5A inledde sin sjunde omgång i torsdags när Utbynäs besegrade Öjersjö med 3-0 och den avslutades med fyra matcher till i helgen:

FREDAG 12/5

FC Bosona – IK Zenith 0-1 

Romelanda UF – FC Komarken 0-4

LÖRDAG 13/5

United Africa FC – Björndammens BK 5-1 

Älvängens IK – Angered MBIK 2-2

 

FC Bosona kom till mötet med IK Zenith med bra form i bagaget. Två vinster och en oavgjord på de tre senaste, och häng på topplagen. Zenith kom från en jobbigare start med bara en vinst på sina inledande fem matcher.

Matchen såg var länge mållös men med kvarten kvar fixade Jim Nielsen alla tre poängen till sitt Zenith.

Zenith klev upp till en sjundeplats och Bosona är femma.

 

FC Komarken är fortfarande utan poängförlust efter fem matcher. I derbyt mot Romelanda UF på Romevi blev det seger för gästerna med 4-0. Alla målen kom dock efter paus och Mattias Thornberg (2), Fernando Echenique Ferrari (för övrigt ett alldeles lysande lokalfotbollsnamn) och Kristian André klev Komarkens målskyttar.

FCK:s tränare Milan Tanaskovic sa så här om den femte raka segern:

”Inför matchen visste vi alla att det skulle bli en tuff drabbning eftersom det var vår första match på gräs och att vi inte ens hade tränat på det underlaget. Inledningsvis hade vi således stora problem med underlaget då det var mycket felstudsar och passningar som inte orkade hela vägen fram som gjorde att vårt spel inledningsvis inte fungerade. Vi hade dock ett oerhört stort bollinnehav och kom till en rad avslut både i och utanför straffområdet utan att spräcka nollan. Romelanda försvarade sig samtidigt riktigt bra och låg rätt i sina positioner vilket gjorde det svårt att hitta ytor mellan deras lagdelar. Med 0-0 i paus och stor frustration i laget så pratade vi om att höja bolltempot ännu mer och att försöka använda spelbredden lite bättre för att få Romelanda att flytta sig mycket mer i sidled och därmed hitta ytor mellan deras mittback/ytterback på båda kanterna och detta blev helt klart nyckeln till ytorna i den andra halvleken. På det sättet fick vi dessutom motståndarna att jaga boll längre sträckor och man stumnade betänkligt på vissa håll ganska fort. Vi får 1-0 väldigt tidigt i andra halvlek och sedan rullade det bara på. När 2-0 målet kom 20 minuter in i andra halvlek kändes det lite som spiken i kistan. Värt att tillägga är att vid ledning med 2-0 lyckas Romelanda ha oturen att träffa stolpen två gånger på drygt fem minuter och med lite tur där hade det varit game on igen.

Vi höjer oss rejält i andra halvlek och gör fyra mål och vinner helt välförtjänt med 4-0. Riktigt skönt att dessutom hålla nollan igen! Ett varierande och väl fungerande anfallsspel i andra halvlek där flera individuellt skickliga spelare bidrar till segern. Ett organiserat och harmoniskt försvarsspel som blir bättre och bättre för varje match. Som sista utpost har vi dessutom en målvakt som inger en enorm trygghet i laget och återigen står för ett par riktigt kvalificerade räddningar.
Vi tar med oss den andra halvleken och inställningen i den när vi växlar upp tempot. I första halvlek får vi nog skylla på ett ovant underlag men även ett välorganiserat Romelanda. Extra kul idag är att vi gav samtliga fem inhoppare speltid och samtliga kom in i andra halvlek och stärkte sina aktier till kommande matcher.”

RUF:s Henrik Björnrud sa så här om förlusten:

”Jämn match som Komarken vinner tyvärr, vi hade inte stolparna med oss denna matchen.. vi har många skavanker i laget, bollen studsade inte vår väg helt enkelt!”

Komarken är två i tabellen men har bara en poäng upp till United Africa med två matcher tillgodo. RUF är åtta.

 

I lördags kunde serieledarna United Africa FC besegra jumbon Björndammens BK. Segern skrevs till slut till hela 5-1 men det var BBK som tog ledningen i början av matchen, målskytt Christer ”Flis” Petersson. Sedan var det slut på det roliga och UAFC vände till 2-1 innan paus och satte tre till i den andra halvleken. Richard Nnambi Collins blev tvåmålsskytt för UAFC.

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om debaklet:

”Vi börja matchen riktigt bra, rullade bollen fint precis som jag vet att vi kan. Vi stod rätt i våra positioner, och gav dem inga ytor alls att spela på. Vi tog ledningen välförtjänt efter ca 15-20 minuter. Efter det hade vi även chans på 2-0 och 3-0. Istället gör dom 1-1 på en frispark efter ca 30 minuter, och det var egentligen den enda chansen de hade fram till dess. Efter deras kvittering så fortsätter vi spela bra och ligger rätt i våra positioner. Vi får en frispark på deras sista tredjedel. Och då flyttar vi fram ganska mycket folk. De lyckas nicka bort bollen till egen spelare och kontrar snabbt in 2-1. Efter det så flyttar vi fram ännu mer folk för att försöka kvittera, och skickliga som UAFC är så kontrar dom in 3:an 4:an och 5:an. Återigen så ger vi bort fem mål på våra egna misstag. Och när man möter ett så pass skickligt lag som UAFC så har man inte råd med såna misstag, för då straffar de en direkt. De var helt enkelt bättre än oss idag och förtjänade vinsten. Vi får bita i det sura äpplet och kämpa vidare helt enkelt.”

UAFC leder serien och BBK är sist.

 

I lördags spelade även Älvängens IK och Angered MBIK 2-2 på gräset på Älvevi. Lagen gjorde varsitt mål i den första halvleken och även varsitt i den andra. Niklas Ahlbom blev tvåmålsskytt för ÄIK och Yosef Ismail och Kondwani ”Kondo” Zikatizi Kalimanjira gjorde molen för Angered. Bloggen hade missat att Kondo, som inledde säsongen som tränare för KF Velebit, numera lirade för Angered.

Angereds Nano Fadi var på plats och gav följande rapport:

”Vi kommer till matchen med en nymobiliserad backlinje, och gör det bra. Tyvärr får Aron Åberg, som idag spelade högerback, byta pga skada. Vi tar ledningen med 1-0 efter fint kombinationsspel. Vi har även flera bra chanser att utöka ledningen, men tyvärr är vårt lag många gånger för orutinerat. Istället kan Älvängen göra 1-1 strax innan halvtid. Andra halvlek börjar bra med fina kombinationer men tyvärr är vi alldeles för dåliga framför mål. Vårt mittfält orkar inte möta tunga Älvängen på en tung blöt gräsplan och 1-2 skulle komma välförtjänt. Vi gör ett snabbt byte och Kondo flyttas upp som forward och det bär frukt direkt, 2-2. Resultatet är rättvist, men vi har tyvärr alldeles för tunn trupp på vissa positioner, förhoppningsvis är alla tillbaka till nästa match.”

Angered är nia och ÄIK hittas på en sjätteplats.