Ingen division 4-boll i onsdags men alla andra serierna var igång, med följande resultat:

ONSDAG 17/5

5A

Angered MBIK – Öjersjö IF 5-3 

5B 

Masthuggets BK – Kungsladugårds BK 4-3 

6A 

Götaholm BK – Croatia Göteborg 3-3 

6B

Göteborgs SIF – Rambergets SK 3-4 

BK S:T Jakob – Göteborgs City FF 2-2 

6C

Knippla IK – Önnereds IK 2-1

6D

BK Björkåsen – Neutrala IF 2-5 

IF Vardar/Makedonija – Diseröd SK 3-2 

7A

Lövet/Johannebergs IF – Elisedals IS 2-3

Andalus IF – Eritreanska IF Göteborg 3-1

7B

Ösets BK – Hjuviks AIK 3-1

 

I 5A kunde Angered MBIK, efter två oavgjorda matcher, äntligen kvittera ut en trepoängare då det blev 5-3 i onsdags mot nykomlingen Öjersjö IF hemma på Lövgärdesplan. För ÖIF ser det tyngre ut och laget ligger tia med bara fyra poäng på sju matcher. Efter 2-2 i halvtid kunde AMBIK göra två snabba i början av andra och koppla grepp om matchen. Ett grepp de inte skulle släppa även om Anders Hoffman reducerade (hans andra för kvällen) till 3-4. Bobby Faili satte nämligen 5-3 med kvarten kvar.

Angereds Hussein Yusuf sa så här om segern:

”Vi har haft otroligt svårt att vinna på sistone med fem matcher utan seger men igår kom första segern sedan premiären. Vi inleder matchen väldigt piggt och gör 1-0 omgående genom unge anfallstalangen Nihad Cengic. Öjersjö, med Anders Svensson som speldirigent, skapar inte så mycket men får en straff som de förvaltar på ett bra sätt till 1-1. Vi fortsätter att skapa flera målchanser och får utdelning tillslut genom Yosef Ismail. Laget hinner knappt fira klart innan Öjersjö kvitterar till 2-2, vilket blir halvtidsresultatet.

Till den andra halvleken så fortsätter vi att rada upp chanser och redan en minut in i den andra halvleken så tar vi åter ledningen genom Sangar Mohammed. Vi ökar även till 4-2 genom 14-åringen Ishak Shamoun som fick göra sitt första mål för säsongen, fint förarbete av Nihad Cengic. Öjersjö får in en reducering och skapar lite nerv men laget hade kontroll på matchen och får även utdelning när vi utökar ledningen till 5-3 genom duktiga högerbacken Bobby Faili, fint förarbete återigen av Nihad Cengic, vilket även blir slutresultatet.

Vi gör en spelmässigt bra match där vi skapar flera målchanser mot ett svagt Öjersjö men det viktigare är att få med sig en seger in i fortsättningen av säsongen.”

Jacob Skattner är hemma i Sverige en sväng från sitt college-spelande i USA och lirar då med sin gamla klubb Öjersjö. Skattner sa så här om förlusten:

”De var duktiga, spelskickliga som de flesta andra Angeredslag. Vi var lite på hälarna, och gav de för mycket yta att vända och spela i djupled. Angered har verkligen framtiden för sig med så många unga, duktiga killar!”

Angered är nu sexa och ÖIF som sagt tia.

 

I 5B vann Masthuggets BK en målrik match hemma på Majvallen mot gästerna Kungsladugårds BK. Huggets Love Sandqvist och Hannes Sandström såg med två mål var till att deras lag hade en säker 4-0 ledning efter en timmes spel. KBK vaknade då till och David Holm satte både 1-4 och 2-4. I den 88:e minuten kom även 3-4 genom unge Anjan Nilsson men närmare än så kom inte Lagår’n.

Huggets kapten Behzad Kurdali sa så här om segern:

”Vi börjar matchen jättebra. Vi spelar skitbra i första där vi inte ger Lagår’n något. Det enda de har är egentligen några långbollar som Vallin skickar ut på deras vänsterkant. Men Nico, som får hjälp av Ludde, löser det bra varje gång. Vi leder välförtjänt med 2-0 i halvtid.

