Helgens 4A-matcher slutade så här:

 

FREDAG 19/5

FK Kozara – Partille IF FK 2-1 

Lunden Överås BK – Guldhedens IK 0-1 

SKIF Semberija – Floda BoIF 1-0 

Stenkullen GoIK – Kode IF 3-1

LÖRDAG 20/5

Jonsereds IF – Nol IK 5-3

 

Serieledarna Kozara kom från sin första förlust för säsongen (1-2 mot Gårda i förra omgången) och ställdes mot nytt tuff motstånd i fredags. Formstarka trean Partille IF FK kom på besök till Gamlestadsvallen. I slutet av den första halvleken kunde Kozaras kapten Kassim Coaney ge sitt lag ledningen med 1-0 när han kan skarva in ett tidigt inlägg från Rengber Kalash. I matchminut 80 kan dock gästerna kvittera när Tom Hassling får en kalasträff med vänstern utanför straffområdet. På tilläggstid kan dock Coaney avgöra nära han skickar in 2-1 till Kozara!

Kozaras tränare Robin Andersson sa så här om segern:

”Vi är inne i svacka för tillfället, det står klart efter dagens match. Första halvlek är jag nöjd med och vi skapar tillräckligt med chanser för att vara förtjänta av en 1-0 ledning. Sedan gick andra halvlek i precis samma mönster som senast mot Gårda. Passivt, ofokuserat och nästan arrogant. Vi agerar inte intelligent eller som ett lag och väntar bara på att matchen ska ta slut. Sällan en god idé och här har vi gemensamt en hemläxa att göra för att förändra den trenden. Men nog om vår prestation, Partille var riktigt duktiga också och jag vill inte ta i från dem det. Många löpvilliga, tekniska unga spelare som verkligen spelade med hjärta. De kanske inte lyckades komma till tillräckligt många farliga lägen mot oss (ett riktigt bra i första halvlek) men målet är en praktträff och vid den tidpunkten hade de ett bra tryck i sitt spel. Eloge till tränarstaben som lyckats med generationsväxling på bästa sätt och Partille är att räkna med denna säsong, men kanske framförallt på sikt.

Avslutningsvis: väldigt nöjd med att vi hittar två toppchanser sista tio minuterna och att vi får med oss tre poäng. 21 poäng av 24 möjliga i en riktigt tuff serie är vi glada över!”

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om förlusten:

”Naturligtvis fruktansvärt tungt. Vi gör en bra match mot seriesuveränen och att då släppa in mål på stopptid är inte roligt. Men cred till killarna som visar att vi kan störa alla lag. Kozara har många bolltrygga och skickliga spelare och kommer vinna serien.”

Kozaras matchrapport hittas HÄR.

Kozara alltså i fortsatt serieledning, fyra poäng före Gårda (som dock har en match tillgodo). Partille halkade ner till en sjätteplats.

 

Det går fortsatt tungt för Lunden Överås som i skrivande stund ligger på nedflyttningsplats till femman. Den femte raka förlusten kom i fredags hemma på Överåsvallen mot Guldhedens IK. En kvart in i den andra halvleken kommer matchens enda mål när Felix Kristoffersson sätter dit bollen efter ett vackert GIK-anfall.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om segern:

”Det flyter på bra nu. Femte raka matchen utan förlust kom idag mot Lunden. 1-0 i en match vi borde döda i andra när vi dominerar stort i 30 minuter. Vår vana att göra mindre bra första halvlekar håller i sig även om denna var lite bättre än tidigare. Vi är det något bättre laget även om bolltempot är lite för lågt stundtals. Felix Kristoffersson har två bra lägen i första. Ett räddat friläge och en boll i stolpen. Lunden har en nick strax utanför efter hörna i början som sin bästa chans. Det märktes att Lunden som vi brukar ha riktigt svårt för är inne i en tung period. De backade hem och gjorde det svårt för oss. I andra dominerar vi stort första 25. Vi missar två riktigt bra lägen innan målet kommer. Riktigt snyggt via klappklappspel där Felix får revansch och sätter segermålet. Sen bör Svante Möller döda matchen men målvakten idioträddar. Sista 20 blir svettiga då Lunden kommer tillbaka. Dom skapar dock bara en bra chans som Dawid Etale i mål räddar. Mycket rättvis seger och kul att se att vi stundtals lirar väldigt fin fotboll med bra kombinationer. Vi måste dock bli bättre på att stänga matcherna då det blev onödigt spännande på slutet. Finns många bra bollspelare i Guldheden så kul att se oss spela fotboll för tillfället. Nu börjar en period med tuffa matcher mot Jonserd, Semberija och Kozara. Det ska bli riktigt roligt. Kuriosa gamle Djurgårdshjälten MIcke Martinsson följde matchen bakom min rygg. Då går det inte att förlora.”

