Är ju inte riktigt lika kul. Att göra en lista med de lagen jag förväntat mig mer av hittills i seriespelet. Men det är ändå på sin plats! Utan inbördes ordning nedan.

IK Kongahälla Div III NVG

Visst skall man inte överskatta 4A. Men nånstans får vi ju ändå lyfta det faktum att Kongahälla som till slut blev tvåa i 4A och som sedan körde över sin kvalgrupp till trean har inlett med bara en seger i trean. Leckborn gjorde ju närmare 50 mål förra året och det finns ju en hel del andra spelare att hålla ett öga på. Sen skall man inte underskatta trean heller, den är tuff men jag trodde mer om Kongahälla och nånstans tror jag väl att de bör klättra ifrån några av lagen neråt men snart får det nog ramla in lite poäng för att det skall bli en verklighet.

Real Maskin BK 6A

Real Maskin är ju etablerade i 6A. Eller åtminstone var man det inför säsongen. Nu ser man ut att vara på väg ner i sjuan igen efter bara en poäng på sju matcher. 8-34 imponerar inte heller och det känns lite väl mycket fritt fall över Real. 0-8 mot Bergsjön SK senast och skall det inte bli sjuan nästa år får man helt enkelt rycka upp sig. Lagen ovan är bara nån seger före, men ändå. Detta ser inte bra ut och detta en säsong när jag trodde Real Maskin skulle ta nästa steg och avancera lite till i den slutgiltiga tabellen.

Götaholm BK 6A

Det var några år där på ”Rastas” tid som Götaholm alltid nämndes som ett troligt topplag inför seriespelet. Och de har man ju också varit under flera år utan att få till den där riktiga fullträffen. Men i år. Visst att laget inte är lika slagkraftigt som för några år sedan. Men en seger på sju matcher är ju direkt svagt och man ligger farligt nära nedflyttning nu, 1-9 borta mot Tollered som bara vunnit en match tidigare i år var inte heller någon direkt energigivare och nu krävs det att den anrika klubben tar sig samman.

IF Vardar/Makedonija 6D

Visserligen seger nu ikväll mot Diseröd men två segrar på åtta matcher kan inte sammanfattas som godkänt hos ett Vardar som jag trodde skulle kliva på lite mer i år. Har framförallt haft det tufft defensivt under våren och det behöver nog åtgärdas ganska snart för annars kan man bli rejält insyltade i bottenstriden i år.

Diseröd SK 6D

Var det inte i år som Diseröd skulle ta nästa kliv och hota toppen efter några års etablering i sexan.. Jo det trodde jag och säkert några med mig. Har inte full koll om det hänt något anmärkningsvärt med truppen men annars är det en klar överraskning att de just nu ligger på nedflyttning till sjuan. Bästa målskytten har gjort två mål hittills och det kanske är en negativ aspekt i detta fall?

Landvetter IS Div III NVG

Dansade sig fram under försäsongen och efter 5-0 i Södercupens final mot div II-laget Lindome kändes det rätt givet att Landvetter skulle slåss om seriesegern i år. Men efter fem poäng på fem matcher så är man just nu på negativ kvalplats. Docks skall det sägas att serien är jämn, många lag slår varandra och några segrar så är man med i toppen. Tuffa matcher som Älvsborg, Virgo, Gunnilse och Hisingsbacka hittills. De är seriens fyra bästa lag under de första fem omgångarna så segrarna lär komma men jag trodde ju stenhårt på att Landvetter skulle slåss om seriesegern och då behöver man ju plocka poängen av topplagen. Kan vara direkt avgörande att de blir tre poäng till helgen.

Jonsered IF 4A

Lokalfotbollens mest topptippade lag var Jonsered inför säsongen. Och de gömde sig inte heller bakom några stenar utan det var tydligt att Jonsered hade som målsättning att ta sig tillbaka till trean direkt. Väldigt naturligt om man tänker på vilken klubb det är vi pratar om. Men säsongen har inte riktigt växlat upp ännu. Visst är man fyra i tabellen och de är ju ingen panik men sju poäng efter Kozara och kanske sex poäng efter Gårda(om de vinner sin hängmatch). Men framförallt har man ju hittills bara vunnit tre av sju matcher. Det är lite oroväckande. Att gå för topp2 har de alla möjligheter till fortfarande men de har inte råd med så många fler poängtapp nu på ett tag så de kan närma sig topplagen.

Lunden ÖBK 4A

Inledde med segrar i omgång två och tre. Nu har det visat sig vara mot två av seriens svagaste lag hittills. Därefter fyra raka förluster med nitton(!) mål insläppta och just nu nedflyttning till femman.. Skadelistan är lång. Men samtidigt så skall man ju kunna bromsa detta, det är ju ett stabilt lag i fyran som rasat utför rejält. Har gått om tid på sig att reda ut detta. Viktiga matcher mot Guldheden och Stenkullen framöver, men om de fortsätter att se illa ut där. Då ser det mörkt ut på riktigt.

Björndammens BK 5A

Det enda som är positivt i BBK hittills är väl att Öjersjö delar skiten i botten. Efter en fin säsong förra året så spände både experter och truppen själva bågen. Nästintill toppstrid. Men efter 1-7 i premiären mot Komarken så kom man verkligen snett på det och därefter har man famlat efter formen. Dags att resa sig snart. Kommande tre matcher mot Romelanda, Älvängen och Öjersjö sätter an tonen för hela säsongen.

Öjersjö IF 5A

En seger på sju matcher. Nedflyttning och en defensiv läcker rejält. Dock inte ensamma om det i 5A där fem lag släppt tjugo mål eller fler hittills. Har en av seriens bästa målskyttar i Salomonsson men har inte fått ihop det trots allt. En del skador men känns ändå som att de borde få ut mer av sitt material. Enormt att Anders Svensson kör på, men det säger ju en del om att man inte kommit rätt på denna säsongen när man trots hans närvaro inte vinner matcherna.

Näsets SK 5B

I november kvalade Näset till div IV. Ett drygt halvår senare har de förlorat fem av sju matcher i serien. Visst Frantzich med alla mål är borta och Melin har också försvunnit och underskattade Martin Anderssons passningsfot saknas likaså. Men samtidigt har de ju fått in flera duktiga spelare att man inte skulle vara lika bra i år som förra är ju ingen chock. Men toppstriden skulle ju absolut inkludera Näset, men mycket har gått fel, samtidigt är det hittills det bästa laget vi spelat mot så att vändningen kommer de är det inget snack om men frågan är hur länge det dröjer tills att det sker. Kan räcka med tre poäng hemma mot Styrsö till helgen..

 

 

///Dalla