Den sjunde omgången av 4A inleddes i torsdags med seriefinalen mellan Gårda BK och FK Kozara (som Gårda vann med 2-1). Resten av omgången spelades klart i fredags och lördags med följande utgång:

 

FREDAG 12/5

Guldhedens IK – Stenkullen GoIK 2-2 

Kode IF – Mossens BK 5-0 

Nol IK – Lunden Överås BK 5-0 

Floda BoIF – Jonsereds IF 1-1

 

LÖRDAG 13/5

Partille IF FK – SKIF Semberija 3-0

 

Båda Guldhedens IK och Stenkullens GoIK gillar att kryssa och det kom inte som någon jättestor överraskning att deras möte slutade oavgjort, nämligen 2-2. Precis innan halvtid hade gästerna rutinerade nyförvärv Henrik ”Foppa” Forsberg satt 1-0 för Stenkullen. Två Svante Möller-mål i den andra halvleken gav dock fördel till hemmalaget GIK. Bara minuter efter Möllers 2-1 mål kom dock kvitteringen (Alexander Swerin) och 2-2 stod sig tiden ut.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Tredje hemmamatchen som slutar med kryss där vi känner oss besvikna efteråt. Första halvlek är som vanligt svag från våran sida. Enkla bolltapp, dåligt passningsspel och rörelse. Stenkullen är mest i vårt straffområde på snabba omställningar och enkelt spel. 8-3 i avslut och 10-0 i hörnor till Stenkullen säger en del. Dock är våra tre avslut rena frilägen som missas. Målet kommer i halvlekens slutminut på skyttekungmaner av Henrik Forsberg. Återigen tar vi över helt i andra halvlek. Första halvtimmen av den ska matchen vara död. Vi vänder snabbt till 2-1 via Svante Möller. Vi har skott i ribban, missar tre frilägen till, bör (med Guldhedsögon) ha en solklar straff. Självklart 2-2 då med kvarten kvar. Volley av deras mittback framför mål efter frispark. Sista kvarten böljar det. Vi försöker spela oss till segern och Stenkullen tjonga sig till densamma. Kunde gått hur som helst sista 15. I slutsekunderna missar vi ett nytt friläge. Stenkullens målvakt gör idag en sjuk match och räddar poäng till dem. Vi tar med oss att vi är svårslagna och skapar mängder med chanser. Med normal utdelning vinner vi med några mål idag. Vi önskar Stenkullen lycka till framöver.”

Stenkullens sportchef Ingemar Holm hade följande syn på matchen:

”En jämn match där vi är bäst i halvtid och leder välförtjänt med 1-0 som våran målskytt Foppa gör i 44:e minuten. Sen i andra börjar Guldheden riktigt bra och gör välförtjänst 1-1 på straff sen även 2-1 av Svante Möller så klart, Guldhedens bäste spelare tillsammans med deras målvakt. De är sånär att göra 3-1 när vi är nere i brygga ordentligt, men istället sticker vi upp och gör 2-2 som måste vara årets mål av våran mittback lagkapten och volleyskjutande Acke som får en drömträff i straffområdet rätt i mål, sen böljar det med chanser åt bägge håll men matchens två bästa aktörer (målvakterna i båda lagen) gör några fantastiska räddningar och en pinne får vi vara nöjda med, extra plus till våran målvakt Melle som är så grymt bra idag .”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Stenkullens hittas HÄR.

Lagen skuggar varandra i tabellen med Stenkullen som femma och GIK sexa.

 

Både nedflyttade Kode IF och uppflyttade Mossens BK har haft en ganska jobbig inledning. Efter fredagens möte kan vi konstatera att Kode har det lite lättare nu men att MBK har det fortsatt tungt. Kode kunde nämligen vinna hemma med hela 5-0 mot Mossen. Målskyttar blev Oscar Gustafsson (2), Rasmus Haraldsson (2) och Robin Bäckman.

