Så här gick det i helgen i division 7:

FREDAG 19/5

7A:

Västkurd BK – Eritreanska IF Göteborg 3-2

LÖRDAG 20/5

7A:

Fotö GoIF – Nödinge SK 6-2 

7B:

IF Positivum Göteborg – Azalea BK 1-6

SÖNDAG 21/5

7A:

Gambianska IF – Kurdistan SF 3-5 

Gothenburg Celtic FC – Angered SK 3-1 

Rödbo IF – Andalus IF 6-6

 

7A bjöd på en hel del matcher i helgen. I fredags kunde Västkurd BK besegra Eritreanska med 3-2 efter att Merdan Taspinar avgjort med två minuter kvar! VBK är med i toppen och är tvåa. Eritreanska är sjua.

 

I lördags möttes seriens två enda lag utan poängtapp i en ren seriefinal. Det var Fotö GoIF som var det starkaste laget då de till slut besegrade Nödinge SK med hela 6-2. Alberth Gustavsson och John Zälter blev tvåmålskyttar för Fotö. Den andra halvleken blev händelserik då den bjöd på sju mål och tre röda kort!

Fotos Gustav Bäck sa så här om segern:

”Riktigt härlig vinst! Första halvlek slår de mycket långt på vår vänsterkant. För vår del glömmer vi första halvlek där vi inte gör jättemycket rätt. Kommer ut i andra som ett nytt lag och verkligen tar över matchen. Vi är verkligen effektiva med våra avslut så 6-2 kanske är lite i överkant om man kollar på hela matchen. Väldigt många gula och tre röda kort så man kan säga att det var rätt grinigt. Det ska ändå sägas att Nödinge klagade på allt och allt samt att dem var väldigt snabba på att lägga sig ner i gräset. Stor eloge till domaren som efter otroligt mycket skit ändå gör sitt jobb på ett bra sätt. Samtliga idag gör ett riktigt bra match och vi svävar på moln just nu!”

NSK:s Ermin Aganovic sa så här till bloggen om matchen:

”Tycker att vi gör våran bästa match försvarsmässigt i 50 minuter. Efter 1-1 målet kan vi inte ställa om och det är därför det rinner iväg.”

Fotö har nu inlett 7A 2017 med åtta raka segrar! Nödinge är nu trea.

 

I söndags slog Kurdistan Gambianska med 5-3. Zyad Tofek  svarade för ett hattrick. Kurdistan ligger nu femma och Gambianska är sist i tabellen.

Celtic slog Angered SK med 3-1 och laget är nu fyra och ASK är elva.

Rödbovallen utspelades en riktigt intressant match mellan Rödbo IF och Andalus IF. RIF ledde nämligen med 6-2 mot tio minuter kvar och hade dessutom en man mer. Matchen slutar dock 6-6 efter en otrolig avslutning av AIF! Andreas Hall svarade för tre av Rödbomålen och Bijan Ghaderi satte två för AIF (bland annat kvitteringen i 90:e).

RIF:s Markus Hasselblom sa så här om matchen:

”Ja, vad ska man säga? En mycket konstig match. Vi spelar jättedåligt men lyckas ändå att gå upp till 5-1. I mitten av andra blir det bråk mellan motståndarlag och domare och han vill blåsa av matchen men vi lyckas att övertala honom att slutföra matchen. Då är det ungefär 20 minuter kvar. Då är det som att vi lägger oss ner och slutar spela och släpper in fyra mål på 20 minuter. Andalus kvitterar med matchens sista spark. Ridå.”

AIF är nu tolva och Rödbo tia.

 

En 7B-match spelades i helgen och där tog Azalea BK sin femte raka seger och laget är fortfarande utan poängtappFelix Bellak blev tvåmålsskytt för ABK.

Azaleas tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”Varvet gjorde att vi saknade några gubbar och en del skador, jobb och resor gjorde att vi saknade målvakt men utan att vara alltför elak hade jag kunnat göra comeback utan att det hade påverkat negativt.

I försts halvlek var Positivum knappt över på vår planhalva. Vi missade en hel del lägen och en straff och den största utmaningen var att hålla fokus. 3-0 i halvtid var väl 3-4 mål i underkant. Vi tappar lite i fokus och de kan rulla in 4-1 men vi joggar vidare och 6-1 kunde och borde nog varit minst det dubbla om vi varit skärpta. Kanske kaxigt men det var extrem klasskillnad och då gick vi mestadels på halvfart med ett lag där vi bland annat saknade målvakt och 3-4 andra ordinarie.”

ABK leder nu 7B trots att laget har matcher tillgodo på de flesta lagen. Positivum är nia.

 

/Rasta