Två matcher igår tisdag i lokalfotbollen:

 

TISDAG 16/5

6A:

Pushers BK – Partille IF SC 4-1

7A:

Rödbo IF – Kurdistan SF 0-3

 

Det går trögt för Partille IF SC i 6A och laget föll igår på Gröna Vallen med 1-4 mot Pushers BK. Pushers hade 3-o redan efter en halvtimme efter mål och Spyridon NtemirisKevin Kristoffersson samt ett självmål. Partille fick in en reducering med kvarten kvar av matchen men då hade man även blivit reducerade till tio man. Leon Mc Manus satte 4-1 för Pushers med sju minuter kvar.

Partilles Martin Björkdahl sa så har om förlusten:

”En riktigt dåligt genomförd match av oss. Vi är inte nära motståndarna och de får styra och ställa som dom vill. Pushers är värda alla tre poäng. Vi får studsa tillbaka mot Tollered i nästa vecka.”

Partille är elva i tabellen med bara fyra poäng på sju matcher. Pushers klev tack vare segern upp på en sjundeplats.

 

I 7A hade Rödbo IF en uppgående trend med två raka segrar inför mötet med nystartade Kurdistan SF. Det blev dock platt fall då Kurdistan kunde vinna med 3-0Zyad Tofek satte både ettan och tvåan, på varsin sida halvtidspausen. Bamo Asad Ali avslutade målskyttet i den 81:a minuten.

Rödbos lagkapten, Markus Hasselblom, sa så här om förlusten:

”Ja, vi kom till matchen med gott självförtroende efter två raka segrar, men inledningsvis blir vi totalt utspelade och det är med nöd och näppe som lyckas freda vårat mål. Jimmy i mål gör en mycket bra match idag skall sägas också. Kurdistan var som sagt mycket bra första 35 och lyckas också få in en balja efter ett tag. I slutet av första så börjar vi dock äta oss in i matchen och känslan är att om vi gör ett mål så vinner vi det här. Något mål blir det dock inte för våran del även fast vi spelar upp oss rejält i andra. De sätter 2:an och vi orkar inte resa oss fastän vi försöker. Nåväl vi förlorar den här ganska bra division 7-matchen mot ett för dagen bättre lag. Grattis Kurdistan till segern. Nu ser vi istället fram emot söndagens drabbning mot Andalus. + våra kämpatakter, + Ians kärleksmums i caféet! Alla rätt!”

 

Rödbo är tia och Kurdistan är sexa.

 

/Rasta