Några av veckans hetaste matcher har redan spelats. Tyvärr fanns inte tiden att lyfta fram Fässberg-Heden och Gårda-Kozara men det var ju två monumentalt viktiga matcher för respektive serien. Heden har ju inledningsvis förlorat eller tappat poäng mot två av tre topplag och Fässberg var det tredje laget då som stod på andra sidan. Och i en så jämn serie med så jämna topplag har man inte råd med det. Man undrar ju lite vad Tobbe Larsson hade i skallen när Fässberg gjorde både 1-0 och 2-0. Men Heden tog sig samman och med laget de ställde på plan så skall de slå Fässberg, så är det. Och på matchens sista spark isch gjorde man också det. 3-2 och det kändes på något sätt som vattendelaren för Heden, nu är jag ännu säkrare än innan på att de kommer ta serien.

Veckans kanske hetaste match spelades ju igår mellan Gårda-Kozara där fullpoängarna Kozara efter sex raka segrar skulle knoppa av Gårdas alla möjligheter till att hänga på dem. Men så blev det inte. I och med att Gårda vann matchen med 2-1 efter att ha vänt trots underläge i början av andra på straff så lever ju serien i allra högsta grad. Gårdapojkarna har något på gång i känslan och att kryssa mot Jonsered hemma(där man tappade ledningen sent) och sen vinna mot Kozara, Gårda blir att räkna med. Tyvärr skada på Anton Bengtsson, han är viktig. Får hoppas det inte var något allvarligt. Men nu till de matcherna ni skall vara med lite extra på kring helgen.

Fredag. 

IK Kongahälla-Trollhättan BOIS Div III NVG

Kongahälla har bara mäktat med tre poäng hittills. Och vi vet hur det är, nu måste poängen snart in för annars går tåget. Nu är serien visserligen väldigt jämn hittills så man har som bottenlag några omgångar till att vakna till på men Trollhättan är ett lag Kongahälla skall slå på hemmaplan om det skall bli nytt kontrakt. Bör finnas så pass mycket kvalité i laget att tre poäng skall inkasseras hemma på Kongevi men Trollhättan är på intet sätt dåligt och skall ha en del intressanta spelare. Dessutom har de några tillbaka från skada så det blir inga enkla poäng.

TIPS: Oavgjort.

Kode IF-Mossens BK 4A

Jumbofinal. Två lag som skiljde tre divisioner förra året. Ett lag hade en kul säsong, Mossen som ju i stort sett inte förlorade på hela året medan Kode åkte ur trean via kval. I år har båda lagen haft tråkigt inledningsvis. Kode skall ju på hemmaplan vinna detta och att det finns kvalité i laget. Där råder det ingen tvekan, vann ju bland annat borta mot Jonsered. Mossen då? Ingen succé hittills. En seger och fem förluster säger ju något om att man kanske är en nivå för högt upp? Eller. Deras spelstil var ju rätt diskuterad och ifrågasatt förra året och kanske har det raka spelet inte räckt till i fyran, eller så kommer vändningen snart? Klart är ju att båda lagen behöver poängen.

TIPS: Kode vinner.

Finlandia AIF-Hovås/Billdals IF 5B

Finpa förlorade kanske inte helt överraskande borta mot Donsö senast. Seriens kanske tuffaste match. Men med 5-0, det såg man inte komma och det krävs seger idag för att ta tillbaka serieledningen som man prenumererat på hittills. Kapella avstängd men å andra sidan är Keric tillbaka, jag tror det spelar mindre roll, Finpa skall vinna detta. Hovås/Billdal skall vi dock inte underskatta, besegrade Donsö bland annat och har varit lite upp och ner hittills. Är Borén och Blixt med kan man slå alla lag, kanske även Finpa..

TIPS: Finlandia vinner.

IF Warta-Hålta IK 6D

Slumrande jätten Warta har vaknat till i år och är med i toppstriden igen. Det var längesen man kunde skriva så om Warta. Hålta har varit riktigt pigga i år och har ju ett lag som känns lite spetsigare än tidigare år och båda lagen jagar serieledande FTU. Warta avfärdade Björkåsen lätt senast medan Hålta förlorade överraskande mot Neutrala. Warta har hittills litat till en trygg defensiv och har på fjorton gjorda mål elva olika målskyttar. En styrka. Eller en svaghet. Hålta har både varit bra framåt och bakåt och får vara favoriter igen.

TIPS: Hålta vinner.

Lördag. 

Kärra KIF-Hisingsbacka FC DIV III NVG

Derby och dessutom två topplag som överraskat mig hittills. Båda lagen är obesegrade hittills och har gjort bra resultat mot starka motståndare. Kärra besegrade hemmastarka Tollhättan senast med 3-1 och ser väldigt trygga ut mot många lag. Spelar rejält och disciplinerat på många positioner vilket har räckt långt hittills. Hisingsbacka löste bland annat kryss borta mot Landvetter som ju på förhand tippades i toppen. Detta kan sluta hur som helst men Hisingsbacka har en Fredrik Johansson Zanjanchi i högform och kanske räcker det?

TIPS: Hisingsbacka vinner.

Gunnilse IS-Landvetter IS DIV III NVG

Gunnilse leder serien, i min värld överraskande men de är nog onekligen starka, vände bland annat på underläge mot Virgo senast. Det är starkt och har ju haft tuffa matcher inledningsvis som man gjort det bra i. Landvetter har bara fyra poäng på fyra matcher och det är nog ingen i Landvetter nöjd med i nuläget. Och vid förlust i denna matchen, då är det åtta poäng upp till Gunnilse, det plockar man inte in utan vidare. Så nu gäller det att plocka hem detta. En av de sista chanserna att hoppa på tåget mot toppen.

TIPS: Landvetter vinner.

Proletären FF-Göteborgs SIF 6B

Toppmatch i serien mellan seriens två obesegrade lag. Det kan komma att bli riktigt kul att se. Proletären med sina lite mer tekniska och pigga lirare mot GSIF och deras lite rejälare och lite mer fysiska spelare. Om nu inte lagen lagt om spelsätt helt från ifjol då jag såg respektive lag. Störst press är det på GSIF som vid förlust är fyra poäng efter PFF med en match mer spelad.. Två av seriens bästa målskyttar ger också varandra en match här, Mattias Tuncay i PFF och Hannes Persson i GSIF. Lita på att det blir mycket känslor i denna viktiga match!

TIPS: Proletären vinner.

 

///Dalla