Det spelades tre matcher i lokalfotbollen igår måndag:

MÅNDAG 15/5

4B:

KF Velebit – IF Mölndal Fotboll 4-2

5B:

Härryda IF – Hovås Billdal IF 3-2 

7B:

BK Skottfint – Järnbrotts IF 0-4

 

Frågan inför 4B-matchen mellan KF Velebit och IF Mölndal var om Mölndal skulle haka på toppstriden eller om Velebit skulle bygga vidare på sin första vinst (i förra omgången) och lämna jumboplatsen. Det skulle visa sig bli det senare alternativet. Båda lagen hamnade i målprotokollet redan efter sju minuter. 1-1 stod sig till sista halvtimmen då lagen till en början gjorde varsitt mål igen. Först satte Jon Stockhaus 2-1 för Velebit innan Amir Bagheri kvitterade för Mölndal. Velebits Boris Skokic blev sedan matchhjälte då han satte både 3-2 och 4-2 sista kvarten!

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om förlusten:

”Det är inte mycket att snacka om. Vi är inte med i matchen och alla från oss ledare till sista spelare måste ta oss i kragen om vi ska vara där vi vill. Velebit vinner rättvist.”

Segern gjorde att Velebit lämnade jumboplatsen och klev upp på en elfteplats. I den oerhört jämna tabellen är det bara fyra poäng från elvan Velebit till trean Öckerö när alla lag har spelat sju matcher! Mölndal är femma.

 

I 5B fortsätter nykomlingen Härryda IF att plocka poäng. Igår blev det 3-2 mot Hovås Billdal IF på hemmaplan. Härryda tog en tidig 2-0 ledning i början av matchen, ett resultat som de hade med sig in i paus. Gästerna kunde dock reducera tidigt i den andra halvleken och sedan även kvittera. 2-2 målet gjordes av ingen mindre än Olof Möller! Lokalfotbollens Hasse Berggren (eller Luca Toni för den som vill ha en mer internationell referens) har levererat mål i de flesta klubbar han varit i och efter att GAIK:s representationslag gick graven så dyker Möller alltså upp i Hovås (som han representerat i unga seniorår). Möllers mål räckte dock inte till poäng utan Härrydas Jesper Johansson snodde rubrikerna när han satte segermålet i 67:e minuten!

Härrydas tränare Johan Jidegren sa så här om segern:

”Tycker vi tar en rättvis seger hemma mot Hovås med 3-2. Första halvlek slutar 2-0 till oss där vi har bud på fler mål, bl.a. en stolpträff efter friläge. Hovås tillåts inte skapa mycket, men de får ett läge men där kommer vår målvakt bra ut och räddar. Är mycket nöjd med hur vi genomför vår första halvlek. Lika nöjd som jag är med första lika missnöjd är jag med första 10-15 minuterna av andra, vi är inte alls på banan och Hovås tillåts skapa läge efter läge. De gör också två mål i denna perioden och helt plötsligt står det 2-2. Vi visar dock god moral rycker upp oss igen, vi gör 3-2 och efter det tycker jag vi har hyfsad koll på matchen. Vi gör en bra match i 75 minuter och vinner enligt mig välförtjänt!”

Hovås föreningsutvecklare och bloggkontakt Adrian von Heijne sa så här om förlusten:

”Väldigt dålig första halvlek, där vi egentligen ger bort segern. Vi släpper till onödiga chanser och skapar väldigt lite framåt.
I andra halvlek rycker vi sedan upp oss, och sätter våra duktiga offensiva spelare i bra lägen – vilket också resulterar i två mål. Tyvärr schabblar vi till det i slutet och då får Härryda möjlighet att också avgöra matchen till 3-2. Med en bättre första halvlek hade vi vunnit den här matchen. Kul är att Olof Möller gjorde sin debut på topp för oss, och att han dessutom får kröna den med ett mål. Våra offensiva spelare ser väldigt giftiga ut. Nya tag på fredag mot Linné hemma på fantastiska Hovåsvallen! Där är vi starka – och ska ta tre poäng.”

Härryda är fyra och Hovås parkerar för tillfället på en niondeplats.

 

I 7B fortsätter BK Skottfints jobbiga start samtidigt som Järnbrotts IF blandar sig i toppstriden. Följaktligen vann Järnbrott mötet på Ruddalen mot Skottfint. 4-0 blev det efter ett hattrick av David Ghosh Dastidar (iallafall enligt matchrapporten). Det var dock mållöst i halvtid innan JIF fick utdelning i den andra halvleken.

Järnbrotts Pär Johansson Sunnerfljell sa så här om segern:

”0-0 i paus och vi har svårt att skapa klara lägen. Äger mycket boll och försöker kanske kombinera lite väl mycket. Ett eller annat skott hade nog varit bra där. I andra öppnar vi bättre, lite rakare och vi får till slut utdelning på hörna. Simon (hans första i klubben) stöter in den på bortre efter en fin hörna av Gosch. Därefter radar vi upp lägen och gör ytterligare tre. Gosch (x2) och Filip ”Tånageln” Sollenby. Plus till Gosch för målen, till Hasse för nollan och till Laggar för det oändliga och kvalitativa löpandet matchen igenom.”

Skottfints spelande tränare Daniel Åman sa så här om förlusten:

”Tillbaka på Ruddalen Arena. Riktigt kul! Senaste matchen där var 2-1 mot Fiskebäck förra året. Idag hade vi ett hyfsat lag och det var en fin kväll med vårsol. Vi gör förmodligen vår bästa match i år spelmässigt. Bra balans och passningsspel och går till halvtid med 0-0. Inga större farliga målchanser i första halvlek. Ungefär samma matchbild i andra halvlek. En typiskt 0-0-match med skillnaden att orken tryter på oss samtidigt som vi saknar den defensiva styrkan i centrallinjen. 0-1 är en hörna som direkt i mål vilket är signifikativt med säsongen hittills. De andra målen är inga farliga målchanser heller, men så som i många andra matcher i år bjuder vi motståndarna på enkla mål. Trots denna tunga start är det bra stämning i laget och framförallt har vi mycket roligare utanför plan. Det är viktigast.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

JIF nu uppe på en tredjeplats och Skottfint är fortfarande sist i tabellen.

 

/Rasta