Kodes tvåmålsskytt Haraldsson sa så här om segern:

”En match som vi börjar bra och skapar flertalet kvalificerade målchanser framåt som borde ha gett utdelning tidigare i matchen. Det stora övertaget gör att vi faller ner lite i tempo och blir bekväma, trots 1-0 i halvlek är vi överens om att det inte var en av våra bättre 45 denna säsong. Andra halvlek börjar på liknande sätt och härifrån så sätter vi faktist våra lägen och det blir lite proppen ur för Mossen. Över det hela så är det ett bra resultat och otroligt sköna poäng, däremot så har vi fortfarande en bit kvar till den nivån vi vill vara på.”

Mossens assisterande tränare Axel Bergström sa så här om förlusten:

”Siffrorna talar sitt tydliga språk. Det här var riktigt riktigt dåligt! Förlust med 5-0 i en match som är jämn spelmässigt. Första halvleken har Kode två chanser och gör mål på en av dem. Vi får in flera fina inlägg och avslutar mestadels via nickar men skapar även några chanser via genombrott och fasta situationer. När vi kliver ut i andra halvlek är vi övertygade om att vi vänder detta. Då gör Kode två snabba mål och när vi summerar kvällen har vi serverat såväl mål som poäng på ett silverfat till Kode.” 

Kodes matchrapport hittas HÄR.

Segern gav Kode lite arbetsro och laget är nu uppe på en åttondeplats men då är det bara tre pinnar upp till trean Partille. Mossen är sist i tabellen med bara en seger på sju försök.

 

För den andra nykomlingen från division 5, Nol IK, gick det betydligt bättre då de också kunde vinna med 5-0! Det är ingen tvekan om att motståndarna Lunden Överås BK är inne i en djup svacka. Fyra raka förluster och 19 insläppta på de fyra matcherna! Återvändaren Kajin Talat blev tvåmålsskytt för Nol.

Nols Alen Grozdanic sa så här om segern:

”Vi kom till matchen väldigt taggade idag och viste att vi behövde vinna. Vi tar tag i matchen från första minuten och lyckas även göra mål ganska tidigt. Inte långt efter det kom 2-0 målet också sen så var det mycket enklare att spela. Äntligen lyckas vi göra mål på de chanser vi har missat i matcherna som vi spelat och då är det mycket enklare. I andra halvleken så forstatte vi spela vårt spel och det gav utdelning. Lunden skapade inte mycket idag men är ett tufft lag att möta. En välförtjänt vinst och tre goa poäng.”

Lunden är faktiskt på nedflyttningsplats i skrivande stund. Nol är sjua.

 

Jonsereds IF hade chansen att knappa tre viktiga poäng in på serieledarna Kozara, då de föll i sin match i torsdags. Det blev dock ”bara” 1-1 för JIF mot Floda i fredags. Efter en mållös första halvlek satte André Chamoun en frispark för Floda och det dröjde innan ÖIS-nyförvärvet Björn Anklev kvitterade i minut 78. Dessförinnan hade Flodas Tobias Elisson fått lämna efter två gula på tre minuter.

JIF:s Martin Viggeborn sa så här om matchen:

”En svårspelad match då planens förutsättningar kanske inte var 100% samma för båda lagen men man tvingades slå långt tyvärr. En match där Floda första 15 är farligare och vi inte är riktigt vakna. De har Gimpel på mitten som är viktig för dem. Krigar på riktigt bra. Sedan tar vi över matchen men har svårt att skapa de riktigt heta chanserna. De kommer först när det är 20 kvar tyvärr. Surt att tappa poäng igen. Men vi bryter ihop och kommer igen.”

Flodas tränare Jonas Torefalk hade följande att säga efter matchen:

”Till att börja med vill jag hylla laget Floda BoIF. Jag både hör och läser om många lag som mer än gärna fokuserar på hur många spelare som är frånvarande från en enskild match och sedan använder det som en utgångspunkt för att analysera och förklara sitt lags insats. För mig är det totalt ointressant vilka spelare som är borta, det handlar om att få de spelare som för dagen är på plats att tillsammans prestera utifrån gällande matchplan. Vi pratar mycket om att det i en lagsport handlar om att ta ansvar, både för sin egen och lagets prestation. När samtliga spelare sitter i omklädningsrummet efter match och känner att idag är jag nöjd med min egen och lagets prestation, då är vi med största sannolikhet även nöjda med vår kollektiva insats och resultatet i matchen. Vi vet också att när vi presterar på en för oss tillfredsställande nivå har vi kapacitet att störa samtliga lag i denna serie, oavsett vilken elva som startar matchen och oavsett vilken syn folk utanför vårt lag må ha på oss.

