Massor med lokalfotboll igår där alla serier var igång:

 

4A

Gårda BK – FK Kozara 2-1 

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Kållered SK 0-2 

5A

Öjersjö IF – Utbynäs SK 0-4 

5B

Balltorps FF – Härryda IF 1-1 

Hällesåker IF – Kungsladugårds BK 1-1 

6A

Tollereds IF – Götaholms BK 9-1 

Bergsjön SK – Real Maskin BK 8-0 

6B

Göteborgs City FF – Landala IF 2-1 

Rambergets SK – BK S:T Jakob 4-2 

6C

Knippla IK – SK Argo 3-2 

Önnereds IK – AIF Göteborg 11-0 

FC Härlanda – Sandarna BK 2-6 

6D 

BK Björkåsen – Backatorp IF 1-8 

7A

Angered SK – Elisedals IS 2-2 

Västkurd BK – Andalus IF 10-1 

7B

Hjuviks AIK – BK Skottfint 3-0

 

Seriefinal i 4A igår på Överåsvallen när fullpoängaren FK Kozara ställdes mot hemmalaget och tvåan i tabellen Gårda BK. Kozara hade chansen att göra ett tidigt ryck i tabellen men det skulle visa sig att hemmalaget var starkast! Efter en mållös första halvleken gav Kenan Galijatovic Kozara ledningen på straff tidigt i den andra halvleken. Gårda skulle dock både kvittera (Philip Jonsson i matchminut 72) och även få in ett segermål (Jonatan Bäckdahl) med bara åtta minuter kvar!

Gårdas ena tränare, Stefan Runeman, sa så här om segern:

”Vi hade pratat innan matchen om att det var viktigt att vi tog tre poäng för att inte låta Kozara dra ifrån allt för mycket. Vi är självklart tillfreds med att vi lyckades med det men det som jag är mest nöjd med är killarnas disciplin och att vi följer matchplanen till 100%. Vi ville spela lite lägre i första och låta dem ha mycket boll för att sedan ta över i andra halvlek när de brukar tappa sitt tålamod och organisation. Vi fick matchen precis dit vi ville och lyckades vinna trots att vi hamnade i underläge i inledningen av andra. Stabil insats där vi egentligen bara släpper till två chanser på hela matchen, en nick på en kantfrispark i första och en nick på ett inlägg i andra. Måste även berömma spelarna som börjar på bänken. Vi tvingas göra två byten redan i första halvlek efter två skador, båda ersättarna kommer in och gör kanoninsatser varav den ene gör assist till kvitteringen och själv gör 2-1 målet. I andra byter vi in ytterligare två spelare som båda har varit skadade och gjorde sina första minuter för i år. Där har vi ett fantastiskt sparkapital.”

Kozaras tränare Robin Andersson hade följande att säga efter matchen:

”Vi kommer inte upp i vår normala nivå under matchen och då blir man straffad av bra lag. Missnöjd med vårt presspel och att vi inte fullt ut höll oss till matchplanen, vilket är första gången i år. Att tappa ledningar avskyr jag, absolut värsta som finns. Sen är Gårda bra taktiskt under hela matchen och är cyniska och skoningslöst effektiva de få gånger vi går bort oss defensivt. Fantastiska avslut. Nu vet vi att vi inte är oslagbara och nästa vecka blir den viktigaste den här säsongen. Dock överskuggas hela matchen av händelsen i Lövgärdet som berör vårt lag på flera plan, men framförallt är våra tankar med Sveakurd och anhöriga.”

Kozaras matchrapport hittas HÄR.

Gårdas matchrapport hittas HÄR.

Kozara kvar som serieledare men är nu alltså inte längre obesegrade. Gårda är nu fyra poäng bakom men med en match tillgodo. Gårda har visat att de på allvar tänker slåss om seriesegern. Frågan är om något lag bakom kan haka på toppduon?

 

I 4B gick serieledarna Kållered SK en riktig holmgång mot Mölnlycke-Sjövalla men till skillnad från sin 4A-motsvarighet lyckades man komma därifrån med tre poäng. Matchen bjöd dock på inte mindre än tio gula och fyra röda kort, uppdelade helt jämnt mellan lagen! KSK fick syna det första röda i slutet av den första halvleken men tog ändå ledningen med en man mindre i matchminut 78 (genom Anton Green). Minuter senare fick Mölnlycke-Sjövalla sitt första röda men KSK tog tillbaka ledning i röda-kort-ligan strax efter. Matchen avslutades med ännu ett rött för Mölnlycke-Sjövalla och ännu ett Green-mål för KSK som alltså kunde vinna med 2-0.

