Tillbaka på rutan vi vill vara på. Att vinna matcher är så vansinnigt kul. Det märks särskilt när man kommer från förlust omgången innan. Vi fick kasta om lite efter att några gubbar försvann från senast men vi fick tillbaka Laggan och Eckerman vilket visade sig vara matchavgörande.

Jag kände mig lite slagen på förhand när ”Sippan” kom med kavajen med klubbemblemet på, att de dessutom var på plats femtio minuter innan matchstart gjorde inte oron mindre. De kändes väl förberedda.

Vi visste om att Möller och Niklas Borén är luriga och att vi skulle se upp med dem. Eckerman fick ansvaret för backlinjen och hantera de båda ihop med Putte och Benji och de gjorde det bra matchen igenom. Hovås/Billdal kom igenom en gång i början när Borén kom förbi på kanten men Thomas avstyrde chansen till hörna. Vi kom därefter till två-tre jättelägen. Men fick inte in bollen.

Det blir svårt att minnas alla lägen. Men från minut 15-45 spelade vi väldigt bra fotboll och lät motståndarna jaga oss gång efter annan där vi kombinerade oss fram ofta, både långt och på kortare sätt. Men bollen ville inte in. Framförallt var vi inte tillräckligt distinkta när vi kom nära mål. Hovås/Billdal var i slutet på första riktigt trötta och vi fick mycket yta att spela på. Till slut, med fem kvar kunde Arijan vackert tråckla sig loss och rulla in 1-0 iskallt. Väldigt skönt. Väldigt rättvist och väldigt trevligt.

I paus manade vi till fortsatt koncentration och att inte tappa boll på fel ställen. Onekligen lyckades jag inte få fram mitt budskap. Efter fem minuter hade vi tappat bollen flera gånger på fel ställen, fått omställningar emot oss och Hovås/Billdal fick ett mål bortdömt för offside och Thomas räddades oss flera gånger. Kändes sådär och första kvarten hängde ett mål i luften. Vi gjorde inget som i första. Men sen började vi arbeta oss in i det och bortalaget tröttnade och vi fick byta runt en del. Till slut kom 2-0. Det skulle kommit i första, det hade varit rimligare. Men det kom istället på hörna. Eckerman skallade in sitt sjunde mål i år på Laggans fina hörna och 2-0 och det kändes som ridå ner. Därefter skapade vi ytterligare lägen för mål men skotten var sådär tills att Arijan klackade med sig en boll och lobbade in 3-0. Klassmål.

Hovås/Billdal hade oss på fallrepet i början av andra. Mål där så.. Men i övrigt var det vår match. Skönt att studsa tillbaka direkt efter förlusten senast.

Första nollan för i år! Jättetrevligt. Hovås/Billdal. Borén/Möller är ju klass men fysiska statusen på flera av deras viktigaste spelare är inte i toppslag och då har de som idag svårt att orka över en hel match.

 

///Dalla