Så här gick det i helgens 6A och 6B-matcher:

 

LÖRDAG 13/5 

6A:

Gamlestaden FF – Bergsjö IF 1-4

6B:

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 3-0 
Proletären FF – Göteborgs SIF 3-2

 

Intressant toppmöte i 6A när nedflyttade Bergsjö IF gästade nykomlingarna Gamlestaden FFGamlestadsvallen i lördags. Inför mötet skiljde det två poäng mellan lagen, till BIF:s fördel. Matchen bjöd på två tidiga straffmål, ett för vardera laget, inom matchens första tio minuter. Det skulle sen visa sig att Bergsjö IF var det starkare laget. 2-1 kom innan paus (Lamin Kanteh) och 3-1 i början av andra (Haidar Muhssin). GaFF åkte även på en utvisning i slutet av matchen och efter det kom även 4-1 för BIF, målskytt Hadi Mahdi.

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om förlusten:

”Vi hade oerhört tunga avbräck inför den här matchen så vi visste på förhand att det krävdes en krigarinsats av högsta dignitet om vi skulle ha någon chans till seger. Får en bra start med ett straffmål, men strax efter det kvitterar BIF på en straff som borde ha varit frispark då förseelsen skedde utanför straffområdet. Vi får en horribel offsideavblåsning mot oss och BIF gör 1-2 anfallet efter. 1-3 kommer i andra och strax efter det kommer vårt röda kort (årets första) pga snack. Vi kämpar på och trycker fram, men BIF skapar fler farligheter på omställningar än vad vi får när vi slår långt i slutet och kunde ha gjort fler mål. Rättvis seger för BIF, men vi gjorde vårt bästa med tanke på förutsättningarna och med lite flyt hade vi kunnat knipa en pinne.”

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om segern:

”En rolig match att spela där många av spelarna från bägge lagen känner varandra. Idag spelar vi väldigt disciplinerad, har rätt inställning och håller oss till matchplanen. Har därför också kontroll över matchen under 90 minuter, och trots att vi får en straff emot oss och ligger under redan efter två minuter så känner vi att vi kan vända på detta vilket vi också gör. Vi spelar ett högt presspel och ger de inte så mycket tid utan stressar de att slå upp bollar på chans. Men Gamlestaden är inte helt ofarliga utan de kommer emellanåt runt våra backlinje men egentligen utan att skapa några farligheter. Vi spelare ett rakare spel, men slarvar ofta i vårt uppspel och lyckas inte behålla bollen en längre tid inom laget för att etablera ett spel och ett tryck mot Gamlestaden och därav inte lyckas heller skapa jättemycket. I andra halvlek rycker vi upp oss och höjer oss och även minimerar våra misstag. Lyckas skapa fler chanser och även göra 3-1. Matchen öppnar sig mer då Gamlestaden lyfter upp lagen för att reducera men det är vi egentligen som skapar fler chanser och har bud på fler mål än de fyra vi gjorde. Under tiden har Gamlestaden också fått en man utvisad men de kämpar in i det sista. En härlig vinst mot en bra motstånd men det hela överskuggas av det som hände i veckan i Lövgärdet. Våra tankar är med de anhöriga och våra seriekollegor Sveakurd.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Bergsjö IF klev upp i serieledning i den haltande 6A-tabellen. GaFF är femma.

Det ska tilläggas att både Sveakurd-Lekstorp och Croatia-Bergum, som tillhärde denna omgången, sköts upp på grund av den tragiska händelsen som inträffade i Lövgärdet i torsdags.

_________________________________________________________

 

Syrianska/Arameiska är inne i en bra period i 6B och tog sin andra raka seger när Sjövalla-Mölnlycke besegrades med 3-0. Alla målen gjordes av Aleksander Yildirim och han är nu uppe i 14 mål på sju matcher!

Matchhjälten Yildirim sa så här om matchen:

”Vi kom till matchen med bra koncentration och bra hunger. Inledningen av matchen var lite seg men vi kom in i matchen och spelade ut Sjövalla, därav målen. Laget gör en otrolig bra insats. Nu på sistone börjar de sista pusselbitarna sitta på plats och det känns bra.”

Syrianska är uppe på en femteplats och Sjövalla-Mölnlycke är elva.

 

Lördagen bjöd även på ett toppmöte mellan Proletären FF och Göteborgs SIF! PFF hade fem raka segrar inför matchen och GSIF hade fyra segrar och två oavgjorda på sina sex inledande matcher.

Det blev en händelserik match där den första halvleken, som slutade 1-1, avslutades med ett rött kort för ”Studenterna”. I början av den andra gav Mattias Tuncay PFF ledningen med sitt tionde mål för säsongen. GSIG gav dock inte upp och Ulrik Källblad Nordin kvitterade i den 83:e minuten med sitt andra mål för dagen. Toppmötet skulle dock få en vinnare och i matchens sista minut sätter Manfred Oppong dit 3-2 för det röda laget!

Proletärens kapten Henrik Källén sa så här om segern:

”De tar ledningen med 1-0 ganska tidigt i samband med en försvarsmiss från vår sida. Vi har annars bollinehavet och har en och annan chans framåt. Nofal Yousif blev nerriven av målvakten vid ett friläge och sätter straffen säkert själv, gott att ha honom tillbaka på plan och i målprotokollet efter en tids skadefrånvaro. Deras målvakt, Martin Morén, var annars mycket duktig. Studenterna får en kille utvisad efter två gula, så vi går till halvtidsvila med 1-1, men en man mer. Vi sätter ledningsmålet ganska snart i andra, 2-1 genom Matti Tuncay, men fortsätter efter målet lite trevande och i lågt tempo. Istället för att vi avgör matchen ger vi med tio minuter bort en dum frispark, som de hänger dit snyggt i vänsterkrysset. Vi skakar fram ett par heta chanser i slutskedet och på matchens sista spark trycker Manfred Oppong in vinnarmålet efter en fin frispark av Dani Khosravi. Lättnad och goa glädjescener följde såklart men vi borde egentligen i kraft av en man mer avgjort matchen tidigare. Avslutningsvis tror jag att båda lagen kan prestera bättre, men vet också att vi båda har en del indisponibla för tillfället. Sex raka segrar för PFF således, gött men flera har varit knappa så det finns anledning att både sträcka på sig och vara ödmjuk framöver.”

PFF leder 6Bmaximala 18 poäng efter sex matcher och då har de dessutom en match tillgodo på de jagande lagen. Ett av dessa är GSIF, som är trea, fyra poäng efter med en match mer spelad.

 

/Rasta