I andra kommer Lagår’n ut som ett helt nytt lag där vi också kommer fel i positioner. Vi gör turligt både 3-0 och 4-0 när Lagår’n försöker pressa ner oss. Efter vårt 4-0 mål slappnar vi av och tänker att detta har vi nu. Då gör David i Lagår’n 4-1 och vi blir lite skakiga. De pressar oss utan att komma till riktigt farliga lägen. Vi slarvar och rensar bara bollen och låter Lagår’n komma på våg efter våg. Minut 83 gör de också 4-2 välförtjänt och även 4-3 i 88:e. Vi vill få det till offside men domaren vill annat.

Vi vinner tillslut. Ser man på halvlekarna så kanske ett kryss skulle vara mest rättvist då vi har första och de andra men vi gör fler mål idag och det är det som räknas. Otroligt skönt med tre poäng och vi önskar Lagår’n all lycka i framtiden och ser fram emot ett returmöte till hösten.”

KBK:s kapten Martin Vallin hade följande att säga om förlusten:

”Sämsta insatsen i år räcker inte till några poäng. Bara ta nya tag som man så vackert säger.”

KBK är kvar som trea men har nu halkat efter toppduon. MBK klättrade upp till en sjundeplats.

 

Götaholm BK har haft det riktigt tungt i 6A och hade bara en seger på sina sju första matcher inför derbyt mot Croatia. Det blev dock ingen vinst men väl en välbehövlig pinne för GBK. Det började bra då JK Larsson satte 1-0 redan efter tre minuter. Granit Zenuni kvitterade dock till 1-1 och sedan kunde Croatias Berat Deniz göra både 2-1 och 3-1. Sista halvtimmen lyckades dock Götaholm både reducera och kvittera, båda gångerna genom Fenan Zemui.

GBK:s Christoffer ”Koffe” Mattsson sa så här om poängen:

”Vi sätter hög press direkt och stressar fram ett självmål efter bara några minuter. Därefter kämpar sig Croatia tillbaka i matchen och gör 1-1. Efter en spelvändning kommer de loss på deras vänsterkant och får helt öppet mål. Bollen är påväg in men Johannes kastar sig för att nicka bort den och den tar på handen och ut. Johannes får gult kort och Croatia får straff. Det blir vilda protester från i princip hela deras lag som rusar fram till domaren. Många ord som inte hör hemma på en fotbollsplan yttrades men ingen reaktion på det från domaren. Straffen gick sedan utanför.

I andra halvlek är det Croatia som har taktpinnen största delen. Det springer iväg till 1-3 då vi ger dem ytor och tid framför vårt straffområde. Men vi lyckas komma på kontringar och gör två snabba mål genom Fenán i slutet av matchen och räddar upp siffrorna! 3-3″

Croatias tränare Vllaz Ibishi sa så här om matchen:

”En jämn match med mycket målchanser. Ett rättvist resultat.”

Götaholm är nia och Croatia sjua.

 

6B bjöd på en riktig skräll! Topplaget GSIF föll mot bottenlaget Rambergets SK med 3-4! RSK inledde säsongen uselt med sex raka förluster och en massa insläppta mål. I förra omgången kom första trepoängaren (4-2 mot BK S:T Jakob) och igår alltså andra raka segern och det mot ett GSIF som inledde med fyra vinster och två oavgjorda på sina sex första matcher. När RSK alltså inte hade vunnit efter sex omgångar hade GSIF inte ännu förlorat.

Elias Johansson låg bakom mycket av segern med sina tre mål för RSK. Johansson svarade även för ett hattrick i förra omgången mot S:T Jakob! Lagen följdes åt genom matchen och RSK hade en 3-2 ledning in i slutminuterna. ”Studenterna” kvitterade till 3-3 i 91:a minuten men RSK:s Nana Kwase Addai-Mensah Piesie satte 4-3 minuten efter!

De två raka trepoängarna har skickat upp Ramberget från en given jumboplats till lite säkrare mark på placering nio. GSIF är fyra men tappade viktiga poäng till lagen framför.