LÖBK:s assisterande tränare Kim Pearce sa så här om förlusten:

”Ett steg i rätt riktning. Denna gången vågade vi spela lite boll men Guldheden va bättre och hade mer boll, löpte betydligt mer och hade lite hetare chanser. Väldigt synd att vi inte får med en poäng i detta jobbiga läge, det hade både varit välbehövligt och gett lite mer självförtroende. Positivt iallafall med ett steg i rätt riktning, skadeläget lättat lite samt två fina nyförvärv i spel.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

En elfteplats för formsvaga Lunden alltså medan formstarka Guldheden (obesegrade i sina fem senaste matcher, tre segrar och två oavgjorda) är femma.

 

Semberija gjorde matchens enda mål i hemmamötet mot Floda och det kom i matchens sista stund. Amar Peric satte nämligen 1-0 i 89:e minuten!

Semberijas tränare Marko Babic hade följande att säga om segern:

”Jätteskönt vinst. Det kom sent i 88:e minuten men vi skulle stängt matchen redan under den första kvarten. Vi hade fyra galna chanser som var svårare att missa än att sätta. Efter det kom Floda med i spelet och försökte igenom kontringar att straffa oss. 0-0 efter första 45 minuterna. Andra halvlek började lite med Hawaii-fotboll som passade Floda. Då ändrade vi lite i formation och körde ”all in ” på dem som i första 15. Andra delen av andra halvlek hade vi tre brutala chansen vilka är omöjligt att missa, och till slut i 88:e minuten efter en hörna lyckades vi att göra mål. Helt rättvist, men man måste säga att Floda kommer vara en tuff motståndare för alla lag i serien.”

Flodas tränare Jonas Torefalk sa så här om den tunga förlusten:

”Oerhört tungt, den värsta typen av förlust. Tyvärr bottnar mycket i vår oförmåga, och vad som ibland upplevs som ovilja, att göra mål. Vi är på många sätt nog så bra som Semberija i denna match, i långa stunder är vi även bättre. Dessvärre vinner man forfarande inga matcher på det. Tungt är ordet för kvällen.”

Semberija är sjua och Floda är nia.

 

Stenkullen GoIK fortsätter sin fina vårsäsong och tog i fredags sin tredje seger på sina fyra senaste matcher och har bara en förlust på sina åtta första matcher. Mot Kode satte Niklas Drott 1-0 redan efter fyra minuter. Precis efter en spelad halvtimme utökade Henrik ”Foppa” Forsberg till 2-0. Kode fick in en reducering innan halvtid genom seriens ledande målgörare, Rasmus Haraldsson, som gjorde sitt åttonde mål för säsongen. Det blev bara ett mål efter paus och det gjorde GoIKens Fredrik Haglund.

Stenkullens sportchef Ingemar Holm hade följande analys av matchen:

”Stabilt, rättvist och imponerande. Ett trots allt bra Kode, som spelade bra men det gjorde vi också idag och i första halvlek borde vi avgjort men Kode reducerar genom Haraldsson och blev lite match igen men i andra gör vi 3-1 och sen är det inget snack om saken, våra nya spelare börjar spela in sig med varandra och med de gamla och det börjar se riktigt bra ut.”

Kodes målskytt Rasmus Haraldsson sa så här om förlusten:

”En match med två lag som spelar någorlunda lika. Gräsmattan bjuder inte in till speciellt bra spel så det blir mycket långa bollar från båda lagen. Jag tycker att spelmässigt och chansmässigt så är det en ganska jämn match. Hursomhelst så är det inte jämnt på poängtavlan och det tyder på att Stenkullen var mer resoluta i båda delarna av planen än Kode var.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Stenkullen på en fin fjärdeplats men Kode har fortfarande svårt att hitta någon rytm i poängplockandet och laget är nia.

 

Igår kunde Jonsereds IF ta en viktig trepoängare i en målrik match mot nykomlingen Nol IK. Jonsered hade en 2-0 ledning  redan efter 17 minuter men Nol svarade för en imponerande vändning som fullbordades i mitten av den andra halvleken när Rahel Faraj satte sitt andra mål för matchen fram till 3-2! JIF svarade dock och lagkaptenen Peter Nilsson ledde sitt lag till seger genom att både kvittera till 3-3 och senare även göra 5-3 och fullborda sitt hattrick. 4-3 sattes av ingen mindre än rutinerade Ville Viljanen (som bör vara 46 vid det här laget) som bloggen hade missar att JIF dammat av.

JIF:s Martin Viggeborn sa så här om segern:

”Skön seger. Efter fem ramträffar och ett stort bollinnehav. Nol var inte ofarliga. Jobbade med med sitt omställningspel men vi kände nog att fortsätter vi bara följa vår spelplan så tar vi det. 5-3 ett ganska högt resultat kanske två billiga straffar men viktiga tre poäng för Jonsered.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR.

Jonsered är nu trea men det är fortfarande sju poäng upp till ledande Kozara  Nol är åtta.

 

/Rasta