Det har varit en relativt lugn lokalfotbollsvecka hittills men detta här hänt iallafall:

 

TISDAG 9/5

6B:

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Högaborg Kärralunds FC 5-1

ONSDAG 10/5

5B:

FC Fiskebäck – Näsets SK 3-2

6B:

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Solängens BK 2-3 

FC Heden – Fässbergs IF 3-2 

7A:

Lövet/Johannebergs IF – Rödbo IF 0-1

7B:

Käringöns FC – Ösets BK 1-2

 

6B drog igång veckan i tisdags med matchen Syrianska/Arameiska – Högaborg Kärralund. Det blev en säker seger för Syrianska med 5-1 där både Aleksander Yildirim och Louay Halabi blev tvåmålsskyttar. Högaborgs reducering kom inte förrän i den 83:e minuten.

Syrianskas Aleksander Yildirim (som nu toppar skytteligan med 11 mål) sa så här om segern:

”Det var en tuff match på en dålig gräsmatta och vi visste att vi inte kunde rulla bollen så mycket och att det skulle bli svårt. Men vi löste de till slut och vann med 5-1. Vi var det hungrigare laget den dagen, vi visste att vi behövde kämpa hårdare, vi hade också en viktig mittback borta den dagen, Pierre Yildirim, så vi blev helt enkelt tvungna att kämpa hårdare. Sen blev de skönt att leda skytteligan efter matchen också, en bonus på kontot.”

Syrianska klev upp på en femteplats och nykomlingen Högaborg är tia.

 

Gårdagen bjöd också på två 6B-matcher. Fässbergs IF såg ut att ta en finfin seger borta mot FC Heden och verkligen haka på toppen. FIF hade 2-0 (mål av Shewan Fattah och Henric Johansson) i paus men Heden svarade för en imponerande vändning i den andra halvleken. Daniel Reitz visade att målformen håller i sig då han både reducerade till 1-2 och även satte segermålet 3-2 i 90:e minuten! Däremellan hade Andreas Malm kvitterat med kvarten kvar.

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om segern:

”Vi får en trög start, vi är inte dåliga på något sätt men Fässberg gör det bra och lyckas göra både 1-0 och 2-0 i första halvlek.
Sista 15 av första börjar vi etablera lite tryck utan att få utdelning. Är säkert en kombo av att Fässberg försöker slå av på tempo och spela av halvleken plus att vi blir lite förbannade över att släppa in två baljor. I halvlek pratar vi om vikten att inte få panik och skicka långt utan ha tålamod för chanserna kommer komma om vi spelar på som vi vill. Mycket riktigt får vi in den viktiga reduceringen genom stekhete Daniel Reitz. Sen står matchen och väger lite. Vi försöker och försöker utan att få utdelning innan vi lyckas kvittera genom Malm på en hörna.

Där och då är det som så ofta förr laget som fått luft under vingarna som också kan avgöra till slut. På matchens sista spark gör Danne sitt andra mål och glädjen är total. Så där sköj man bara kan ha det i lokalfotbollen med sång och glädjefnatt efter tre inspelade pinnar trots mörkret i första halvlek.

Kort och gott en riktigt go moralhöjare!”

Fässbergs matchrapport hittas HÄR.

Både Heden och Fässberg är bra med i tabellen. Heden upp i serieledning, en poäng före Proletären men då har PFF två matcher tillgodo. Fässberg är fyra i den haltande tabellen.

 

Det går fortsatt tungt för Sjövalla-Mölnlycke. Igår kom femte förlusten på sex matcher och den andra raka uddamålsförlusten. Solängens BK kunde nämligen vinna med 3-2 efter att David Daun, likt Reitz i Heden, avgjort i 90:e! Innan dess hade lagen följts åt. Sjövalla-Mölnlycke tog ledningen redan efter två minuter genom John Petersson men i mitten av andra hade SBK en 2-1 ledning (mål av Robin Eliasson och Albert Westerdahl) innan Jakob Johansson satte 2-2.

Solängens Andreas Söderberg sa så här om segern:

”Oerhört skönt med tre poäng efter två tunga förluster. Trots en man mindre under halva andra halvlek så lyckas vi få in en sista boll genom David Daun! Skönt att äntligen få lite utdelning från vårt spel som ser bättre och bättre ut!”

Segern var SBK:s blott andra för säsongen och skickade upp laget till en sjätteplats. Sjövalla-Mölnlycke är kvar som elva.

 

I 5B tog FC Fiskebäck ännu en imponerande seger då de besegrade Näsets SK med 3-2 på Påvelund efter ett sent segermål av Benjamin Andersson. Serieledning för Dalla’s FCF i skrivande stund och rapporten från matchen dyker säkert upp snart!

 

I 7A har Rödbo IF vaknat till efter att de inlett säsongen med fyra raka förluster. Den andra raka segern kom mot Lövet/Johannebergs IF igår på Mossens IPMarkus Hasselblom gjorde matchens enda mål på straff i början av den andra halvleken.

