Efter fyra raka segrar tog segertåget slut. Och det kändes lite surt efteråt men de är inte på något sätt en skam att få stryk borta mot Donsö. Hemmalaget kom till start utan skyttekungen Albert Hansson som var avstängd och vi vågade därmed ta lite mer mark än vi tänkt på förhand. Donsö hade inte hans snabbhet framåt.

Donsö skapade första farligheten när Ullet nickade mot eget mål på ett inlägg, Thomas gjorde en fantastisk räddning och vi klarade oss från en mardrömsstart. Därefter tog vi tag i matchen lite mer. Tycker att vi stundtals spelade fint. Casper kom runt på sin kant några gånger och på ett inspel var vi ytterst nära mål när Arijan styrde ett skott precis längs med mållinjen utan att nån av våra kunde trycka in den. Vi skapade också farligheter på våra hörnor, en blev riktigt farligt där Jake fick fast bollen och från nära håll sköt över. I typ den 25:e kom dock en kalldusch. Donsö lyfte in ett inlägg efter en hörna och Thomas skulle plocka ner den men tappade in bollen. Ett riktigt skitmål. Kort därefter ställde vi om efter en Donsö-hörna och Arijan fälldes til straff. Tyvärr brände vi straffen och det kändes riktigt segt. Donsö hade efter det en bra chans när Johan Johnson sköt över på en halvvolley, men första halvlek var vi stabila och skulle gjort något mål i alla fall. Vi skapade lägen till det.

I paus var det ändå rätt positivt trots underläge och vi känslan var positiv.

Tyvärr. Inledde Donsö andra halvlek med 2-0 efter bara några sekunder där vi återigen gör ett misstag. Segt var bara förnamnet och skall man slå Donsö har man inte råd med sånt. Halvleken präglades därefter av att Donsö låg rätt och stod för en stabil defensiv insats och vi hade inte kunnandet till att vända på steken. Donsö ställde om efter den tacksamma matchbilden men skapade väl inga monsterlägen medan vi skapade några lägen som en bra dag gått i mål. Men nej. Det var inte vår match. Ingen i FCF var mer än mellanbra. Då vinner man sällan matcher.

Donsö då?

Sju insläppta mål i år på sju matcher talar sitt tydliga språk. Jättestabila defensivt. Hornby i Donsös mål var riktigt bra. Mittbackarna Höglund och Lagerqvist låg rätt matchen igenom och Anders Jansson på centralt mittfält är en klassgubbe. Sen får man ju nämna John Backman som gjorde två baljor.

Vi får ta nya tag mot luriga Hovås/Billdal på tisdag.

 

///Dalla