 

Göteborgs City och BK S:T Jakob lirade 2-2Heden 3 igår. Servat Özkan gav City ledningen precis innan paus men precis efter satte Carl Magnus Jarlert 1-1 på straff. S:T Jakob fick även in ett mål till lite senare när Fredrik Östberg drog in en frispark. I slutminuterna kunde dock Citys speciella målskytt Anders Hultberg (hans nionde för i år) sätta dit 2-2.

Just målmaskinen Hultberg sa så här om matchen:

”Poäng igen, skönt. Första halvlek är vi bättre och har ett gäng frilägen, men de har en grym målvakt som avvärjer samt att deras kapten/mittback är riktigt snabb hemåt när vi rinner igenom och kan avvärja ett par lägen. Men det är vi som skapar och styr första halvlek. 1-0 kommer sent i halvleken om det är på en hörna eller frispark långt fram kommer jag inte ihåg, men Serhat har två gubbar som hänger i honom men är ändå starkast och vräker in ledningen.
Andra halvlek inleds med att de får en sjukt billig frispark utanför vårt straffområde, som resulterar i ny situation, hands och straff. St Jakob har lagt upp den straffen på Twitter och nu när jag sett den i efterhand är den ännu mer otagbar än den såg ut live. Några minuter senare får de en ny frispark strax utanför vårt straffområde som deras gubbe iskallt lyfter in i krysset. 2-1 och St Jakob har momentum och vi tappar det helt i en kvart/tjugo. Sen börjar vi kriga oss in i matchen igen och hittar igenom gång på gång men missar ytterligare ett par frilägen och andra bra chanser. Den förlösande kvitteringen kommer med några få minuter kvar efter ännu en frispark/hörna, där bollen efter en duell mellan 4 spelare går högt upp i luften, och jag själv dyker upp vid ena stolpen och styr in bollen med skallen i nättaket. Kan vara mitt fulaste mål i karriären, men även de räknas!

Efter första halvlek kändes det som att vi borde ha gjort fler mål, men nu efter matchen är istället känslan att vi har vunnit en poäng. Vill hylla St Jakobs båda målskyttar, deras mittback och innermitt, som gjorde bra prestationer hela matchen, samt att domaren idag höll en bra nivå när andra halvlek blir en väldigt gnällig och krigande/kämpande tillställning.”

S:T Jakobs tränare Roni Mezo hade följande att säga om matchen:

”Svajig match. City har fem frilägen som Jacob + backlinje avvärjer, de äger första och sista 20, vi ändrar systemet i halvtid och vänder men tröttheten kommer ikapp och vi släpper in kvitteringen men någon minut kvar. Sett till hela matchen är 2-2 ett hyfsat rättvist resultat.”

Segern gjorde att City gick förbi just S:T Jakob. City är sexa och S:T Jacob åtta.

 

I 6C tog Knippla IK sin andra raka hemmaseger. 2-1 blev det mot gästande Önnereds IK. Det var dock mållöst på Tranbärsvallen fram till mitten av den andra halvleken då hemmalagets Alexander Hansson satte 1-0. ÖIK:s Philip Josefsson kvitterade dock med tio kvar men KIK fick sista ordet och Fabrizio Truppa blev matchhjälte med två minuter kvar!

ÖIK:s tränare Ola Holmgren sa så här om förlusten:

”Tuff match som sagt och det är mycket tillfälligheter som avgör. Jämn match där Knippla tar ledningen i andra halvlek.
Vi lyckas kvittera med tio kvar men i vår iver att gör ett segermål går vi bort oss och Knippla får en straff. Vår målvakt lyckas rädda den men returen sätter straffskytten i mål. Bara att ta nya tag mot Hönö nästa vecka.”

