Så här gick det i 4B i helgen:

 

FREDAG 19/5

Eriksbergs IF – Ytterby IS 2-1 

IF Mölndal Fotboll – IFK Björkö 0-1 

Dalen/KFF – Mölnlycke IF 4-0 

Göteborgs FF – IF Väster 6-0

LÖRDAG 20/5

Öckerö IF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 0-2 

Kållered SK – KF Velebit 4-0

 

Hela omgång 8 av 4B spelades klart i helgen.

Eriksberg kunde besegra gästande Ytterby i en tät match på Krokängsplan i fredags. Emil Berglind gav EIF ledningen i inledningen av matchen och YIS kapten Daniel Lohm kvitterade på straff innan paus. Eriksbergs segermål kom inte förrän med tre minuter kvar, matchhjälte Patrik Lindmark Johansson.

EIF:s första målskytt Emil Berglind sa så här om segern:

”En match där vi börjar riktigt bra och äger första 20 minuterna, under dessa minuter tar vi också ledningen med 1-0 efter en hörna. Sedan tar Ytterby över och vi får inte alls träff på dem. Ytterby får en straff efter en tveksam situation där vår gubbe tar bollen enligt min syn. Deras gubbe förvaltar den och 1-1 står sig i halvtid. Andra halvlek är en kamp match med mycket Hawaii-fotboll där vi känns lite vassare än Ytterby. Och efter en frispark kan Putte knäa in 2-1 i 87:e minuten och vi försvarar oss bra och reder ut matchen. Tre riktigt tunga poäng och Ytterby bjöd på bra fotboll efter marken. På onsdag blir det en tung match mot Mölnlycke IS som ska bli riktigt rolig att spela.”

YIS målskytt och kapten Daniel Lohm kommenterade matchen så här:

”Inte mycket att säga. De gör två mål på två fasta situationer som vi ger bort. Vi för matchen i stort sätt i 90 minuter utan att få till det i avslutningarna. De är tunga och duktiga på fasta och då får man inte ge dem så många onödiga fasta situationer under matchen.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

När alla lagen har spelat åtta matcher är EIF sexa och YIS nia.

 

IF Mölndal har blandat sina prestationer under inledningen och har inte alls blivit det topplaget som många kanske trodde. Senast blev det 2-4 mot bottenlaget Velebit och i helgen föll laget mot IFK Björkö på hemmaplan. Matchens enda mål kom tio minuter in på den andra halvleken genom Johan Forseström.

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om förlusten:

”Ja, man måste göra mål på sina chanser. Matchen i sig är la sådär, vi har mest boll och Björkö slår långt och jobbar utifrån vart bollen hamnar. Tunga och fysiska. Sen så kommer vi från nästa match satsa på våra yngre spelare som är hungriga och vill in och spela. Vi hade tre stycken killar födda 00 idag på bänken och en 01:a som alla spelade. Vi ser framtiden som ljus och förhoppningsfull.”

Mölndal är åtta och Björkö tog ett viktigt kliv upp till en tiondeplats. Riktigt jämnt i botten med fyra lag inom en poäng.

 

Dalen/KFF har börjat hitta lite flyt efter ett gäng tunga matcher med sena poängtapp. Förra omgångens tennismatch mot Björkö (6-4) följdes upp av 4-0 mot nykomlingen Mölnlycke IF. David Shamoun var förgrundsfigur och svarade för tre av fyra Dalen-mål och redan efter en halvtimme stod det 3-0.

Dalens kapten Jonas Hylén sa så här om segern:

”Vi gör mål på våra chanser till skillnad från några av de inledande matcherna. Trots det är det väl inte den bästa matchen som spelats i år men vi skapar ändå många chanser i första halvlek och gör då också tre snabba mål och har chans att göra några till. Mölnlycke har ett skott utifrån i stolpen annars skapar de inte så mycket. Nästan samma utgångsläge som förra matchen men nu var vi med i huvudet och i andra skapas inte många chanser Mölnlycke har några frisparkar annars inte mycket vi skapar väl några lägen och gör också en kasse till. Jag tycker väl 4-0 speglar matchen ganska väl.”

MIF:s Marcus Vogel la inte ut texten gällande förlusten:

”Grattis Dalen till tre poäng.”

Dalens matchrapport hittas HÄR.

Dalen/KFF är nu uppe på en tredjeplats men frågan är om de kommer att kunna blanda sig i toppstriden? I skrivande stund är det hela åtta poäng upp till Kållered och fem till GFF. I nästa omgång möts just Dalen och GFF. Mölnlycke är sjua.

 

Göteborgs FF biter sig fast i toppen och det var inget snack när laget besegrade IF Väster med hela 6-0 hemma på Majvallen i fredags. 4-0 efter en halvtimme och Teodor Nastevski Lindström satte tre baljor.

GFF:s kapten Rickard Schöndell sa så här om segern:

”Vi straffar tidigt Västers backlinje som står för högt relativt sin individuella skicklighet. Gott så. Redan efter mindre än 20 minuter har vi gjort tre mål genom att attackera Väster i djupled och komma runt bakom deras backlinje antingen i mitten eller längs kanterna. Efter det blir det en ganska tempofattig match som trots allt bjuder på lite trevliga individuella prestationer. Teo gör tre och går upp i skytteligaledning, mycket trevligt för eventuellt försäljningspris! Kul också att jag själv gör säsongens första mål när jag går ner på mittfältet efter sex matcher som anfallare i 90 minuter före det! Väster får kämpa i botten, tyvärr för dem var detta säsongens svagaste motstånd. Antar att de har en del killar som skulle springa varvet. Om inte annat kunde det varit ett bra straff för dem!”