Matchhjälten Hasseblom sa så här om matchen:

”Vi kom ju till match med en ganska övertygande seger mot Angered SK i bagaget så vårt självförtroende börjar ju så sakterligen läka sig efter den katastrofala start vi har fått på säsongen. Vi har fått in ett par riktigt stabila spelare och vi känns mer som ett lag nu. Vi dominerar väl ganska stort de första 20-30 minuterna och skapar väldigt mycket chanser men lyckas inte sätta dit den. I andra delen av första halvlek så ger vi bort vårt övertag lite men Lövet kommer egentligen inte till så mycket målchanser så allt är ganska lugnt inför starten på andra. Andra halvlek börjar som första men med skillnaden att vi lyckas få in en boll på straff. Jag fick slå de eftersom ”han har inte missat en straff sedan -96″. Efter målet skapar vi mängder men lyckas inte så på slutet är det nervöst att Lövet som spelar upp sig rejält skall få in en boll. Men vi vinner rättvist i en ganska hård match (två utviningar och typ åtta gula).”

Lövets spelande tränare Emir Brdjanin (med ett förflutet i just Rödbo) sa så här om förlusten:

”Vi inleder bra och skapar litet tryck på Rödbo de första 10-12 minuterna. Rödbo kommer i några strö-anfall som vi lätt avväpnar. Matchen jämnar ut sig efter detta och Rödbo tar över taktpinnen allt mer, framförallt så vinner de bollen på mittfältet och kan starta sina anfall där och komma rättvända mot vår backlinje. Det blir 2-3 skott utanför vårt straffområdet ur halvdåliga vinklar som vår målvakt har kontroll på. 0-0 i halvtid och Rödbo var det bättre laget. Andra halvlek börjar som den första avslutades. Vi kommer inte upp i nivå och Rödbo tuggar på och höjer sig. Efter ca tio minuter så får Rödbo straff efter en hands i straffområdet som de sätter säkert. Efter detta blir det en rätt tråkig match med kamp. Sista tio får vi lite tryck på dem utan några större farligheter. Några av de yngre orutinerade spelarna drar på sig gula kort och blir utvisade också, så vi får avsluta med nio man. Ett kärt återseende med min gamla tränare i Rödbo, Lars Ivan som var min tränare under några säsonger i klubben var väl det bästa på matchen.

Det är bara att gratulera Rödbo för vinsten och väl genomförd match.”

Lövets matchrapport hittas HÄR.

Om Rödbo har en uppåtgående trend efter en trög start så är det motsatt för Lövet. Efter tre segrar på sina fyra första matcher har laget nu två raka förluster. Lövet är sexa och några placeringar längre ner hittas RIF (nia).

 

I 7B tog Ösets BK en viktig seger och blandade sig därmed in i toppstriden. 2-1 blev det mot Käringöns FC på Heden. ÖBK tog ledningen i mitten av den första halvleken på en fin frispark av Blertim Zhuta. 2-0 kommer även i den andra halvleken innan KFC reducerar och det nerv i matchen på slutet men ÖBK kan hålla ifrån.

Ösets målvakt Carl-William Kalholm sa så här om segern:

”På grund av skador, resor och avstängningar i truppen ställde vi upp men en relativt ny backlinje idag. Matchen börjar osäkert från vårt håll de första tio minuterna då vi spelade bort lite bollar i det blöta gräset och Käringön tryckte ner oss något! Käringön har första skottet på mål i matchen (runt tionde minuten) och den tar i ribban! Efter den ribbträffen börjar vi tugga på och skärper oss, tar löpningar, spelar runt bollen och lyckas ofta komma runt KFCs ytterbackar men där har vi inte riktigt spetsen. Efter cirka 20 minuter får vi en frispark snett utanför straffområdet som Blertim skjuter direkt och stenhårt i mål (riktigt fint). Resterande halvlek för vi men KFC har ett par farliga kontringar som jag precis lyckas parera.

I andra halvlek börjar vi lite som första, lite trevande men tuggar oss in i matchen igen. KFC har några riktigt bra gubbar i luftrummet som skakade oss rejält men precis när det ser som mörkast ut får vi in ett mål till av Anton (?). Där blir vi något bekväma och låter KFC pressa oss sista 25 minuterna. Vi får ett par riktigt fina kontringschanser för att döda matchen men lyckas inte få in den (KFC:s målvakt gjorde några fina räddningar). I 80:e minuten springer KFC förbi vår backlinje och slår ett fint inlägg till deras anfallare som snyggt slår till på volley och in i mål! Sista tio var relativt kontrollerat ifrån vår del. Ros i laget till David på mittbacken som gjorde ett hästjobb!”

ÖBK är i och med segern tvåa i tabellen. KFC är sexa.

 

/Rasta