De fyra inledande matcherna i år var vi inte alls nöjda med vår prestation och därför heller inte resultatet. De två senaste matcherna har vi däremot utifrån förutsättningarna presterat på en klart godtagbar nivå. Mot Lunden var det egentligen aldrig något snack om vilka som skulle vinna. I gårdagens match mot Jonsered förstörs festen lite av att vi åker på en ganska långsökt utvisning och utifrån det går det inte vara annat än nöjd med prestationen mot ett enligt alla förväntat topplag.

Nåväl, lite om gårdagens match i övrigt. Jag har sett Jonsered några gånger i år och upplevde mig ha ganska bra koll på dem. Igår överraskade de dock mig fullständigt genom att från minut ett helt förbise sitt annars mycket bollskickliga centrala mittfält och enbart skicka långt mot forwards. Det passade oss alldeles utmärkt då jag förfogar över några av seriens absolut bästa duellspelare i backlinjen. Vi inleder matchen klart bäst och är det bättre laget första 25 och vi borde nog haft med oss ett eller ett par mål där. Dessvärre är just målskyttet någonting som vi har lite problem med just nu, men chanser skapar vi så att det räcker och blir över. Efter första 25 äter sig Jonsered in i matchen och lyckas även de vaska fram åtminstone en jättechans. Andra inleds likt den första med att vi känns något hetare än Jonsered och nu får vi även utdelning när André Chamoun dunkar in en frispark från strax utanför straffområdet. Oerhört kul för André som har haft ett fruktansvärt motigt år! Ungefär tio minuter senare åker vi på en utvisning och Jonsered går relativt omgående ner på en trebackslinje och tar av förklarliga skäl över matchbilden. De trycker tillbaka oss och även om vi sliter som djur lyckas vi dessvärre inte freda oss utan Jonsered kvitterar tämligen rättvist. Utifrån den matchbild som blev får nog 1-1 betecknas som rättvist.”

Jonsered är fyra i tabellen men har sju poäng upp till ledande Kozara. Floda är tia med sex poäng på sina första sex matcher.

 

Igår lördag avslutades den sjunde omgången med matchen mellan Partille IF FK och SKIF Semberija. Båda lagen hade spelat ihop åtta poäng på sina första sex matcher och segrare skulle kliva upp i seriens toppskikt.

Det var en mållös första halvlek där den bästa chansen kom från elva meter när Partille fick straff några minuter från paus. Lagets bästa målskytt, Sargon Gorgius, slår dock en ganska dålig straff som räddas och returen hamnar utanför. Gorgius skulle dock få revansch i början av den andra halvleken när han får ett friläge och håller undan sin försvarare och enkelt bredsidar in 1-0! Med en timme spelad kan Tobias Lundström stötta in ett inspel från Tom Hassling vid den första stolpen efter passivt försvarsarbete av Semberija. I matchens sista minut gör även Partille 3-0 genom Jonathan Svedberg.

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om segern:

”Välförtjänt och rättvist,vi kostade på oss att missa en straff och lite till. Alla poäng är viktiga och vi är glada för dagens skörd.”

Semberijas tränare Marko Babic hade följande att säga om förlusten:

”Aldrig sett något liknande i mitt liv! Ingenting var bra. Dagens spel platsar inte i divison 6. Hemskt! Från första minuten var mina killar helt borta.”

 

Partille är nu uppe på en tredjeplats, tre poäng bakom tvåan Gårda, som dock har en match tillgodo. Intressant match i nästa omgång då serieledarna Kozara och just Partille möts på Gamlestadsvallen. Semberija är nia.

 

/Rasta