argo blir stundtals lite avvaktande och släpper till en del skott utifrån som dock Sjögren har koll på. Argo fortsätter dock att skapa lägen framåt och Sondell har ett par bra skott från distans och både Koffe och Lindqvist har lägen. Lindqvist har bland annat ett friläge där han tyvärr får bollen lite för långt ifrån sig.

Det var dock Knippla som skulle gå till paus med en 2-1 ledning. Argo blir avvaktande utanför eget straffområde och Amoateng kan gå mellan Rasta och Gustav och skaffa sig ett bra skottläge och skicka in 2-1 med ett kraftfullt skott.

Argo försöker innan halvtid men några hörnor och halvlägen är allt de mäktar med.

Den andra halvleken inleds med lite tryck mot Knippla-målet men utan de riktigt heta chanserna. Det blir ganska långa lag i den andra halvleken trots den korta planen och Knippla sjunker ner lite för att försvara sin ledning och ligga på lite kontring. Mycket av Knipplas offensiva spel gick via duktige #77 Robin Eriksson. Argo skapar en hel del chanser och Lindqvist får de flesta och bästa men utan utdelning. Det blir ganska mycket fram och tillbaka och det är många trötta ben. Efter halva den andra halvleken får Knippla två hörnor på rad. På den andra hörnan tappar Argo helt markering på Robert Stojilkovski på den bortre stolpen och han kan ta ner bollen och dunka in 3-1! Kalldusch för Argo.

Knippla försvarar sin ledning och Argo försöker forcera. Både Lindqvist och Gustav missar fina lägen och Argo har även ett fint frisparksläge som tyvärr går i muren. Argo skickar även upp Magnus Andersson på topp och gå ner på en trebackslinje. Knippla får några riktigt bra omställningslägen och i flera fall var det bara en vältajmad Barkis-rensing som räddade Argo. Sjögren gör även en fin räddning på ett friläge från halva planen.

Argo närmar sig dock ett mål och Lindqvist blir fint framspelad av Magnus men avslutet går på målvakten. På den efterföljande hörnan nickar Barkebo över i bra läge. Även Koffe får en chans på ett inlägg när han dyker upp på bortre. Till slut kommer reduceringen när Martin Ferm behärskat rullar in 2-3 stolpe in. Tyvärr står matchklockan redan på 90 minuter och Argo hinner inte med så mycket mer.

 

Knippla var tunga att möta med några duktiga gubbar. Chansmässigt vann Argo matchen stort men det är målen som räknas och där var Knippla mycket vassare.

 

/Rasta