Så här har det gått i 7A och 7B i helgen:

 

LÖRDAG 13/5

7A

Eritreanska IF Göteborg – Gambianska IF 4-1

Nödinge SK – Surte IS FK 6-3

SÖNDAG 14/5

7A

Kurdistan SF – Gothenburg Celtic FC 4-0 

Andalus IF – Fotö GoIF 1-3

7B

Tynnered FC – Azalea BK 1-3 

IF Positivum Göteborg – Slottsskogen/Godhem IF 1-6

 

I lördags besegrade Eritreanska Gambianska med 4-1 efter dubbla mål av både Habte Fesha Kifle och Abiel Estifanos. Eritreanska ledde med 2-0 i början av den andra halvleken då GIF fick en spelare utvisad och Eritreanska kunde öka till 3-0 strax därefter och kunde till slut alltså vinna med 4-1.

Eritreanska är sexa i tabellen och GIF är tolva.

 

Nödinge SK fortsätter sin fullpoängssvit när laget tog sin sjätte raka seger. Det var dock en riktigt svängig match mot Surte IS på  Vimmervi i lördags. Matchen började i ett rasande måltempo. NSK ledde med 1-0 efter tre minuter men Surte vände till 2-1 efter en dryg kvart. Den första halvleken slutade med fyra raka Nödinge-mål. Två mål var av Ibrahim Jakupovic och Hanef Ahmed. Ahmed satte även 6-2 i andra halvlek innan Rado Radovic reducerade på straff i slutet (hans andra).

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om segern:

”Vi kom till matchen med fyra bra träningar bakom oss och med ett bra självförtroende. Tränaren hade matchtaktiken klart för sig och om vi bara följde den så skulle vi vinna enkelt, vilket vi gjorde också.  Det gällde att visa att lillebror alltid förblir lillebror. Även om Surte tryckte ner oss större delar av första halvleken och även vände våran 1-0 ledning till 1-2 så va vi aldrig oroliga, det gällde bara att hålla sig till matchplanen. För individuellt är vi kanske det bästa laget i serien och visste att våra chanser skulle komma, vilket de gjorde också. Vi kontrade in 2-2 och 3-2 via Ibrahim, satte 4-2 direkt från hörnan av Hanif och samma Hanif knorrade in en frispark till 5-2 innan halvleken var slut. Andra halvlek gör vi 6-2 efter en kvart och sen var det bara att låta de jaga boll och spela av matchen framför den stora publiken som tog sig upp till Vimmersjö. Vi hade en dag på jobbet och det känns skönt att fortsätta vara obesegrade. Denna matchen är omöjligt att lyfta fram några specifika personer. Vi gjorde det väldigt bra som lag och raderade ut Surte. Nu laddar vi om till nästa veckas seriefinal mot Fotö.”

Imponerande av Nödinge som nu är tvåa i tabellen. Surte är fyra.

 

I söndags tog Kurdistan sin tredje seger för säsongen när Celtic besegrades med 4-0. Kurdistan är åtta och Celtic är femma.

 

7A leds av Fotö GoIF som tillsammans med Nödinge SK fortfarande inte tappat poäng. I söndags blev det 3-1 mot jumbon Andalus IF. Fotö ledde med 2-0 (mål av Jacob Wikberg och Mikael Beckius) efter den första halvleken men AIF reducerade i mitten av den andra genom Sadam Abdifatah. Fotö fick dock med sig alla tre poängen efter att Daniel Bäck avgjort med sitt 3-1 mål i näst sista minuten.

Fotos Gustav Bäck sa så här om segern:

”Man kan väl sammanfatta matchen med att det var riktigt gött att fortsatt vara obesegrade i år! Större delen av matchen kändes som det var vår i en ask men en period i andra vid ställningen 1-2 så var vi lite darriga. Vi har bud på något mål till men det är inte så viktigt när man vinner! Nu ska vi njuta med rätta och ställa in oss på Nödinge nästa vecka som kommer bli betydligt tuffare.”

Fotös matchrapport hittas HÄR.

Fotö leder alltså serien efter sju raka segrar och Andalus är sist efter åtta raka förluster.

 

I 7A tog nystartade Azalea BK en riktigt fin seger mot ett annat nystartat lag, Tynnered FC. 3-1 blev det till ABK efter att alla ABK-målen prickats in av Johannes Mohlin RutströmMohlin Rutström är nu uppe i nio mål på fyra matcher!

Azaleas tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”En hyfsad match från vår sida. Tynnered betydligt bättre än tidigare matcher jag sett dem i. Vi hamnade lite snett inledningsvis och missade i pressarbetet vilket gav Tynnered utrymme. Vi hade en del farligheter på fasta men utan att näta. Tynnered tar ledningen på en miss från vår sida men vi känner oss starka och tuggar vidare. Johannes drar in 1-1 på frispark. I andra halvlek jobbar vi vidare och även om det är mycket kamp hittar vi alltmer yta. Johannes löper loss och chippar in 2-1 varefter vi växlar till 3-5-2. På liknande anfall som vid 2-1 cippar sedan Johannes in 3-1. Mycket gott och samtidigt kan vi bli bättre på det mesta.”

ABK:s matchrapport hittas HÄR.

Azalea har nu fyra raka segrar och är tvåa bakom just Tynnered.

 

Efter en lite knackig start tog Slottsskogen/Godhem sin tredje seger för säsongen när IF Positivum besegrades med hela 6-1 i söndags.

SG:s Albin Westerlund sa så här om segern:

”En match vi dominerar från start till slutet. Vi skapar mängder med målchanser. Positivum anfaller med många spelare men har svårt att nå ända fram vilket skapar stora ytor för våra offensiva spelare. Nicklas ”Börje” Börjesson gör ett drömmål med ett klockrent skott utifrån. Matchen slutar 6-1.”

SG är nu sexa och Positivum är nia.

 

/Rasta