Igår torsdag lirades det också boll på många håll. Så här gick det:

TORSDAG 18/5

4A

Mossens BK – Gårda BK 3-4

5A

IK Zenith – United Africa FC 1-2 

6A

Lekstorps IF – Tollereds IF 0-5 

6B 

Fässbergs IF – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 2-1 

Högaborg Kärralunds FC – FC Heden 0-8 

6D

Hålta IK – Bjurslätts IF 5-2 

7B

Menisken IF – Chalmers Studentkårs IS 1-5

 

Gårda BK kom från en fin seger i toppmötet mot FK Kozara i 4A men låg illa till i gårdagens bortamatch mot Mossens BK. MBK:s Axel Sandquist satte nämligen 3-1 till hemmalaget med mindre än en halvtimme kvar att spela. Gårda svarade dock för en riktigt stark avslutning. Inbytte Max Carlsson reducerade till 2-3 bara några minuter efter Sandquists mål. Kvitteringen kom genom Linus Skålberg Lindström och i 79:e minuten satte Anton Bengtsson 4-3 som även blev slutresultat!

Gårdas ena tränare, Fredrik Österholm, sa så här om segern:

”Vi visste att Mossen borta på gräs skulle bli en tuff match och det blev det sannerligen också. Det var en första halvlek där Mossen var det helt klart bättre laget. Vi kom inte alls upp i den nivå vi kan. Vi hade svårt att spela vårt eget spel på det ojämna gräset vilket gjorde att vi slog bort mycket passningar och tappade mycket boll. Mossen trycker tillbaka oss men vi ställer om och kan göra 1-0. Dock fortsätter halvleken på samma sätt och Mossen leder välförtjänt med 2-1 i halvlek. En stor besvikelse i halvlek, framförallt att vi inte tar jobbet ordentligt. Andra halvlek startar tyvärr på ungefär samma sätt och Mossen gör 3-1 på hörna. Efter det gör vi några byten och ändrar positioner på ett par spelare som gör att vi tar över matchen fullständigt. Ett rakare spel med mycket djupledslöpningar vilket ger resultat. Om vi sammanfattar matchen så är det en besvikelse i 60 minuter men ett riktigt styrkebesked att komma tillbaka och vända sista 30.”

Mossens assisterande tränare Axel Bergström sa så här om förlusten:

”Stora steg framåt från föregående matchen mot Kode men samtidigt så otroligt snöpligt att inte komma därifrån med tre eller i alla fall en poäng. Spelar riktigt fint i stunder och skapar massor med målchanser som också leder till tre mål. Vid ställningen 3-1 sätter vi en boll i insidan av stolpen och kontrollerar matchen välförtjänt. Tyvärr är Gårda starka och effektiva och med några små felbeslut från vårt håll lyckas de vända matchen till 3-4.”

GBK:s matchreferat hittas HÄR.

Gårda skuggar Kozara i toppen och är bara en pinne bakom. Mossen är sist i tabellen.

 

I 5A tog United Africa ännu en seger när IK Zenith besegrades med 2-1. Nyförvärvet Viktor Dziike (senast i Götaholm) satte 1-0 tidigt och i den 18:e minuten kom 2-0 genom Saidi Tunde Ishola. Zenith hann dock reducera innan paus genom Jakob Ström. Det blev dock inga fler mål i matchen och UAFC tog sin sjätte seger för säsongen.

UAFC:s Eddy Osagie Alfred sa så här om segern:

”I don’t have much to say for now though but the game went well and my boys did a good job by winning and securing the three points which is very vital for me and the whole team in general.”

UAFC leder serien efter sex vinster, en oavgjord och en förlust på de åtta första matcherna. Komarken är dock bara en poäng bakom med två matcher tillgodo. Zenith är åtta.

 

I 6A var det derby mellan Lekstorps IF och Tollereds IF men det blev aldrig någon större spänning. TIF kunde vinna ganska ostört med 5-0. TIF hade 1-0 (Jesper Hammarstrand) efter tio minuter, 2-0 (Björn Mellberg) efter 20 minuter och 3-0 (Jesper Jansson) tidigt i andra. Mellberg blev tvåmålsskytt när han satte 4-0 och 5-0 gjordes av Erik Lundin.

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om matchen:

”Ett derby som aldrig blev nån riktig derbykänsla men en kul match trots konstgräs i kombination med 25 grader värme och blåst. Jesper Hammarstrand gör ytterligare ett mål imponerande på hörnor är han. Björn Mellberg två mål, man kan inte tro att han är en dag äldre än Diego Costa. Erik levererar med ett snyggt skott på bortre stolpen och Jesper ”tap in” Jansson sliter och gör det jobbigt för motståndarna och skallar in ett fantastiskt inlägg. Hela laget gör en bra insats faktiskt alla 15 och kul att Joel höll nollan även om vi själva höll på att ställa till det med matchens sista spark!”

