Bloggen har tagit ett snack med 4B-laget Erikbergs IF:s anfallare Emil Berglind:

Eriksberg inledde säsongen bra men har haft det lite tyngre på slutet och halkat ner till en tiondeplats. Hur skulle du sammanfatta er inledning?

Vi inledde starkt som du säger, där bollen studsade vår väg och vi var effektiva i offensivt straffområde.

Det senaste matcherna har vi inte haft marginalerna på vår sida. Vi måste bli lite hetare i sista tredjedelen och sluta ge bort mål till motståndaren. Kan vi bara bli lite skarpare framför mål så kommer poängen att ramla in. det är egentligen bara matchen mot Öckerö som vi har varit riktigt under isen, delvis mot Dalen också. Men annars så är vi med i varje match och borde plockat med oss poäng både mot Kållered och Väster.

Du toppar 4B:s skytteliga med 6 gjorda mål. Hur skulle du beskriva din egna insats hittills och kände du pressen att leverera framåt då klubbens bäste målskytt de senaste säsongerna (Max Elgeskog) lämnat?

Min egna insats kan man väl säga att tränaren har givit mig förtroendet och att vi ändrat vårt spel lite så det passar mig bättre. Självklart är det ett tapp att förlora en målskytt som Max, men för oss som lag är känslan att det blir bättre, man är inte lika beroende att bygga spelet runt hans speed utan får hitta andra lösningar. Sen att det kommit 6 baljor från mig är väl för att jag hittat bra ytor i straffområdet, samt bra leverans från medspelarna.

4B är fruktansvärt jämn än så länge. Är det några lag som imponerat extra eller som varit en besvikelse enligt dig hittills?

Laget som imponerat mest på mig är Mölndal. De spelar en rolig fotboll och har en stark offensiv, får de ihop backlinjen blir de farliga. Sen tycker jag att Kållered inte alls levde upp till hypen som är kring det laget.

Är det några matcher du ser fram emot speciellt mycket under säsongen och i så fall varför?

Tycker varje match man är med och lirar är rolig, ingen speciell känsla för något lag. Kul med gräsmatcher så Velebit, Björkö samt Ytterby borta är roliga matcher. Får man också chansen att tunnla Max när vi möter Kållered så är det en bonus.

EIF har etablerat sig bra i 4B även om det på senare tid blivit placeringar på den nedre halvan. Vad behöver EIF göra för att ta nästa steg och vad är målsättningen hos klubben?

Vi måste bli jämnare i våra prestationerSätta våra lägen (varit alldeles för mycket missar de senaste tre matcherna) samt sluta ge bort mål som vi ibland gör lite väl enkelt. Målsättningen är ju att vinna varje match. Det tror jag alla vill göra som håller på med någon typ av sport. Sen vart den målsättningen tar oss får vi se.

Som anfallare får du stångas med motståndarmas försvar, vilka har varit jobbigast att möta hittills?

Tuffaste försvararna har varit Dalens två mittbackar. De är lite som jag själv är: stora, gillar att nicka och vet att man inte gör 100 meter på 11 sekunder. Så där blir det alltid tuffa dueller. Sen om Jon Stockhaus är med och spelar i Velebit så är han ju seriens bästa utan konkurrens.

Är det några av dina medspelare i EIF som bör lyftas fram hittills under säsongen?

I fotboll så är det ju inte en gubbe som gör hela laget. Vi har en bra mix av spelare och många som är med och slåss om en startplats. Men Blerim Peci är en riktigt begåvad fotbollspelare som vi kommer ha nytta av när båtbenet har läkt ordentligt.

Vilka vinner 4B 2017 och var återfinns EIF när säsongen ska summeras?

Vem som vinner divison 4B i år är det laget som lyckas hålla högsta lägstanivå genom serien. Finns inget lag som sticker ut som någon favorit i mina ögon av det lagen vi mött hittills i år.

 

Bloggen tackar självklart Emil för att han tog sig tid och önskar honom och Eriksberg lycka till!

 

/Rasta