KSK:s matchrapport hittas HÄR.

Kållered leder nu serien med sex poäng före GFF (som dock har en match tillgodo). Mölnlycke-Sjövalla är sexa.

 

En match i 5A igår och där kunde Utbynäs SK lämna Öjersjö IP med tre poäng efter en 4-0 seger (även om förbundet i skrivande stund har 3-0 på sin sida). USK:s lagkapten Filip Olofsson visade vägen med två mål. Övriga målskyttar blev Alexander Lundkvist och Claudio Paquete Caetano.

USK:s tränare Pelle Lagerqvist sa så här om segern:

”Vi gör en helt ok första halvlek men kommer inte riktigt fram till lägen. Öjersjö står upp bra och är tunga när de flyttar fram på fasta. I paus gör vi lite justeringar och vår andra halvlek är nog vår bästa hittills i år. Vi flyttar boll och varierar vårt spel på ett riktigt bra sätt. Öjersjö får jaga och tröttnar markant och då trillar också målen in. Riktigt roligt att se att bredden är så bra då vi saknade fyra startspelate och ett antal från truppen från senast och ändå levererar!

Väldigt roligt med två spelare som gör säsongsdebut med den äran i Simon Möller i mål och Sebbe Bengtsson i backlinjen!”

Öjersjös Pierre Högberg hade följande kommentar efter förlusten:

”Ja du, vad skall man säga? Vi kör en skitmatch och viker ner oss. Samtidigt gör Utbynäs en väldigt bra match, de har en tydlig spelide som de följer hela matchen, rullar boll och har tålamod och de ger ju utdelning. De var väldigt skickliga på detta och hade en helt annan intensitet än oss. Klart bästa laget vi mött såhär långt i seriespelet. Vi skall inte skylla på skador och liknande men Öjersjö kämpar i uppförsbacke just nu, helt klart. Men vi kommer vända detta, vi är inte oroliga!”

USK:s matchreferat hittas HÄR.

Efter en lite trevande start på säsongen är USK nu uppe på en tredjeplats. ÖIF är tia.

 

5B bjöd på dubbla 1-1 matcher igår. På Förbovallen blev det alltså oavgjort mellan hemmalaget Balltorps FF och nykomlingen Härryda IF.

BFF:s anfallare Jetmir Kurti sa så här om matchen:

”Som de flesta matcherna i år så känns de som vi har stolpe ut just nu. Men vi tuggar vidare och tränar hårdare så kommer det lossna för oss också.”

HIF:s tränare Johan Jidegren hade följande att säga om matchen:

”Vad ska man säga, förutsättningarna var inte på vår sida. Vi hade tio man på matchdagen men fick löst ett gäng till, bl.a. två 15-åringar som debuterar i seniorsammanhang, en målvakt som utespelare, en som inte gjort en träning i år och en tränare med dålig menisk och som inte tränat på ca tre år. Trots allt detta får vi ihop en bra elva och gör en ok första halvlek som slutar rättvist 1-1 där Balltorp skapar något mer än oss. 1-0 kommer på en hörna och vår kvittering kommer på en frispark. En kvart in i andra blir det verkligen kaos, två gubbar får kramp samtidigt som två andra skadar sig, blir mängder med byten och oreda. Resten av matchen är det Balltorp som trycker på, våra småskadade spelare byter av varandra så vi kan hålla elva man på plan. Men vi lyckas kriga oss till ett kryss efter en enorm inställning, stort hjärta och en magisk målvakt! Med tanke på förutsättningarna är vi givetvis nöjda med en pinne och till nästa match får vi tillbaka lite folk!”

Båda lagen återfinns i tabellens mitt på åtta poäng.

 

Hällesåkers gräsmatta blev det alltså också 1-1 när Kungsladugårds BK var på besök. Mats Karlsson Eriksson gav hemmalaget ledningen efter halva den första halvleken och KBK kvitterade med dryga timmen spelad.

