Så här gick det i 5A i helgen:

 

FREDAG 19/5

Utbynäs SK – Hisingen FC 5-1 

FC Komarken – Älvängens IK 2-0

LÖRDAG 20/5

Björndammens BK – Romelanda UF 5-0 

 

Omgång 8 av 5A spelades klart helgen. I fredags tog Utbynäs SK en klar seger över nykomlingen Hisingen FC. USK hade med sig 3-0 in i paus och målen trillade in i ganska jämn takt i den andra halvleken. HFC fick in en 1-4 reducering med tolv minuter kvar men det blev aldrig spännande och Tim Berndtson avslutade målskyttet för Utbynäs när han satte 5-1 med två minuter kvar.

USK:s Sebastian Bengtsson sa så här om segern:

”En väl genomförd match från vår sida. Ett stabilt försvarspel och ett effektivt anfallsspel, blandat med väldigt fina kombinationsspel gjorde att vi kunde avsluta fredagen på bästa sätt med en 5-1 seger. Otroligt skönt att ta två vinster i rad då det har varit lite av varannan match syndromet innan dess.”

USK:s matchrapport hittas HÄR.

Utbynäs börjar sakta men säkert komma igång och har nu tre segrar och en oavgjord på sina fyra senaste matcher. Den fina formen gör att laget är trea i tabellen. Efter en fin start på säsongen har nu Hisingen halkat ner till en femteplats och har bara en poäng på sina fyra senaste.

 

Ett av lagen som Utbynäs jagar är FC Komarken och de fortsätter sin fina segersvit. I fredags kom den sjätte raka segern i årets 5A när Älvängens IK besegrades hemma på Kongevi med 2-0Jafet Menghestab satte 1-0 på straff i matchminut 35 och sen fick hemmapubliken vänta still 89:e minuten innan 2-0 kom genom Mattias Thornberg (hans sjunde för säsongen).

Milan Tanaskovic, Komarkens tränare, sa så här om hemmasegern:

”Inför matchen pratade vi om att gå ut från början med rätt inställning och försöka ha en hög intensitet i spelet eftersom Älvängen inte sätter någon hög press på motståndarna utan faller hem och ligger rätt i sina positioner. Detta gör vi inte alls utan spelar väldigt omständigt och då blev det väldigt svårt att skapa målchanser. Även om vi har oerhört mycket boll förvaltar vi det för dåligt den sista tredjedelen pga för dålig rörelse offensivt. Lägena som uppstår är skott utifrån samt på några fasta situationer. Efter ca 35 minuter tar Kristian André sig förbi på högerkanten och kommer in i straffområdet där han blir nerriven. Domaren pekar på straffpunkten och fram kliver Jafet Menghestab som trycker in 1-0. I andra halvleken går vi ner ännu mer i tempo eftersom motståndarna gör det svårt för oss att hitta ytor på deras plan men emellanåt när vi vrider upp tempot så skapar vi målchanser. Sista halvtimman av matchen har vi 4-5 jättelägen att stänga matchen men för dåliga beslut i avsluten samt ett par fina räddningar av målvakten gör att 1-0 står sig fram tills den 88:e minuten när vi får en farlig frispark som slås av Fernando Echenique. Mattias Thornberg når högst i luftrummet och möjligtvis touchar han med frisyren och in i mål. En minimal skarv men ändå tillräckligt för att få målet. Matchen slutar 2-0 vilket innebär den sjätte raka segern och vi håller dessutom nollan för tredje gången i årets seriespel vilket vi tar med oss. Vi gör trots allt en ganska slätstruken insats och då är det extra skönt att vinna och som bonus även hålla nollan.”

Komarken är en poäng efter ledande United Africa men då har Komarken två matcher mindre spelade. Älvängen är sjua.

 

I lördags lossande det äntligen ordentligt för nykomlingen Björndammens BK. Inför matchen hade laget bara tagit fyra poäng på sex matcher. Det blev dock hela 5-0 mot Romelanda UF hemma på Furulund. BBK hade med sig 1-0 (Filip Byegård) in i den andra halvleken och ganska direkt kom även 2-0 (Jesper Holmlund) och Aleksander Petrovski satte sitt första för säsongen fram till 3-0. Även Marcus Kreivi och Navid Parsa blev målskyttar för BBK.

Björndammens tränare Edmond Shala sa så här om segern:

”Det kommer säkert svida i mångas ögon efter en 5-0 vinst idag. Men tyvärr så börjar vi som vi gjort i inledning av säsongen. Mycket felpass på egen planhalva, vi stressar i uppspelsfasen och hamnar delvis fel i positionsspelet. Men ju längre matchen lider så kämpar vi in oss i matchen. Och mycket välförtjänt så kommer 1-0 i första halvlek efter en fin passningskombination från ytterback till mittfält och vidare till våran forward, som kommer runt på kanten och spelar bollen mellan målvakt och backlinjen, där våran ytterback har fullföljt löpningen med i anfallet och även gör mål. Efter det så har vi lite halvchanser och punktera matchen som vi tyvärr inte tar till vara på i första halvlek. I andra halvlek så gör vi några byten och ändrar lite taktiskt. Och det ger effekt nästan direkt. Vi står rätt i våra positioner, spelar enkelt och rullar boll som jag vet att vi kan. Och när vi spelar som vi gör i andra halvlek så blir det svårt/jobbigt för Romelanda att hänga med. Slutningsvis så är jag är jättenöjd med killarnas prestation i andra halvlek, trots värmen så spelar vi bra fotboll i andra halvlek. Och då ska vi även påpeka att vi hade en utespelare i mål idag i hela 90 minuter. Så ett stort plus till Matte för insatsen idag.”

Segern gjorde att BBK klev upp till en åttondeplats och förbi bland annat just RUF, som är tia.

 

/Rasta