Här är helgens alla division 6-matcher:

 

FREDAG 19/5

6A:

Bergums IF – Bergsjön SK 3-2

6C:

Fröjdens FK – Solväders FC 4-0 

Sandarna BK – Vrångö IF 8-1

6D:

Bosna IF – Hermansby IF 3-1

 

LÖRDAG 20/5

6B:

Solängens BK – Proletären FF 3-3

6C:

AIF Göteborg – Brämaregårdens FC 1-2

 

SÖNDAG 21/5

6B:

Landala IF – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 0-2

6C:

Gunnared KIF – FC Härlanda 0-4

6D:

Backatorp IF – IF Warta 1-1 

Neutrala IF – FTU 3-2

 

6A bjöd bara på en match i helgen och där vann Bergums IF över Bergsjön SK med 3-2. Det var dock gästerna BSK som hade greppet om matchen på Bergumsvallen. Dek Sheikhusein satte 1-0 redan i åttonde minuten och med tio minuter kvar av matchen ledde BSK med 2-1. Bergum avslutade dock starkt, Albin Johansson kvitterade i 82:a minuten och lite senare skickade Adrian Bahtiri in segermålet!

Bergums Atbin Vali sa så här om segern:

”Vi börjar väldigt bra första fem där vi lyckas med pressen och vårt passningspel. Resterande del av halvleken är utan tvekan det sämsta vi presterat och Bergsjön tar ledningen välförtjänt. Vi viker ner oss totalt och visar ingen vilja alls. Vi får tacka vår målvakt Aris som gör ett par fina räddningar. Bergsjön spelar bra och har en tydlig spelidé där de fort ska få upp bollen på deras anfallare som sedan fördelade bollen till löpande yttrar eller innermittfältare. Väldigt hög press från deras sida, där de jagar bollhållare med flera man. I halvlek har vi ett ordentligt snack där vi lovar varandra att börja ta jobbet och kämpa för varandra, som vi gjort så himla bra matcher innan. Vi trycker orättvist in 1-1 genom Emir. Efter målet tar vi över matchen, men släpper onödigt in 1-2 efter slarv i försvaret. Vi krigar på och efter snyggt passningsspel friställer vi vår anfallare Albin som smäller in 2-2. På en frispark i slutminuterna slår Adrian in segermålet med en viss hjälp från målvakten. Vi spelar inte bra, gör vår sämsta halvlek, jobbar upp oss på ren vilja i andra och lyckas ändå vinna, vilket är ett bra tecken. Bergsjön är ett lag som kommer störa många lag i årets upplaga av 6A.”

Bergum är nu uppe i serieledning i en lite haltande 6A-tabell. BSK är fyra men det har nu blivit ett litet glapp till trion framför.

 

6B bjöd på några intressanta resultat i helgen. Inför mötet med Solängens BK var Proletären FF helt utan poängförlust efter sex raka segrar. När Nofal Yousif satte 3-1 på straff för Proletären med knappa halvtimmen kvar såg det ut att bli sjunde raka segern. Solängen ville dock annorlunda och Martin Bodin reducerade till 2-3 bara minuter senare och i sista matchminuten kvitterade David Daun!

SBK:s tränare Magnus Abrahamsson sa så här om segern:

”Tycker att vi gör en väldigt bra match mot Proletären. Vi släpper 1-0 väldigt tidigt pga att vi inte är fokuserade. Sen får vi igång vårat spel och rullar runt bra i laget och skapar många chanser. Tycker att vi visar prov på bra karaktär och kämpaglöd när vi hämtar upp ett tvåmålsunderläge och får till en kvittering med matchens sista spark. Allt som allt så är jag nöjd med vår insats och hoppas att vi tar med oss en bra feeling till matchen mot Ramberget.”

Första poängtappet för PFF alltså men laget är fortfarande med i den absoluta toppen. PFF har samma poäng som FC Heden i toppen men har en match tillgodo. SBK är sjua.

I söndags tog Syrianska/Arameiska sin tredje raka seger när Landala besegrades med 2-0. Darko Kraljev satte 1-0 redan i den sjunde minuten och Aleksander Yildirim satte tvåan (hans 15 för säsongen).