TIF är femma och LIF är tia.

 

I 6B håller Fässbergs IF kontakten med täten. Igår blev det 2-1 mot bottenlaget Sjövalla-Mölnlycke. Det var dock Sjövalla-Mölnlycke som tog ledningen genom Simon Bevenäs efter 25 minuter. Pontus Boman Tranberg kvitterar dock på en fin frispark innan halvtid och i mitten av den andra halvleken kontrar Henric Johansson in segermålet.

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

Fässberg är trea i tabellen och Sjövalla-Mölnlycke är sist.

 

FC Heden svarade för en riktig överkörning när de slog nykomlingen Högaborg Kärralund med hela 8-0 på bortaplan. Det var aldrig något snack och Heden hade 3-0 efter elva minuter!

FCH:s fyramålsskytt Toni Ceesay sa så här om segern:

”8-0 speglar matchen då vi är det bättre laget igenom hela matchen. Högaborg ska dock ha en eloge för att de inte gav upp vilket är lätt när siffrorna rinner iväg.”

Heden leder serien med en poäng före Proletären FF. PFF har dock två matcher tillgodo. HKFC är elva.

 

Inför säsongen tippade bloggens båda ”experter” Bjurslätts IF som ett givet topplag och Hålta IK som ett lag för den nedre halvan. Efter åtta matcher för båda lagen verkar det som bloggen var helt ute och cyklade. Igår möttes just Hålta IK och Bjurslätt och det var Hålta som avgick med segern. Det började dock bra för BIF när Benny Brunberg nickade in 1-0 efter en dryg kvart. Hålta svarade dock med dubbla mål från både Daniel Hasselberg och Felix Enarson och ledde med 4-1 i mitten av andra. Matchen slutade 5-2 till Hålta som biter sig fast i toppen.

HIK:s målvakt Andreas Johansson sa så här om matchen:

”Efter ett par sämre matcher kom vi till spel med en tanke att spela lugnt och försöka hitta tillbaka till vårt fina grundspel. Detta gjorde att Bjurslätt hade mycket boll i inledningen. Halvleken var jämn men inte mycket målchanser så lite ologiskt kom Bjurslätts ledningsmål på en mycket fint slagen hörna. De tappar lite av initiativet efter det och vi tillåts rulla mycket boll. Mycket kämpandes och med lite tur lyckas vi ändå vända på siffrorna och gå till ledning med 2-1. Andra halvlek tar vi över och får även väldigt fin utdelning på våra lägen. Bjurslätt gav aldrig upp och skrapade fram lite lägen men ledningen var aldrig riktigt hotad. Men lite slumpartat fick de ändå ett tröstmål med matchens sista spark (eller rättare sagt nick). Bra insats av alla Håltaspelare bäddade för tre fina poäng!”

BIF:s Benny Brunberg sa så här om förlusten:

”Ja du, vart fan ska jag börja? Vi styr matchen redan från start och gör 0-1 i minut 15 sedan får Hålta ett rövmål till 1-1 och sedan ett ännu större rövmål till 1-2 precis innan paus. 6-7 in i andra halvlek tappar vi bollen på halva plan så de kan kontra in 3-1 och det gör att vi måste trycka upp allt så dom kan ligga och kontra men sedan kommer ännu ett misstag där vi inte vågar nicka bort bollen. Mål då och där kommer 4-1 i röven och då är matchen färdig och båda lagen spelar bara av tiden kan man säga.”

Hålta är tvåa i tabellen och BIF återfinns på en sjundeplats.

 

I 7B åkte Menisken IF på en jobbig 1-5 förlust mot Chalmers. MIF gjorde dock 1-0 i början av den andra halvleken med en man mindre dessutom efter ett rött i första halvlek. Marcus Berghamn Claesson kvitterar dock för Chalmers lite senare och med kvarten kvar åker Menisken på ännu ett rött. Chalmers avslutar matchen med fyra raka mål och Berghamn Claesson blir tremålsskytt.

Meniskens Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om förlusten:

”På grund av lite skador och annat fick vi bara med oss elva personer till matchen. Chalmeristerna var unga och sprang ganska mycket. Med nio man och ett bortdömt mål kunde vi bara spela jämnt med dem i ca 75 minuter. En väldigt shysst och trevlig match för övrigt.”

MIF är tia och Chalmers är tvåa.

 

/Rasta