6D-laget IF Warta har tyvärr varit i radioskugga för bloggen en längre tid men nu har vi tagit oss ett snack med trotjänaren Daniel Svensson:

Hur ser din fotbollsbakgrund ut och hur kommer det sig att du spelar med IF Warta?

Min fotbollsbakgrund är inte speciellt spännande. Jag bytte lag till IF Warta från Kärra redan 1999 som sjuåring och har egentligen aldrig lämnat. Vi hade många år av riktigt go fotboll med årgång 1992 som resulterade i en sedan stark trupp som juniorlag. Gick upp som junior till seniorerna och har spelat här sen dess. Jag har mycket hjärta för klubben vilket är den stora anledningen till att jag aldrig riktigt haft viljan att lämna.

Vad är Warta 2017 för gäng egentligen?

För första gången på flera år så börjar vi framförallt bli ett sammansvetsat gäng. Ruljansen på spelare under åren har varit stor men nu har det lugnat ner sig och det är skönt att få möjlighet att få lära känna varandra på plan. Vi är idag ett blandat gäng med spelare från lite överallt men framförallt så är många av oss Warta-killar som gått från junior till senior inom klubben. Lite extra kul för min del är det ju att det finns några killar med som jag spelat med sen 1999.

2011 spelade IF Warta i division 3, 2016 slutade de sexa i division 6D. Hur skulle du förklara fallet genom seriesystemet och hur mår klubben idag?

Det är nog den vanligaste frågan jag får när IF Warta nämns, de allra flesta kommer ihåg en stark och stabil seniortrupp. Det blev ett stort tomrum när många av de rutinerade och tunga spelarna samt tränaren lämnade. Warta började istället satsa lite mer på egna spelare än vad man gjort tidigare vilket resulterade i ett väldigt ungt lag som helt enkelt inte hade tyngd nog eller vana för den delen att stanna kvar så ”högt” i seriesystemet. Spelare kom och gick väldigt intensivt vilket inte skapade några bra förutsättningar för att bygga ett starkt lag, även om många spelare var duktiga individuellt. Jag själv har varit med hela vägen från divison 3 till 6 vilket har varit väldigt tråkigt men också lärorikt, jag ser dock mer fram emot resan åt andra hållet. Klubben mår idag mycket bättre både när det kommer till själva A-laget men också strukturerna bakom. Vi har Roberto Fortes da Cruz som är en riktig eldsjäl och påverkar både laget och hela klubben på ett mycket positivt sätt. Ytterligare ett stort plus är vår starka juniortrupp som är fylld av talanger som kommer upp och gör jobbet utmärkt, exempelvis junioren Faysal som kliver in och gör två mål mot Hålta senast.

Om vi ser till årets 6D så har Warta inlett riktigt starkt med fem segrar på sex matcher. Hur skulle du sammanfatta inledningen och varför har det gått så bra?

Vi har alla förutsättningar från klubbens håll att lyckas när det kommer till material, faciliteter, tränare och träningar. Det har egentligen alltid handlat om truppen och inställningen. I år har vi äntligen fått möjlighet att svetsa samman truppen och jobba på inställningen. Inledningen på serien har känts riktigt stark och jag skulle väl säga att det beror på dels att vi har en bra bredd i truppen men också att vi kan/vill spela fotboll i alla 90 minuter vilket vi ofta misslyckades med förra året. Sen får man inte glömma att vi har ny tränare denna säsongen, Tommy Ljung, som har gjort det riktigt bra. Han har lyckats förmedla sin spelidé på ett tydligt och ganska enkelt sätt vilket har fått med hela laget på tåget. I ryggen har han ständigt Zoki som ser till att vi alltid är på tårna.

Hur har din egen insats sett ut?

På det stora hela så är jag nöjd. Jag spelar högerback/mittback och vårt defensiva spel i år har varit väldigt starkt. Känns kort och gott som ett bra fotbollsår för min del, jag hoppas att jag kan hjälpa laget framåt i varje match men alltid kul om man kan samla på sig lite poäng i form av assist/mål. Denna säsongen är det verkligen lagets insats och inga individuella prestationer som står i fokus, vilket också märks med tanke på att det är 12 olika målskyttar på 18 mål.

Om vi ser till serien i stort, är det något lag som överraskat positivt eller negativt hittills?

FTU har varit starka vilket inte har undgått någon, men jag hade inte räknat med att de skulle gå så bra. Kul att se att det går bra för de gamla Warta-killarna som gick dit. Hade förväntat mig lite mer av Bjurslätt med tanke på förra året och ert tipp av serien.

Har du imponerats av några andra lag eller motspelare?

Har inte känt att det är någon som stuckit ut så mycket de matcher vi spelat. De flesta lagen har känts ganska jämna i truppen. Möjligtvis första 20 minuterna av matchen mot Hålta då de kändes riktigt starka offensivt. Sen får man ge en eloge till Håltas härliga supportrar som gick 100% på kanten med plakat och hejarop!

Om du blickar framåt, var ser du Warta om 5 år?

Jag har alltid haft tro om att vi återigen etsar oss fast i division tre. Ska jag se det realistiskt så ser jag ett starkt division 4 lag med blicken riktad mot 3:an. Framförallt hoppas jag att jag ser många av de ansikten som finns i laget idag även om 5 år.

Är det några andra serier i lokalfotbollen som du följer och varför?

Försöker hålla koll lite allmänt på många serier. Men störst fokus blir på de lag där jag har någon gammal lagkamrat, alltid kul att se hur det går för de grabbarna man spelat fotboll ihop med i många år, bland annat Serdar Kaymaz som tågar på bra i Askims IK.

 

Bloggen tackar självklart Daniel för att han tog sig tid och önskar både honom och Warta lycka till!

 

/Rasta