Just Yildirim sa så här om segern:

”Vi gör en bra insats idag. Vi stod upp för varandra och kämpade till sista minut. Vi håller nollan andra matchen i rad och det är en bra höjning sen säsongsstarten. Vi börjar bli ett färdigtbyggd lag så det känns bra.”

Syrianska är nu med på allvar och är fyra i tabellen men häng på lagen framför. Landala är tia.

 

I 6C spelades det flera matcher i helgen. Fröjdens FK kunde besegra jumbon Solväders FC med 4-0. 1-0 kom genom Magnus Svantesson precis i slutet av den första halvleken. Målen trillade sedan in med jämna mellanrum efter paus.

Fröjdens tränare Darko Lipovac sa så här som segern:

”Alltid gött med seger! Vi gör 90 bra minuter idag, vi ställer upp med ett riktigt bra lag idag och segern var rättvis. Vi hade kunnat vunnit med fler mål men saknade lite skärpa i avsluten. Solväders har ett par riktigt bra spelare, jag är helt övertygat om att de kommer att kunna komma igen trots den dåliga starten. Jag påminde de efter matchen om att vi i Fröjdens hade en pinne efter sju omgångar förra året men ändå höll oss kvar.”

Fröjden är sexa och Solväder är fortfarande sist utan poäng.

 

I toppen öser Sandarna BK på och de krossade Vrångö IF med hela 8-1 i fredags. Vrångö hade visat upp en riktigt bra defensiv i inledningen av säsongen med bara tre insläppta på sina sex första. I förra omgången blev det dock 0-5 mot Hönö och nu fortsatte alltså eländet. SBK:s Hannes Palmberg svarade för ett hattrick och det under matchens första 22 minuter! Andrea Marco Caddeo och Jesper Bergstrand blev tvåmålsskyttar.

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om förlusten:

”Sandarna är jättebra och vi är tyvärr jättedåliga idag. Spelar Sandarna såhär resten av matcherna har jag svårt att se hur de ska tappa poäng. Sandarna är sjukt effektiva och deras avslut håller högsta division 6-klass. Egentligen talar väl 1-8 sitt tydliga språk. Två väldigt tunga förluster i rad nu, men det är seriens två svåraste bortamatcher som är avklarade. Vi släpper denna matchen direkt och blickar framåt mot hemmapremiären nästa helg. Där är vi alltid bra.”

SBK toppar serien med maxpoäng efter sex matcher. VIF är nu fyra.

 

I lördags tog FC Härlanda en säker 4-0 seger mot Gunnared KIF efter 3-0 i paus.

Härlandas Jonatan Hellman sa så här om segern:

”En bra insats från hela laget. Vi var ruskigt starka offensivt hela matchen i kombination med att vi inte släppte te speciellt mycket bakåt heller. Efter första tjugo hade vi hela 3-0, så inledningen var vår klart bästa period. Härligt att studsa tillbaka!”

”Fångarnas” matchrapport hittas HÄR.

Härlanda klänger sig kvar i toppen och är tvåa. Gunnared är nia.

 

I botten av tabellen tog Brämaregårdens FC en viktig seger över AIF Göteborg. Det blev en jämn match mellan lagen som möttes i 7B förra säsongen. Mohamed Younes Ghasemi satte 1-0 till BFC efter 20 minuter. Ett resultat som stod sig till matchens sista tio minuterLudvig Damberg satte 2-0 i 81:a innan AIF förgäves reducerade genom Christofer Karlsson Andersson.

AIF:s Erik Entin sa sä här om förlusten:

”Tät match som alltid när vi möts, de tar ledning, vi jobbar oss in i matchen, de drygar ut ledningen, vi tar oss in i matchen igen. Surt med poängtapp idag igen, vi har inte riktigt marginalerna på våran sida den här säsongen men de vann rättvist.”

BFC:s Tobias Hofving hade följande att säga om segern:

”Härligt väder och ett Göteborgsvarv som pågick bredvid Gröna Vallen. Vi kom till spel med anmärkningsvärt många startspelare borta men fixade ändå tre härliga och välförtjänta poäng. AIF hade genom matchen i perioder mycket boll, men kom ingenstans mot vår samlade defensiv. Istället sårade vi dem på omställningar och bollvinster högt upp i plan och skapade nog med kvalificerade chanser för att avgöra matchen. AIF får in en boll i slutet efter lite oturligt flipperspel på hörna och pressade på sista minuterna. Matchen behållning? När domaren på fråga svarar ”två minuters speltid kvar” varefter högtalarmusiken som ackompanjerar Göteborgsvarvet börjar pumpa ”It’s the final countdown…” ut över planen. Hemmalaget kommer aldrig riktigt nära en kvittering och matchen slutar 1-2.”