KIK:s Isak Torgersson sa så här om segern:

”Vi saknade flera tunga namn inför matchen. Men Daniel kom hem från fisket och Billy offrade plugget så vi fick två man på bänken. Väderförhållandena var perfekta! Regnet hade lagt sig några timmar innan match och ingen vind alls. Underbart fotbollsväder!  Så till själva matchen. Båda lagen känner på varandra till en början. Sen började Önnered med långa bollar bakom vår backlinje eller på deras tunga forwards. Vi variera med liknade spel men med spel via mitten då deras backar var starka på huvudet. Chansfattig halvlek men Önnered kom till ett farligt läge då deras ytter kommit loss och förbi våran ytterback och hade fri lejd mot mål. Bollen fastnade lite det tunga gräset och vår mittback hann ikapp och gjorde en kvalificerad Hysén-brytning på Önnereds avslut. Viktigt. Paus och vi känner att vi har koll på matchen.
Andra halvlek fortsätter som den första avslutades, ställningskrig och hårt spel. Sen får Feskar-Danne bollen och slår ett fint inlägg mot Alex i boxen. Målis plockar den men han hade hala handskar och tappar bollen precis framför Alex! Han tackar och smiskar in 1-0! Efter det målet blir vi för rädda och backar hem alldeles för tidigt, 30 kvar på uret. Men vi krigar på och Önnered lyckas inte komma till nått giftigt läge. Men sen får dom ett ypperligt läge och förvaltar det till fullo. 1-1 och det var rättvist. Tio minuter kvar och Önnered går för tre pinnar medans vi går lite på knäna. Kwame kommer in sista fem och vi satsar på omställningar. Vi får ett läge! Kwame hamnar en mot en från halva plan, lägger in femmans växel och går om Önnereds backen och han river ner Kwame. Straff och tack igen. Totti stegar upp, men målvakten räddar först men släpper ut returen till Totti som lägger in den. 2-1 i nittisiste minuten, yes yes yes! Sen så hinner inte Önnered att kvittera och vi vinner på två flaxmål, UNDERBART! Jämn match där det kunde slutat hur som helst. Laginsats var det, men Robin Eriksson var outstanding idag! Han vann bollar, spelade fram bollen till rätt adress och skapade ytor till oss andra då de ofta var 2-3 man runt Robin. Viktig kugge. Segern var nog den goaste i år! Framåt KIK!”

KIK är sexa i tabellen och har skaffat sig själva arbetsro i mitten av tabellen. ÖIK är trea men tappade viktiga poäng i toppstriden.

 

Fortsatt mörkt för BK Björkåsen i 6D. Laget föll i sin åttonde raka match. Det var dock ganska jämnt mot Neutrala på Ruddalen. Precis innan paus kunde Neutrala göra 2-1 och de stängde sedan matchen i den andra halvleken med två mål. Varsitt mål av lagen i slutminuterna gjorde att det slutade 5-2 till Neutrala. Qasim Sayid-Ali Furie blev tvåmålsskytt för Neutrala.

Björkåsen fortsatt sist i tabellen med sex poäng upp till närmaste lagen framför. Neutrala klev upp till en sjätteplats.

 

Vardar/Makedonija tog en efterlängtad seger efter tre raka uddamålsförluster och ingen seger sen premiären. 3-2 blev det hemma mot Diseröd SK. Vardar fick en smakstart när Alan Mezori satte redan i den första minuten. Ett resultat som skulle stå sig en bra bit in på den andra halvleken. 2-0 kom genom Nemanja Vucevic i 64:e minuten och det såg ut som Vardar var på väg mot en säker trepoängare. Avslutningen blev dock dramatisk när DSK:s Daniel Broman reducerade med fyra minuter kvar men bara minuter senare satte Ahmad Said 3-1 på frispark. Broman fick in ännu en reducering med bara minuten kvar men det var för sent.

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om matchen:

”Vi visste på förhand att matchen mot Diseröd skulle bli tuff med tanke på att vi kom från fyra raka förluster och att Diseröd alltid är tunga att möta. Vi får en fin inledning när vi gör mål på vår första målchans. Därefter hannar vi i Diseröds tempo och de för i princip hela första halvlek, dock utan några sådär jättefarliga målchanser. I andra svänger det desto mer och det är två jämna lag ute på plan. När vi prickar in vårt andra mål via ett distansskott som ställer målvakten känns allt klar men det blev match enda in till slutsignalen. Skönt med första trepoängaren sedan premiären. Vi ser nu fram emot att besöka Hermansby nästa fredag på deras vackra gräsmatta.”

