Det har spelats inte mindre än fem matcher i helgen i 6D med följande resultat:

FREDAG 12/5

Diseröd SK – Bosna IF 1-4 

IF Warta – Hålta IK 4-1

Hermansby IF – Hälsö BK 3-2

LÖRDAG 13/5

Bjurslätts IF – Neutrala IF 1-1

Förenad Turkisk Ungdom – IF Vardar/Makedonija 2-1 

 

Det var inte förrän sista halvtimmen som matchen på Kareby Hed mellan hemmalaget Diseröd SK och gästerna Bosna IF bjöd på några mål. När det väl kom så blev det dock en lite målfest på slutet. Semir Purdic och Hamza Saeed såg till att Bosna tog en 2-0 ledning innan Daniel Broman reducerade för DSK. Purdic satte dock 3-1 och Emir Skandric satte spiken i kistan med sitt 4-1.

DSK:s tränare Eskil Nordenberg sa så här om förlusten:

”Sett över två halvlekar är Bosna det bättre laget. I första halvlek är det väldigt jämt. Och vi går till halvtidvila med ett 0-0. I andra halvlek faller vi lite långt ner och Bosna får visa upp ett bra passningsspel och får ganska enkelt gå upp till 2-0 ledning.
Vi får lite ny energi och lyfter oss efter ett reduceringsmål. Tyvärr orkar vi inte hela vägen.”

DSK är tia i tabellen och Bosna är femma.

 

Lite i skymundan av FTU:s framfart så har IF Warta svarat för en riktigt fin start på årets 6D. Laget tog in femte seger (på sex matcher) i fredags när Hålta IK besegrades med 4-1. Warta hade 1-0 i paus men gick ifrån till 4-0 i andra efter bland annat två mål av Faysal Ahmed Adosh. HIK:s reducering kom med bara två minuter kvar genom Felix Enarson.

Wartas Daniel Svensson sa så här om segern:

”En skakig början från våran sida där Hålta tar ett grepp om matchen tidigt. Vi får inte igång spelet så som vi tänkt och får slita för att inte släppa in en boll. Men med ett mål i mitten av första på hörna så får vi lite energi och kan avsluta första halvlek acceptabelt. I andra halvlek gör vi lite ändringar och byten vilket får en positiv effekt. Vi hittar tid och utrymme att spela oss fram så som vi vill. Lyckas att ta över stor del av spelet i andra och framförallt vinner vi kampen på mittfältet. Vi lyckas trycka in ytterligare tre mål genom snabba offensiva spelare och bollar bakom backlinjen. Vi trivs att spela på hemmaplan vilket syns och detta var ytterligare ett steg i rätt riktning. Hålta var ett tungt lag att möta och vi fick ingenting gratis. Blev en riktigt kämparmatch precis som vi väntat oss.”

Håltas målvakt Andreas Johansson hade följande att säga efter matchen:

”Vi startade matchen helt klart bäst och hade flera fina lägen att ta ledningen, varav en nick i ribban nog får räknas som den bästa. Sen jobbade sig Warta in i matchen, ändå kändes 1-0 ganska ologiskt då de ändå inte skapade några chanser. Andra halvlek startade Warta bäst och fick tidigt 2-0 och kunde ganska lätt kontrollera matchen och kontra när vi jagade mål. Skall också sägas att de var ruskigt effektiva på de få chanser de skapade. En match som bara skall glömmas och gå vidare.”

Wartas matchrapport hittas HÄR.

Warta är alltså tvåa i tabellen (fyra poäng bakom FTU men med en match tillgodo). HIK är fyra.

 

I botten av tabellen tog Hermansby IF en riktigt viktig seger när Hälsö BK besegrades med 3-2 hemma på Kärnavallen. Hemmalaget kunde ta ledningen med både 1-0 (Joakim Rosqvist Ström) och 2-0 (Stefan Karlsson) innan Hälsö reducerade genom Kalle Magnusson. I den andra halvleken satte sedan Samuel ”Sonkan” Holgersson dit 3-1 innan Hälsö reducerar igen (Casper Petersson). Det blir dock inga fler mål och en viktig trea för Hermansby.

