Den sjunde omgången av 6C spelades klart i lördags med tre matcher, de andra tre spelades i torsdags och bloggen lyckades på något sätt att missa den rapporteringen! Så här blir det en sammanfattning av hela omgången:

TORSDAG 11/5

Önnereds IK – AIF Göteborg 11-0 

Knippla IK – SK Argo 3-2 

FC Härlanda – Sandarna BK 2-6

LÖRDAG 13/5

Hönö IS – Vrångö IF 5-0 

Solväders FC – Gunnared KIF 3-5

Brämaregårdens FC – Fröjdens FK 1-5

 

Nykomlingarna AIF kom till matchen mot Önnered stärkta av sin första trepoängare i division 6 någonsin (2-1 mot Fröjden i omgången innan). ÖIK kom från en frustrerande 0-0 match mot Argo där laget hade de bästa chanserna i slutet trots en man mindre. Hemmalaget Önnered fick en kanonstart på matchen och ledde med 2-0 redan efter fyra minuter! Detta stod sig till paus och i den andra delen av matchen blev det hela nio mål, alla för hemmalaget! Simon Frindi blev tremålsskytt och Andreas Säfström och Erik Ewerlöf  blev tvåmålsskyttar.

ÖIK:s tränare (och målskytt!) Ola Holmgren sa så här om storsegern:

”Det var skönt att det lossnade med målskyttet. Vi får två tidiga mål efter fyra minuter. Efter det så nyttjar vi inte ytorna som finns men vi bevakar ändå tillställningen. Andra halvlek så slår vi fler bollar bakom deras backlinje vilket ger resultat.
Vi gör 3:an tidigt i andra och när 4:an kommer så försvinner viljan hos motståndarna och vi gör fyra mål på sju minuter och matchen är avgjord. En hel del spelare som var borta och skadade den här matchen trots det gör vi en bra insats och elva mål av sju olika målskyttar visar att vi har en bred trupp. Jag hoppas att gubbarna håller den målformen till nästa tuffa bortamatch emot Knippla.”

AIF:s målvakt, Gustav Forsström, sa så här om förlusten:

”Helt ny backlinje där ingen har lirat back denna säsongen, mer än en match. De vinner skotten med 30-5 varav 27/30 är farliga lägen. Vi har 1/5 som är farligt. Överlägset bästa laget vi mött hittills. Vi orkar hålla ställningarna nere i första halvlek,  0-2, sen fallerar allt totalt. Med vårt ordinare lag kanske en 1-5  förlust som bäst kändes de som.”

Önnered bra med som trea i en haltande tabell. AIF är tia.

 

Rapporten från SK Argos förlust med 2-3 mot Knippla hittas HÄR för den som missat det.

 

Sandarna BK hade tagit 12 poäng av 12 möjliga inför det svåra bortamötet med serieledarna FC Härlanda. SBK satte dock ner foten på Heden 2 och kunde till slut vinna med 6-2 efter 3-1 i halvtid. Matchens enda tvåmålsskytt hittades i FCH och var Tallal Moustahssine.

Sandarnas tränare Lars Olsson sa så här om segern:

”Våra första 20 minuter, var säsongens bästa. Vi gjorde två vackra mål genom Tom och Martin, och hade bud på minst ett par till. Sen blev vi lite övermodiga och Härlanda kunde straffa oss genom en fin reducering. De fick mer att säga till om. Skapade inte mycket men hade ett farligt långskott som Erik i målet verkligen fick sträcka ut på för att rädda. Precis innan halvlek får vi hörna och vår mycket duktiga 17-åriga mittback Marc trycker välförtjänt in 3-1 målet. Viktigt! Sedan måste jag säga att det aldrig var något snack i andra halvlek. Även om det självklart var 4-1 av vår italienare Andrea tidig i andra som helt avgjorde matchen. De hade en chip i stolpen vid 4-1, men vi var för bra för att man skulle känna någon oro. 6-1 innan de fick en straff som mer kändes som domaren skänker dem, eller så var den klar? Såg ut som det kunde döms åt båda håll och då kan man tycka att det är bättre att inte blåsa alls, men Härlanda var väl värda ett mål till helt enkelt. Killarna gjorde en riktigt bra match och visar upp det spel jag hela tiden vetat att de kan prestera. Då kan man inte annat vara än nöjd!”

Härlandas Jonatan Hellman sa så här om förlusten:

”Vi kom aldrig riktigt upp i någon normalhög nivå. Det började tungt och vid vårt enda momentum i matchen vid ställning 1-2 och jakt på kvittering åkte vi på en ny balja bakåt i den första halvlekens sista spark. Hämtade oss aldrig efter det och sammantaget släppte vi in på tok för många bollar bakåt helt i onödan. Klasskillnad får vi erkänna, tyvärr. Hoppas på att kunna kriga bättre i returen i höst!”

Sandarna upp i ledning och då har laget dessutom två matcher tillgodo på tvåan Härlanda.

 

Inför säsongen nämndes i första hand Sandarna och Hönö som favoriter till seriesegern. Efter en lysande start av Hönö (fyra raka segrar) blev det förlust i förra omgången mot FC Härlanda. Med tanke på SBK-seger mot just Härlanda var Hönö pressat att prestera mot Vrångö IF för att inte släppa iväg Sandarna i toppen. Motståndarna VIF har dock varit inledningens stora positiva överraskning i 6C. Inför matchen mot Hönö hade Vrångö fem matcher utan förlust (fyra segrar och en oavgjort) och bara ETT insläppt mål på de fem matcherna!