KBK:s kapten Martin Vallin sa så här om poängen:

”En som förväntat tuff bortamatch där det alltid krävs en bra insats för att få med sig något. Vi startar lite trevande samtidigt som Hällesåker startar precis så tungt som de kan och vi trycks tillbaka rätt bra. Hällesåker kommer till lite halvlägen men vi fredar oss ganska bra. Men från egentligen ingen chans så får en kille i Hällesåker på en kanon som går rätt upp i bortre krysset. Otagbart och förbannat snyggt. Efter detta kommer vi mer och mer in i matchen och sista 15 av halvleken är det vi som kommer närmare utan att komma loss helt. I andra halvlek skulle jag vilja påstå att vi faktiskt är det laget som trycker på. När vi har som mest press och skapar en 7-8 hörnor så skallar Almér in 1-1 i bortre hörnet, riktigt snyggt. Hällesåker sticker upp på några kontringar och har lite nästanlägen. Vi fortsätter trycka på och har allt lägen att avgöra men det vill sig inte. Vi är väldigt nöjda med vår andra halvlek men är alltid surt att inte lyckas avgöra när man har sådant spelövertag som vi hade under andra halvlek. Vi tackar Hällesåker för en bra match och önskar dom lycka till i fortsättningen av serien.”

Nykomlingen KBK är trea och HIF är sjua.

 

6A bjöd på två riktiga målkalas igår och det går fortsatt tungt för bottenlagen Real Maskin BK och Götaholm BK. GBK fick lämna Spinnarvallen med en svidande 1-9 förlust mot Tollereds IF efter bland annat tre mål av Joakim Fors och två mål vardera av Björn Mellberg och Joel Hansén.

TIF är nu sexa och GBK är kvar som tia.

Jumbon Real Maskin jagar forfarande första segern men den kom inte igår då laget föll med 0-8 mot ett fortsatt piggt Bergsjön SK. 8-0 blev det i derbyt på Bergsjövallen efter bland annat två mål av Mohamed Hassan Mohamed.

Real är sist i tabellen och BSK är fyra och skuggar topplagen framför.

 

I 6B besegrade Göteborgs City Landala IF med 2-1 och Citys Anders Hultberg kan inte sluta göra mål! Rykten om att hans målform hänger ihop med någon form av extraträning under veckorna. Hultberg gav iallafall sitt City ledningen redan i nionde minuten och ökade på till 2-0 med sitt åttonde mål för säsongen i början av andra. Med kvarten kvar reducerade Patrik Larsson för LIF men de kom inte närmare.

Just Citys Hultberg sa så här om segern:

”Vi kontrollerar matchen stabilt i 30 minuter och leder rättvist med 1-0. Har mycket bollinnehav men inte för mycket lägen. Sen börjar Landala vinna dueller och är mycket bättre sista kvarten av första utan att skapa något farligt. Vi får en bra vila, och är återigen starkare i början av andra och gör 2-0. Sen blir det återigen Landala som har mest styrka och vilja och tar över sista halvtimmen. De reducerar genom ett skott utifrån av deras bästa spelare, nr 2 på mitten. Han hade en trevlig vänsterfot. Även om Landala har mer boll och är lite mer desperata i slutet så är det vi som skapar de hetaste chanserna genom kontringar. Vi har även en straff som slås över och kunde dödat matchen. Men vi lyckas, likt förra veckan, hålla ihop det tajt bakåt och det blir aldrig riktigt farligt. Riktigt skönt att återigen kämpa som ett lag sista 20 och komma ifrån med tre pinnar.”

City har nu två raka segrar och parkerar på en femteplats. LIF är nia.

 

I botten av 6B tog äntligen jumbon Rambergets SK sin första trepoängare på sitt sjunde försök! Stor matchhjälte i 4-2 matchen mot BK S:T Jakob blev Elias Johansson som svarade för ett hattrick!

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om förlusten:

”Plattmatch nr2 efter Högaborg. Vi blir tagna på sängen första tio och Ramberget rinner igenom och har tvåmålsledning. Deras tokhöga press går ner sig lite och vi kan bita in oss och reducera. Skador, frånvaro och coachning från min sida fäller oss och vi får inte till det på alla plan, tyvärr.”

RSK är fortfarande sist men har nu lite kontakt med lagen framför. S:T Jakob är åtta.

 

I 6D får dock jumbon BK Björkåsen jaga vidare efter sin första seger. Igår blev det hela 1-8 mot Backatorp IF. Achraf El Messaoudi blev matchens bästa målskytt med sina fyra mål (iallafall enligt förbundets sida).

