Imorgon lördag (14.00 Gamlestadsvallen Gräs) tar fyran fyran i 6A, Gamlestaden FF emot trean Bergsjö IF. Inför matchen skiljer det bara en poäng och båda lagen har dessutom häng på toppduon Sveakurd och Bergum. Viktig match för båda lagen alltså och det är två formstarka lag som drabbar samman. GaFF har tre raka segrar (en av dessa var förvisso en WO-seger mot Lekstorp) och vann senast mot Partille med 6-1. BIF har fyra raka segrar och har inte förlorat sen premiären.

 

Bloggen har snackat lite med GaFF:s Danny Höglund-Field och BIF:s Victor Calming inför lördagen. Vi börjar med Höglund-Field:

Din nya klubb GaFF har kommit igång och är nu fyra i tabellen. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong hittills?

Jag tycker att under mina två första månader presterade själva laget väldigt ojämnt, vi laborerar mycket med uppställningar, skadefrånvaro, men nu är vi inne på min tredje månad i klubben och coacherna har hittat en spelidé som gynnar oss extremt både defensivt som offensivt. Detta syns på våra resultat, så får vi ha friska gubbar så kan vi nog hota.

Hur skulle du betygsätta din egen insats hittills?

Jag skulle faktist vilja säga att jag gjort rätt bra ifrån mig hittills. Jag är ju ingen tekniker och vi hade ett stort problem på mittfältet (defensivt) då vi har bollskickliga innemittfältare, men tränarna har hittat en position som gynnar min spelstil, lite av en bollvinnare på det centrala defensiva mittfältet, så jag är helnöjd att mina kunskaper kommer till nytta någonstans då vi har en väldigt stark trupp.

Viktig match mot trean Bergsjö IF på lördag. Hur är känslan inför den matchen (då du har ett förflutet just i BIF)? och hur bra koll har du på BIF?

Jag tror det blir en het match med en del gula kort, det är två lag med stor vilja, och jag känner en del av Bergsjö-gubbarna från min tid i klubben och jag vet ju att de gillar att smälla på. Jag tror detta ”derbyt” blir hetare än derbyt mot Götaholm, dels för att BIF har en del att bevisa efter fjolårets uttåg ur 5:an, och dels för att de vill hänga kvar i toppen. Jag hoppas givetvis att det blir en fin fotbollsmatch men känslorna kan ibland svämma över, under sådana matcher som dessa.

Hur slutar matchen?

Självklart hoppas jag att vi vinner denna matchen, men jag vet ju hur duktiga BIF är och även hur duktiga vi är så på förhand skulle jag säga att ett oavgjort resultat skulle verka rimligt, även om jag anser att vår trupp är aningen starkare än deras.

2-2 är mitt tips.

_________________________________________________________

 

Vi fortsätter med BIF:s Calming:

BIF har börjat säsongen stabilt och är trea i tabellen. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong hittills?

Säsongen hittills tycker jag vi presterat helt okej! Vi började serien väldigt dåligt med förlust mot Bergsjön SK, visserligen hade vi gubbar borta den matchen men där ska vi ha 3 poäng ändå tycker jag. Sen tycker jag vi ska kunna stänga andra matchen mot Bergum med 2-0 ledning med 15 minuter kvar, de var alldeles för dåligt. Efter de har vi tagit tag i grejerna och står nu på fyra raka vinster. Dock kanske inte motståndet varit det bästa men vi har kört vårt spel och gjort en del mål vilket kan vara viktigt i slutändan av serien. Men tycker vi borde kunna löst några poäng till så helt nöjd är man väl inte.

Hur skulle du betygsätta din egen insats hittills?

Min egen insats har väl varit helt ok än så länge, haft lite problem med skador som vanligt, först foten och nu senast fick jag tillbaka mitt löparknä. Men helt okej, kan mycket bättre och hoppas jag blir kvitt skadorna snart.

Viktig match mot fyran Gamlestaden på lördag. Hur är känslan inför den matchen och hur bra koll har du på GaFF?

Ja, vi går in i en tuff period nu där vi ställs mot alla topp 4-lagen. Viktig match för oss om vi ska hänga på där uppe då lagen ovanför oss vägrar förlora. Har ingen koll på Gamlestaden alls faktiskt, de enda jag vet är att de likt oss började lite knackligt men verkar nu fått ordning på grejerna.

Vilken matchbild tror du vi får se?

Svårt att säga då jag aldrig sett GaFF spela. Men de blir nog en tight match, hoppas gräsplanen håller bara.

Hur slutar matchen?

 3-0 till oss! 🙂

 

Bloggen tackar självklart både Danny och Victor och önskar båda lycka till på lördag!

 

/Rasta