DSK:s spelande tränare Eskil Nordenborg sa så här om förlusten:

”Vardar får in 1-0 redan i första minuten. Vi står och hästesover och de kan mer eller mindre promenera in med bollen.
Efter målet är det vi som har spelet. Tyvärr lyckas vi inte skapa de riktigt heta målchanserna. Andra halvlek börjar som första slutar. Men istället för 1-1 kommer 2-0 på ett tungt distansskott. Vi går ner på 3-backslinje och får utdelning. Där känner vi att vi har kontakt och vind i seglen. Tyvärr får Vardar in 3-1 på frispark. Vi får in 3-2 men tyvärr var tiden för knapp för att komma ifatt.”

Vardar är nia och Diseröd är elva.

 

Efter en pigg start i 7A har nu Lövet/Johanneberg radat upp tre raka förluster. I onsdags blev det 2-3 mot Elisedals IS hemma på Mossens IP. EIS kunde göra både 1-0 och 2-0 innan halvtid men hemmalaget reducerade genom Rino Wiger i början av andra. Samme Wiger kvitterar sen bara några minuter senare. Med kvarten kvar avgörs dock matchen när Henrik Andersson sätter sitt andra mål för EIS och gör 3-2.

Lövets matchrapport hittas HÄR.

Lövet är åtta och skuggas av EIS som är nia.

 

Efter åtta inledande förluster tog äntligen jumbon Andalus IF sin första trepoängare. 3-1 blev det mot Eritreanska IF på Gunnaredsplan. Det verkar dock ha varit ett stökigt slut då domaren Wessam Abdellrazek delade ut inte mindre än sex röda kort till Eritreanska de sista 25 minuterna. Frågan är om inte matchen egentligen skulle ha brutits då EIF alltså bara hade fem spelare kvar vid slutsignalen. Finns väl i och för sig en möjlighet att några av de röda korten var spelare på bänken.

AIF är hur som helst fortfarande sist i tabellen. EIF är sjua.

 

I 7B möttes två formstarka lag på Gröna Vallen. Ösets BK kom med två raka segrar och fyra raka utan förlust och motståndarna Hjuviks AIK kom med tre raka segrar i bagaget. Det skulle visa sig att hemmalaget ÖBK var starkast och de kunde vinna med 3-1. Talat Limani blev tvåmålsskytt för ÖBK.

Ösets Blertim Zhuta (som följde matchen från sidan) sa så här om segern:

”Då man fått dra på sig tre gula kort så fanns man med som åskådare denna kväll. Första halvlek spelar vi relativt bra, skapar en del chanser och mycket rättvist tar ledningen med 2-0 i halvlek! Skall också nämnas att Hjuvik kommer upp i två fina lägen för kvittering när det står 1-0 men Calle i mål är fantastisk! Speciellt på ett läge där deras gnälliga nr 8 är fri med Calle men likt gamle Peter Gentzel så är han uppe med armen och gör en högklassig räddning! Spelmässigt så kan vi ta med oss första halvlek där vi rullar på bra och skapar en hel del chanser och i andra så skapas det chanser men inte för att vi spelar bra utan för det jobbet som vi lägger för varann i varje duell! Brorsan spelade ca 15 minuter pga skada, jag avstängd och några till duktiga spelare borta men ändå så fortsätter vi vinna och det vittnar om större bredd än vad vi någonsin haft!”

Hjuviks Jan Matuszczyk hade följande att säga om förlusten:

”Första halvlek är Öset mer bollförande och får in 1-0 efter ett fint anfall och 2-0 strax efter direkt in i mål på hörna där vi missar helt i kommunikationen, målvakt och försvarare krockar vid rensning på mållinje…

MEN resultatet säger ingenting om matchen mer än att Öset hade stolpe in och vi hade stolpe ut. Vi är det bättre laget sett över 90 minuter. Men i fotboll handlar det om att göra fler mål än motståndarna och det gör vi inte idag. Det är oerhört tråkigt med tanke på hur många lägen vi hade och hur utspelade Öset var stundtals. Vill säga att deras målvakt som gör en oerhört bra match. Utan honom är det Öset som förlorar. Vi tar med oss vårt fina spel och ser till att sätta bollarna i nät mot SG nästa vecka istället!”

Öset upp i serieleding och Hjuvik är sjua i en haltande tabell.

 

/Rasta