AIF är elva och BFC tia.

 

I 6D tog Bosna IF en stabil seger mot Hermansby efter att laget gjort både 1-0 och 2-0 inom första kvarten. 3-0 kom genom Fisnik Maxharraj med kvarten kvar innan HIF reducerade i slutminuterna.

Bosna är fyra med häng på toppen och Hermansby är tia.

 

I söndags spelade Backatopr IF och IF Warta 1-1 på Backavallen.

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om matchen:

”Matchen hade inget jättehögt tempo överlag, men förståeligt med den värmen som var idag. Sista 10-15 minuterna av första halvlek får vi Warta i gungning, var synd att halvleken kom just då. Warta lägger ett mål ganska tidigt i andra halvlek, men vi kommer tillbaka och Ach gör 1-1 målet för oss. I slutet av matchen öppnas det upp mer och vi missar bland annat ett friläge i sista minuterna som är riktigt surt. Men oavgjort är ett rättvist resultat trots allt. Skönt för oss att vi börjar få tillbaka många spelare från skador, bland annat våran lagkapten Gustav som fick ett inhopp idag efter lång skadefrånvaro från första matchen mot Vardar.”

Wartas Daniel Svensson sa så här om matchen:

”Kändes redan på uppvärmningen att vi inte var 100% idag. Har svårt att få igång rullet och hittar inte varandra. Backatorp var starka vilket ofta visade sig när vi kladdade lite mycket boll och ofta hamnade i 50/50 lägen på mitten. Första halvlek får man nog ge till Backatorp. Vi lyckas dock höja oss i början på andra och börjar komma bättre in i offensiven. Lyckas forcera in 1-0 genom vår starka Emir Ajanovic. Tyvärr tappar vi gnistan igen och låter Backatorp reducera inte alldeles för långt tid efter. Resterande del av matchen handlar mest om ett ställningskrig och tuffa dueller! Vi hade en del riktigt bra chanser men det hade dom också så kunde gått hur som helst. Känns ändå positiv att vi åker hem med 1 poäng trotts att vi har ”en dålig dag på jobbet”!”

Warta är fortfarande tvåa i tabellen och BIF är sexa.

 

Det var till och med så att Warta tog in en poäng på ledande FTU så laget oväntat föll mot Neutrala. Inför matchen var FTU obesegrade i seriespel 2017 med sex vinster och en oavgjord. Det såg även tidigt ut att bli en FTU-seger då laget hade 2-0 efter en halvtimmes spel. Neutrala kom dock tillbaka starkt och Hussein Faarah reducerade innan paus. I den andra halvleken kunde sedan Neutrala både kvitter och i slutet även sätta segermålet!

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om lagets första förlust:

”Underbart fotbollsväder och mycket publik. Vi får till ett tidigt ledningsmål efter en praktträff från 30 meter av Atilla Atik. Årets frisparksmål. Hittills, kanske man ska tillägga. En kvart senare kommer samma Atilla förbi på högerkanten, slår in ett lågt inlägg som Ali Bedir enkelt slår in. 2-0 och det känns som vi har kontroll över matchen. Men. Neutrala gör 1-2 efter att vår målvakts hälsena går av vilket ger dom mycket energi. Efter det här tar Neutrala över matchen och andra halvlek tillhör dom helt och hållet. 2-2 kommer via ett långskott och 3-2 via en straff. De är bättre i alla segment i andra halvlek. Starkare, snabbare smartare och slugare. Vi får erkänna oss besegrade av ett bättre lag för dagen då vi inkasserar vår första förlust för säsongen. Bara att träna stenhårt i veckan och förhoppningsvis studsa tillbaka mot Bjurslätt nästa lördag.”

FTU är kvar som etta men bara tre poäng före Warta som dessutom har en match tillgodo. Neutrala är femma.

 

/Rasta