Man får ju säga att det är roligare att vara en positiv överraskning än en negativ. Och det finns ju några lag som självklart skall hyllas lite extra. Det har visserligen bara gått 5-7 omgångar beroende på vilken division men det är ju långt kvar att vandra och mycket kan hända.

Utan inbördes ordning. 

Askim DIV III SVG

Jag skall vara ärlig och säga det. Jag trodde Askim skulle få jättetufft i trean denna säsong. De vann en förhållandevis svag fyra förra året och lastade inte in en massa nytt i truppen heller. Och det sista är något jag hyllar. Men oj vilken start det har blivit. Tio poäng redan och senast sopade man dit Laholm med 3-0 ett lag som dittills hade vunnit tre av fyra matcher. Nu har vi sett det förut, att lag inleder bra i trean för att sen falla tungt under höstarna men hittills så är det ju en succé. Just nu är det två poäng till div II och sju till div IV. Det får vi sannerligen ge Askim. Seriens bästa målskytt hittills dessutom i Serdar Kaymaz. Kort o gott en strålande inledning på säsongen!

Hisingsbacka Div III NVG

Precis som Askim vann Hisingsbacka en fyra förra året. De vann ju 4A och därmed trodde jag att Hisingsbacka skulle kunna hävda sig riktigt bra i år. Men inte till serieledning. Visserligen bara fem spelade matcher men vi får ju ändå lyfta upp dem som en succé. Hittills enda obesegrade laget. Skall dock sägas att de hittills bara stött på Landvetter av de toppade topplagen men man kan inte göra mer än att vinna de matcherna som man ställs inför och det har Hisingsbacka gjort hittills. Jag tror väl inte i slutändan att de skall räcka hela vägen. Snart kommer tunga lag som Virgo, Ahlafors, Älvsborg m.fl. och då blir det något annat. Fredrik Johansson Zanjanchi och Abubakar Dumbuya har gjort nio mål tillsammans i inledningen på säsongen och de anfallsparen brukar man kunna luta sig emot!

Partille IF 4A

Efter flera års av nästintill lindansande efter degradering från trean till fyran så har Partille i år inlett riktigt fint. Nye tränaren Kristofer Landahl har tillsammans med rutinerade Kim Roland fått ihop det riktigt bra hittills och just nu är de faktiskt före lokalkonkurrenten Jonsered i tabellen. Värvade smart inför seriestart och har fått bra utväxling på de nya spelarna. Har en del unga råämnen som också gjort det bra och i år lär det mer bli mittenkamp än något annat. Ställs inför en tuff uppgift när Kozara väntar denna vecka men de bör finnas med i beräkningarna att PIF kan skrälla där också.. Sargon Gorgius har gjort sex mål på fyra matcher och är ju en riktig succévärvningen hittills.

Mölnlycke IF 4B

MIF vann 5B förra året utan så där jättemånga lag som verkligen kunde hota. Därmed trodde jag att de skulle bli tufft i år och särskilt när några av de viktigaste spelarna varit skadade och är skadade i år. Men MIF är ju själva definitionen på vad ett ungt lag som vill lära sig och har talangen att göra det kan skapa för något då. Har redan plockat tio poäng och notera att de hade 2-0 mot GFF senast men förlorade med 3-2, om de klarat att hålla undan hade MIF varit tvåa efter Kållered. En megasuccé och vi får lyfta fram Simon Andersson som prickat rätt igen, har balansen hittills att låta de unga få chansen och har dessutom pumpat om de tillräckligt för att tro på sig själva utan att stå och skrika högt över molnen. MIF går en ljus framtid till mötes.

FC Bosona 5A

Visst. Bosona sopade till Qviding i cupen. Ett styrkebesked. Men sen var det tajt om folk till vissa matcher och jag trodde väl inte riktigt man skulle orka prestera så fint som man inlett serien. Men presterat har man gjort. Vunnit rätt matcher hittills men det är tajt och man behöver fortsätta leverera för att plocka till sig en så stabil placering som man har hittills över tid men då är den här starten otroligt viktig för ett lag som så många andra höjer sig extra mycket i medgång.

Härryda IF 5B

Visst kom Härryda in i serien med ett gott självförtroende från seriesegern förra året och dessutom en bra försäsong. Men jag trodde faktiskt ändå inte att det skulle ge den utväxlingen i serien. Efter sju omgångar har de spelat till sig en fjärdeplats och har häng på toppen. Gått på en riktig mina med 0-4 mot Lagårn men på övriga sex matcher är målskillnaden 7-6 och sammantaget bara två förluster vittnar ju om ett riktigt starkt försvar och det kommer man långt med. Två av seriens snabbaste spelare i Bako Löfgren och David Johansson gör att Härryda kan vila på sin trygga defensiv och ändå skapa målchanser. Dessutom har Uhrlander i mål gjort allt rätt och lite till. Härryda är i 5B för att stanna och onekligen ser man ut att kunna störa i toppen också.

FC Fiskebäck 5B

Efter 2-24 på de sista sex träningsmatcherna så kan jag inte påstå att jag riktigt var på topp i min unga tränarkarriär. Vi hade visserligen haft en del spelare borta men det såg generellt rätt mörkt ut även om vi hade en bra nivå på träningarna och en positiv känsla i gruppen. Och jag var tämligen övertygad om att fruktansvärd bottenkamp hela säsongen. Men vi är ju ett kvitto på vad som kan hända med en grupp när det blir flow. Fyra poäng på de inledande tre matcherna och därefter fyra raka segrar där vändningen mot Balltorp i den fjärde omgången satte an tonen för den här våren. Nedflyttningsspöket har vi skrämt bort och nu har vi istället blandat oss i en toppstrid där vi nu kan åka till Donsö på fredag med en positiv känsla och veta att en förlust inte är hela världen. Jättetrevligt.

Syrianska/Arameiska Föreningen 6B

Syrianska hade en tuffare säsong förra året och egentligen trodde jag väl på något liknande i år igen. Men efter tjugo mål framåt hittills har de lagt beslag på en femteplats efter de tippade topplagen. Och jag skulle stava succén, Aleksander Yildirim. Målkungen är tillbaka efter en tid i Assyriska i div II och har i år gjort fjorton av lagets tjugo mål. Hyfsat viktig får man säga. Håller hans produktion i sig kan vi nog räkna med Syrianska på övre halvan.

Vrångö IF 6C

Visst, 0-5 borta mot Hönö senast. O det trodde man väl inte annat om. Men oj vad bra Benny fått ihop det dessförinnan. Inför matchen mot Hönö hade man bara släppt in tre mål och det vittnar ju om tung defensiv, Julin i målet är väl seriens bäste och han är värd sina poäng år efter år. Offensivt har man famlat lite mer då Levin gått skadad men nu är han tillbaka och då kan vi räkna med ett Vrångö som blir svåra att besegrar framöver. Just nu fyra och med tanke på hemmaplan stora delar av hösten kan vi räkna med ett Vrångö som gör sin bästa säsong på väldigt länge? Och just nu är de ju faktiskt med och krigar om serieledningen i en haltande tabell.

Warta IF 6D

Det har varit några år nu med magra resultat för Warta. Jättemagra. Vi skall ju komma ihåg att Warta varit ett seniorlag att räkna med genom åren men som de sista 5-6 år ramlat igenom och numera spelar i sexan. Kanske är det i år vi får se en vändning. Man jagar FTU i toppen och har onekligen fått en bra fart i det. 18-7 i målskillnad med hela tolv olika målskyttar. Ja det känns som en bredd nog för att göra upp om en serieseger och det trodde jag faktiskt inte inför i år.

 

 

///Dalla