Det har nog undgått få att en 27-årig man sköts till döds i Lövgärdet igår förmiddag i närheten av skolan där han jobbade. En oerhört tragisk och fruktansvärd händelse.

 

Fotbollen tappar helt sin betydelse när sådana händelser inträffar. Gårdagens förlust borta mot Knippla med mitt Argo hade i vanliga fall förföljt mig i dagar men igår fanns det bara en tomhet. Det är orimligt att en förlust i en fotbollsmatch betyder något när en människa har mist sitt liv.

 

Jag ska inte påstå att vi stod varandra nära men vi möttes på planen flertalet gånger under mina år i 6A och Götaholm då han spelade i Croatia. Vi har haft kontakt i samband med bloggen genom åren och han har intervjuats flera gånger. Självklart var min chock när jag fick beskedet inget i jämförelse med den sorg som hans familj, hans elever, hans nära och kära känner.

 

Den bild jag fick var av en ung man med ett socialt engagemang som brann för att arbeta med barn och ungdomar, både på skolan där han jobbade och i 6A-laget Sveakurd FC, där han både var spelare och ledare.

 

Bloggens sympatier går till hans familj, hans vänner och lagkamraterna i Sveakurd.

 

Ta hand om varandra.

 

/Rasta