Det skulle dock visa sig vara klasskillnad och Hönö kunde vinna med 5-0 hemma på Hönö ArenaCarl Wiklander blev tvåmålsskytt och VIF fick även avsluta matchen med nio man efter två röda kort i den andra halvleken.

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om segern:

”Idag kändes det som att vi var tillbaka igen i det vinnande spelet med aggressiv press och varierat anfallsspel. I första halvlek var Vrångö knappt över halva planen och vi kunde hota både genom djupledsspel och fina spelvändningar. I andra så tappade vi något av spelet när Sennerstam klev ut skadad och det tog ett tag innan vi hittade rätt i våra positioner. När Carl Wiklander gör sitt andra och Hönös fjärde kort efter att Johan Andersson Jr räddat ett friläge från Levin så punkterades matchen. Tyvärr fick Vrångö två utvisningar på slutet och efter det spelades matchen av. Det skall sägas att Vrångö saknade flera spelare och kom endast till spel med 13 gubbar men det ska inte förringa Hönös fina insats idag.”

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om förlusten:

”Inte mycket att säga. 5-0 talar sitt klara språk, Hönö är klart bättre än oss idag. Känns som vi aldrig är bra borta mot Hönö. Vi saknar dock dagen till ära flera tongivande spelare, vilket gör att vi reser till Hönö med en trupp på 13 man, varav en som gör sin första match på två år. Det hjälpte inte heller när en blev skadad och en annan sjuk. Men bästa laget för dagen, det hade vi. Karl-Johan tillbaka idag dock, vilket är härligt eftersom han ger lite tyngd i offensiven. Hönö tar kommandot direkt i matchen, vilket vi tänkte låta dem göra. Vår plan var att ligga så lågt som möjligt och förhoppningsvis kontra in en balja i 90:e minuten. Hönö är dock lite för bra för oss idag och ettan kommer efter cirka 20. Så rullar det tyvärr på hela matchen – Hönö har boll och då och då lyckas de få in den. Två utvisningar fick vi i matchen också. Den första helt klockren då vår spelare inte riktigt hinner med. Den andra är dock rätt billig i mina ögon.

All kredd till Hönö dock. Ungt lag som spelar en väldigt fin fotboll. Förmodligen det laget som kommer hota Sandarna i toppen. Ett Sandarna som vi tar oss an på fredag nästa vecka. Då kommer vi höja oss och vara mycket bättre.”

Hönö är trots segern bara femma men har då matcher tillgodo på lagen framför. VIF är fyra.

 

Viktig seger för nykomlingen Gunnared KIF mot jumbon Solväders FC. Segern skrevs till slut till 5-3 och var Gunnared andra för säsongen. Solväder är fortfarande utan poäng. Gunnared hade en bra period i mitten av den första halvleken och kunde gå upp till en 3-0 ledning. I mitten av den andra halvleken fick SFC lite kontakt när Ahmed Hilowle reducerade till 3-4. Armando Smedberg Dalence satte dock dit 5-3 till Gunnared, med sitt tredje mål för dagen.

Gunnared är nia och SFC är sist i tabellen.

 

Ett annat lag i botten som är i behov av poäng är en annan nykomling, nämligen Brämaregårdens FC. Inför mötet med Fröjdens FK hade BFC bara skrapat ihop tre poäng. Det var dock Fröjden som startade starkast och hade 3-0 redan efter en halvtimme. Morteza Mohammadi reducerade visserligen innan paus men Magnus Svantesson satte 4-1 (hans andra i matchen) i början av den andra halvleken och det blev till slut 5-1. Även Robin Berndtzen blev tvåmålsskytt.

Fröjdens Magnus Svantesson sa så här om segern:

”Härligt och viktigt med vinst direkt efter förra helgens tråkiga förlust. Vi sätter full fart direkt och gör 1-0 på straff efter några minuter bara. 2-0 kommer nästan direkt efter, återigen är det våran kapten Robin som nätar. Han är verkligen het nu ,5 mål totalt som mittback! Vi har 3-1 i halvlek, gör 4-1 ganska snabbt i andra och efter det känns det klart. Vi är det bättre laget och spelar en helt okej match.”

BFC:s Tobias Hofving sa så här om förlusten:

”Vi började ganska svagt, och Fröjden utnyttjade det till fullo. Redan efter tre minuter fick motståndarna en straff till skänks och man var därefter oerhört effektiva och hade 0-3 redan efter en halvtimme. Vi lyfter våra huvuden, kämpar oss tillbaka in i matchen och gör rättvist 1-3 strax innan halvtidsvilan. Det känns som vi är på gång, och går ut starkt även i andra halvlek. Tyvärr åker vi på ytterligare en kalldusch relativt omgående och matchen är definitivt avgjord när vi får avsluta sista 20 min med en man mindre. Positivt är att vi trots katastrofal inledning på matchen under perioder presterade i nivå med hur vi inledde serien och vi hoppas på att kunna hitta tillbaka omgående.”

FFK är sexa och BFC är elva.

 

/Rasta