Västers Nozad Kurdali sa så här om förlusten:

”Man vill ju hitta bortförklaringar eller något för att kunna snacka bort denna bedrövliga match, men det enda man kan göra är att lyfta på hatten åt GFF. Enligt mig bästa laget i serien. Går otroligt fort och rakt när de anfall. För oss är detta ett fall tillbaks efter tre bra prestationer. Bara att gå till oss själva och höja oss efter en sådan insats, för sämre kan det inte bli. Ska man ändå hitta något positivt så är det väl att det bara är fyra poäng upp till tredjeplats!”

GFF vägrar alltså att släppa iväg Kållered i toppen och är tvåa, tre poäng efter. Väster är under strecket (elva) men det är en extremt jämn tabell.

 

Öckerö IF och Mölnlycke-Sjövalla är två lag som gärna hade blandat sig i toppstriden och de möttes i lördags. Det var gästerna Mölnlycke-Sjövalla som kunde lämna Prästängen med tre poäng i bagaget. Niklas Blomgren (iallafall enligt matchrapporten) satte 1-0 i den första halvleken och i början av den andra kom även 2-0 (Martin Ahlström) som också blev slutresultatet.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om matchen:

”Ja, man kan väl se det på två sätt. Jag kan vara gnällig och bitter och säga att det är tråkigt att möta ett lag som väljer att parkera ett antal bussar framför eget straffområde och satsa på att få till fasta situationer och några enstaka omställningar.
Eller så får man vara lite mer ödmjuk och inse att Mölnlycke IS spelar på det sätt de tror kommer ge dem störst chans att vinna matchen och att de är väldigt bra på det de gör.

Sammantaget så tycker jag vi gör en helt ok insats prestationsmässigt där vi har ett vårdat och bra passningsspel som gör att vi har ett stort bollinnehav matchen igenom som gör att vi trycker tillbaka MIS stora delar av matchen. Problemet var bara att MIS är väldigt bekväma i att vi har bollen och deras rutinerade spelare där bak tar ju inte många steg fel i positionsspelet under 90 minuter. Vi borde skapat fler klara målchanser på det bollinnehav och tryck vi hade men vi klarade inte det delvis på egen oförmåga och delvis på att MIS gör det väldigt bra försvarsmässigt. Dock så tycker jag att vi sett till de chanser vi hade med bl.a både stolp- och ribbträff borde fått med oss i alla fall en pinne men det studsade inte vår väg idag. Såhär i efterhand så känns det som vi hade behövt ta ledningen för att få upp dem i banan. Nu utnyttjade istället de en frispark i första och ett långt inkast i andra och kunde sedan rutinerat spela på sin ledning matchen ut.”

Mölnlycke-Sjövallas Robert Kálmán sa så här om insatsen:

”Det är alltid svårt att plocka med sig poäng från öarna , men förra året bröt vi just den trenden mot Öckerö. Vi hade trots diverse skador och avstängningar fått med oss ett gott gäng ut för match lördag klockan 15 och bara det är ju en bedrift. Dessutom hade våran striker Ahlström, kommit hem på sommarlov från skolan och han visade sig vara pigg och fick göra ett mål också. Öckerö såg ut att spela 4-2-4 och tänkte således skita i mittfältet. De hade dock mest boll, men var väldigt sårbara när de tappade den. Vi gör också 1-0 genom Calle Antti på omställning mycket snyggt framspelad av Blomman. Öckerö hade som sagt mest av spelet och kommer mest till inlägg som avvärjs av både PJ i målet och en stabil backlinje. I början på andra gör vi 2-0 och Öckerö satsar allt på ett kort och skapar en del, men vi lyckas hålla undan. Alla killar gör en helgjuten insats och vi kan åka därifrån stolta över vad vi åstadkommit.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

Segern gjorde att Mölnlycke-Sjövlla gick om Öckerö i tabellen. ÖIF är nu femma och Mölnlycke-Sjövalla fyra.

 

Kållered hade lite press på sig i lördags då toppkonkurrenten GFF spände musklerna i fredags med att piska på Väster med 6-0. KSK gav dock svar på tal och tog en säker 4-0 seger mot bottenlaget KF Velebit. Segern grundlades i den första halvleken då alla fyra mål gjordes. Daniel Ohlsson satte 1-0 och Alexander Levinsson tvåan inom den första halvtimmen. Mattias de Wall satte 3-0 och precis innan paus gjorde Max Elgeskog 4-0.

KSK:s Mattias de Wall sa så här om segern:

”Matchen i helhet var inte något som går till historieböckerna. Men man kan säga att vi stänger matchen rätt tidigt med vårt relativt tidiga ledningsmål. Vi hade som mål att göra 1-0 inom 20. Får man inte hål på Velebit i ett tidigt läge kan dem ta över matchen helt. Så vi satte hög press från första minut och lyckades straffa dem via det, sen rann det bara iväg. Andra halvlek var mer att spela av matchen, dåligt från båda sidor. Så matchen avgörs i första halvlek med vårt fartfyllda anfallspel och en spelidé som sitter till punkt och pricka.”

KSK:s matchreferat hittas HÄR.

Kållered behåller alltså avståndet (tre poäng) ner till tvåan GFF. Velebit är sist i tabellen men det är bara en poäng upp till de tre närmaste lagen framför.

 

/Rasta