BIF:s Dan Ahlman sa så här om storsegern:

”8-1 talar ju sitt tydliga språk. Vi var tämligen överlägsna i matchen, det märks att Björkåsen ”bara” kom femma i sjuan förra säsongen och att de nu huserar klart sist i sexan. Men vi tog inte ut något i förskott utan satte upp ett högt tempo redan från början och vi fortsatte producera under hela matchen. Vi är nöjda med att vi börjar få igång vårt passningsspel alltmer och att vi inte stressar iväg bollen så ofta, något vi fokuserar mycket på under träningarna. Vi har också två stekheta målskyttar i laget i form av Ach och Hasse som tillsammans har gjort 17 mål på sex matcher och igår stod för tre vardera. Det var en match som vi på förhand bara skulle vinna och det gjorde vi också på ett övertygande vis, i min bok var vi bättre på varenda position och det märktes tydligt i spelet. Nu siktar vi framåt och hoppas att vi kan fortsätta att hänga på i toppstriden.”

BIF är trea i tabellen och Björkåsen är sist och fortfarande utan poäng.

 

Det bjöds som sagt på en hel del mål igår och den målrikaste matchen hittades i 7A när Västkurd BK krossade jumbon Andalus IF med hela 10-1! Merdan Taspinar och Robin Petersson skickade in tre bollar var. Underbart att även hitta den gamle Croatia-målvakten Vural ”Vurre” Kokulu på bänken, vilket värmer ett gammalt 6A-hjärta!

VBK:s media-ansvarige Cihan Bulduk sa så här om segern:

”Som sagt det var en härlig inramning innan matchen och förväntningarna var höga på laget speciellt då Andalus stod för motståndet. I och med att de var sist så trodde vi att det skulle vara enkeltTrots att matchen slutade 10-1 så ljuger siffrorna lite, Andalus var en svår nöt att knäcka. Det förlösande 2-1 målet ändrade matchen för det var under en period då Andalus hade massivt tryck mot Västkurds målVädret gjorde det svårspelad men allt eftersom matchen pågick släppte nerverna ju längre fram klockan tickadeVi hade ca 80-100 fans på matchen och publiken bjöds på fantastiska mål där en del av dem finns och titta på i vår Facebooksida. Moralen är på topp i laget och det enda negativa just nu är en del skador på tongivande spelare men reserverna klev fram och levererade och det tackar vi tränarna Thomas och Vevad för.”

VBK är med i toppen och är tvåa i en lite haltande tabell. AIF är sist i tabellen efter att ha inlett med sju raka förluster.

 

I den andra 7A-matchen igår spelade Angered SK och Elisedals IS 2-2. ASK tog ledningen två gånger och EIS Henrik Andersson kvitterade båda gångerna.

EIS är tia och precis bakom återfinns ASK.

 

I 7B fortsätter Hjuviks AIK att visa fin form. Igår blev det 3-0 mot jumbon BK Skottfint och det var Hjuviks tredje raka seger efter två inledande förluster. Jesper Abrahamsson, Andréas Svensson och Mathias Sandberg blev målskyttar för Hjuvik.

Hjuviks JanMatuszczyk sa så här om segern:

”Överlägsna från start till slut. Vi gör la egentligen ingen jättematch men vi gör det ändå svårt för Skottfint som får springa otroligt mycket eftersom vi rullar bra boll och vinner bollen snabbt från dem. Vi hade bud på många fler mål och hade tre ribbor och Skottfints målvakt bjöd på några fina räddningar som höll nere siffrorna. Överlag är jag givetvis nöjd ändå, tredje segern, tredje matchen med minst tre mål framåt och äntligen håller vi nollan. Känns bra inför nästa vecka!”

Skottfints spelande tränare Daniel Åman sa så här om den femte raka förlusten:

”Vi bränner 1-0 till oss på en straff och ganska typiskt för ett lag som har motvind. En spelare får tidigt i andra halvlek sitt andra gula kort så var den dagen förstörd. Total bottennapp och sämsta insatsen i serien. Tur i oturen är att dessa resultat inte spelar någon roll till hösten. Vi kommer inte till spel till hösten som det känns nu. Inte mycket som stämmer just nu i vad föreningen står för och då får man fundera över framtiden.”

Hjuvik är femma och Skottfint alltså sist.

 

/Rasta