Den sjunde omgången i 4B fortsatte i helgen och det gick så här:

 

FREDAG 12/5

IF Väster – Eriksbergs IF 1-0

Ytterby IS – Öckerö IF 0-1

LÖRDAG 13/5

IFK Björkö – Dalen/KFF 4-6

Mölnlycke IF – Göteborgs FF 2-3

 

Det blev en målsnål fredag med bara två mål på två matcher som sedan exploderadelördagen med 15 mål på två matcher!

 

På den nedre halvan tog IF Väster en viktig seger mot Eriksbergs IF. Richard Nestor satte dit matchens enda mål efter 21 spelade minuter.

Västers Nozad Kurdali hade följande att säga om trepoängaren:

”En otroligt dålig fotbollsmatch, långt ifrån välspelad men chanser saknades inte. 1-0 blev resultatet som lika gärna kunnat bli större. Oscar i målet gör otroligt viktiga räddningar. Tre poäng är alltid tre poäng vilket var oerhört skönt att inkassera!”

Eriksbergs Emil Berglind sa så här om förlusten:

”En tuff match där vi tyvärr ger Väster segern med en för lös bakåtpassning och deras gubbe hinner före våran målvakt, rundar honom och rullar in bollen i öppet mål. Annars skapar vi två eller tre bra lägen i första halvlek med ett stolpskott och där jag själv ska göra mål när jag får gå upp ostört men får inte min nick tillräckligt långt åt sidan. Men Väster gör det bra, de spelar lågt och ställer om snabbt. Andra halvlek flyttar vi fram folk och går ner på en trebackslinje men vi hotar inte tillräckligt bakom Västers backlinje. En sur förlust då vi inte gör någon dålig match.” 

Västers matchreferat hittas HÄR.

Segern gjorde att Väster gick förbi motståndarna Eriksberg. Väster nu nia och EIF tia.

 

Öckerö IF är trea i tabellen efter att de lämnat Ytterns IP med en 1-0 seger och tre poäng. Matchen mot Ytterby såg dock länge ut att bli mållös men ÖIF:s brasilianske måltjuv Fernando Martins De Souza slog till två minuter innan full tid med sitt femte mål för säsongen.

ÖIF:s nöjde tränare Andreas Larsson sa så här om bortasegern:

”Första gräsmatchen för oss i år. Tycker vi klarar av omställningen till underlaget på ett godkänt sätt. Utan att vi spelar någon fantastisk fotboll så är det en match som vi har kommandot i både spelmässigt och när det kom till flest och bäst målchanser. Men efter två bortdömda mål, träff i både ribba och stolpe, missat friläge och bollar som dansade på mållinjen så började man acceptera att vi skulle få nöja oss med 0-0 idag men då i 88:e minuten nickar Fernando mycket rättvist in segermålet och en ny trepoängare inkasserad.”

ÖIF:s matchreferat hittas HÄR.

Öckerö alltså trea men tyngre för åttan Ytterby som nu har tre raka förluster (förvisso mot bra motstånd).

 

Inför bortamatchen mot IFK Björkö hade Dalen/KFF gjort åtta mål på sex matcher. Efter matchen stod laget på 14 gjorda! Det blev nämligen hela 6-4 till Dalen i en galet svängig match. Dalen öppnade stenhårt och garde 2-0 efter första kvarten och 3-1 i paus. Hemmalaget kom ut ordentligt taggade och svarade för tre raka mål och i matchminut 65 fullbordade Anders Gonzalez Cataldo vändningen med sitt 4-3 mål. Dalens svar var dock lika imponerande! Magnus Eliasson kvitterade med sitt andra mål för matchen med dryga kvarten kvar sen avgjorde David Shamoun med att sätta både 5-4 och 6-4 för gästerna!

Dalen/KFF:s kapten Jonas Hylén sa så här om matchen:

”Riktigt skönt med seger igen! Vi har haft väldigt mycket målchanser dem tidigare matcherna men haft oerhört svårt att få in bollen idag lossnade det och vi fick in nåt lite billigt mål också. Det står 3-1 till oss i paus och det känns som vi har bra koll på det. Sen small det till ordentligt i andra och Björkö gör tre mål på kort tid varav två är mycket vackra och svåra att försvara sig mot. 3-1 byttes till 3-4 och det kändes inte muntert då. Men vi reste oss och visar mycket bra moral och lika snabbt som Björkö gör tre har vi helt plötsligt gjort tre fram till 6-4. Den svängigaste matchen jag någonsin spelat på seniornivå då är det skönt att vinna och att lira på riktigt gräs är ju underbart!”

Dalens matchrapport hittas HÄR.

En parantes här är att Dalens bästa målskytt förra säsongen, Bita Bångens, som lämnade för spel med Qviding FIF i division 1 har börjat säsongen med två mål och inledde målskyttet i den viktiga 2-1 segern mot Skövde AIK i lördags.

Dalen är sjua i tabellen och Björkö är fortfarande under strecket.

 

Serieledarna Kållered vann sin match i torsdags (2-0 mot Mölnlycke-Sjövalla) och tvåan Göteborgs FF var pressade att svara i sin match mot nykomlingen Mölnlycke IF.

Det var dock MIF som inledde bäst och som gick upp till en 2-0 ledning efter mål av Marcus Vogel (på straff) och Oscar Nilsson när en dryg halvtimme var spelad. GFF fick dock in en reducering precis innan paus genom Jesper Ljung. I den andra halvleken kunde sedan Teodor Nastevski Lindström både kvittera och med kvarten kvar även sätta segermålet för GFF!

MIF:s målskytt Marcus Vogel sa så här om förlusten:

”Otroligt tungt. Vi hade 2-0 och spelade riktigt bra. De gör ett mål på inkast och två frisparkar som styrs in i mål. Som så ofta en riktig pissdomare som skänkte bort frisparkarna som ledde till målen. Förstår inte hur de gång på gång kan få chansen att döma när de håller så otroligt låg nivå. Fanns inte mycket mer vi kunde göra, vi släppte inte till några målchanser under spelet och gjorde två framåt. Resten kan vi inte påverka, tyvärr.”

GFF är tvåa, tre poäng efter Kållered. Nykomlingen Mölnlycke IF är med bra på en fjärdeplats.

 

Den sjunde omgången i 4B avslutas imorgon måndag med matchen KF Velebit – IF Mölndal.

________________________________________________

 

4A-laget Lunden Överås föll i helgen med klara 0-5 mot nykomlingen Nol IK. Bloggen har fått en kommentar från Lundens lagkapten Mattias Alfredsson:

” Underläge med två mål och en man utvisad innan första halvlek är slut. Chansar med trebackslinje för att få med en pinne hem, gick sådär…blytung period för oss nu. Skadelistan är löjligt lång.”

 

/Rasta