Hermansbys Samuel Holgersson sa så här om vinsten:

”Vi gick in i matchen med bra självförtroende trots förlusten senast. Vi tyckte vi var värda segern i den matchen. Vi visste att Hälsö är ett lag som spelar en fysisk fotboll och som gärna låter deras backar styra spelet. Vi hade snackat innan att i skulle hålla en hög press och inte låta deras backar styra uppspelet. Våran höga press gav utdelning och jag tyckte vi kontrollerade första halvlek bra. Vi gjorde ett mål efter ca 15 minuter och sedan utökade vi till 2-0 efter ca 25 minuter. Innan halvleken var slut hade tyvärr Hälsö lyckats reducera. I halvlek sa vi att vi skulle gå ut i andra med samma inställning och vi tyckte att vi hade fått matchen dit vi ville. Andra halvlek fortsatte i samma stil. Mycket kamp. vi gjorde 3-1 och kände att segern var nära. Hälsö lyckades reducera ytterligare en gång med ca 10 minuter kvar. Hälsö försökte trycka på sista tio men lyckades aldrig skapa någon riktig farlighet. Jätteskön seger för oss som haft lite stolpe ut tidigare. Detta var en riktig lagseger där alla kämpade förvarandra. Ett stort plus till våra innermittfältare Johan och Berglund som var riktigt bra idag. De vann innermittfältskampen idag som oftast är en viktig nyckel till seger. Stort plus till domaren som höll en riktigt bra nivå. Han var enligt mig riktigt bra!”

Hermansby klev upp på en niondelplats. Hälsö är sjua.

 

I lördags spelade Bjurslätts IF och Neutrala UF 1-1 på Bravida Arena. Tim Östman Samuelsson gav BIF ledningen efter 27 minuter och i början av den andra så kvitterade Yahye Bashir Abdi för Neutrala.

Bjurslätts matchrapport hittas HÄR.

BIF är sexa och Neutrala är åtta.

 

I toppen av tabellen tog FTU sin sjätte seger av sju möjliga och är fortfarande obesegrad. Det var dock jämnt mot Vardar/Makedonija på Krokängsplan. Ali Bedir gav FTU ledningen redan efter fem minuter och Ahmad Kattah ökade på i början av den andra halvleken. Bara minuter senare kom dock reduceringen genom Yosef Duman. Det blev dock inga fler mål och FTU är som sagt fortfarande utan förlust.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om segern:

”Biskopsgårdens Dag och hotande regn gjorde så att vår match inte var lika välbesökt som vanligt. Några avstängningar och skador hindrade oss att spela vårt vanliga 3-5-2 och det visade sig vara jobbigt i början av matchen då vi försökte hitta rätt i positionerna. Vi gör ett tidigt mål men mycket av kampen sker på mittplan. Första halvlek präglas mer av vilja än kunskap.
Vi startar andra bättre rent spelmässigt och allteftersom blir ytorna större och vi kommer lättare fram till chanser. Efter drygt en kvart gör vi så 2-0 och de flesta som har sympatier hos det röda laget pustar ut lite grann. Det dröjer dock inte ens 5 minuter innan Vardar reducerar och det är match igen. Vi håller distansen ut trots att vi missar en straff i mitten av andra halvlek. Sammanfattningsvis vinner vi rättvist och priset till matchens lirare måste gå till Vardars målvakt som var strålande idag. Tillbaka i vinnarspåret igen.”

Vardars tränare Labinot Aziraj hade följande att säga om förlusten:

”Dagens match innebar tredje raka uddamålsförlusten. Väldigt tufft med tanke på att vi spelat väldigt bra och det lika gärna kunde varit tre raka vinster. Tyvärr stolpe ut. FTU är dock lite hetare än oss idag och vill helt enkelt lite mer. Vidovic har något fint på gång och det finns en anledning till varför FTU toppar tabellen. Det är en sammansvetsad grupp spelare som spelar fin fotboll. För oss är det nya tag mot Diseröd på onsdag. Viktigt med tätt matchande och förhoppningsvis kan vi ta oss ur den här svackan så fort som möjligt.”

FTU leder 6D och Vardar är elva.

 

/Rasta