Nu på torsdag är det dags för ett riktigt hett ö-derby i 5B! Geografiskt skiljer det bara en bro mellan Styrsö och Donsö och i tabellen är det bara målskillnad som gör att DIS är fyra och SBK är femma!

Det är två formstarka lag som möts på Amneviksvallen klockan 14.45. Donsö IS inledde serien riktigt starkt men hade sen en liten svacka innan de läxade upp ettan och tvåan i serien med sammanlagt 7-0! 5-0 blev det mot Finlandia Pallo AIF och senast 2-0 mot FC Fiskebäck. DIS har dessutom seriens skyttekung Albert Hansson (10 mål) i laget.

Styrsö BK började säsongen svagt men har sen spelat upp sig och enda riktiga bottennappet kom väl egentligen mot Hällesåker borta (0-4). Laget har två fina segrar i ryggen inför morgondagens match. 5-2 mot Masthugget och senast 2-0 mot Näsets SK. Det är även två av seriens bästa försvar som möts. Donsö har bara släppt in sju mål på sina sju matcher och har hållit nollan tre gånger. Styrsö har fyra nollor och elva insläppta mål på åtta matcher.

 

Bloggen har snackat med Styrsös kapten Arvid Johannessen och Donsös tränare Mikael Schagerlind inför derbyt.

Vi inleder med Johannessen:

På torsdag är det dags för derby mot Donsö IS. Hur är den spontana känslan inför drabbningen? 

Känslan är att det kommer bli fantastiskt roligt och spela detta derby emot många vänner och förhoppningsvis en stor publik.

Har du någon personlig relation till DIS?

Är ju donsöbo och uppvuxen på Nordövallen så självklart har man en stark relation till klubben som man alltid hejat på.

SBK har inlett säsongs stabilt med kanske bara 0-4 borta mot Hällesåker som plump. Senast fina 2-0 borta mot Näset. Vad tar ni med er in i torsdagens match från er inledning på serien?

Vi började serien lite knackigt och hade det tufft att hitta vågat spel, men ju fler matcher vi fått i benen ju bättre har det sett ut. Det vi tar med oss ifrån de senaste matcherna är att man inte får något gratis i denna serien utan man måste kriga i 90 minuter, och detta har vi gjort bra på senaste.

Hur ser läget ut i truppen inför matchen?

Läget i truppen är bra, jag tror att alla är tillgängliga.

Vilken sorts matchbild tror du vi får se och vilka detaljer blir avgörande?

Jag tror kanske inte att det är en match som kommer gå till historien som den mest välspelade utan jag tror den kommer präglas av mycket krigande och vilja där Donsö kanske kommer vara det mer bollförande laget, och vi ligger lite mer på kontring som vi brukar göra.

Hur slutar matchen?

Omöjligt att säga hur det slutar, men om Donsö vill ha med sig tre pinnar över broa så kommer de få kämpa stenhårt, för det kommer vi göra. Men självklart hoppas jag på vinst för oss!

_______________________________________________

Vi fortsätter med DIS-tränaren Schagerlind:

På torsdag är det dags för derby mot Styrsö BK. Hur är den spontana känslan inför drabbningen?

Min spontana känsla är bra. Vi har hållit nollan nu i två matcher i rad och dessutom lyckats göra lite mål. Det känns positivt. 

Har du någon personlig relation till Styrsö BK?

Jag har som spelare, spelat mot Styrsö flera gånger. Men det var några år sedan. Då var det ganska tuffa och roliga matcher att spela.

DIS har inledde bra, hade en liten svacka och har sen vunnit med sammanlagt 7-0 mot seriens två bästa lag! Vad tar ni med er in i torsdagens match från er inledning på serien?

Jag tycker att vi har fört och haft mycket boll de matcher vi har spelat. Vi hade lite svårt att komma till avslut ett tag, men det tycker jag vi har blivit bättre på. Framförallt är jag väldigt nöjd med vårat försvarsspel dom senaste matcherna så tar med oss. 

Hur ser läget ut i truppen inför matchen?

Vi har en väldigt god stämning i truppen. Vi har är ett gött gäng på träningarna där många av våra spelare håller a-lags nivå. 

Vilken sorts matchbild tror du vi får se och vilka detaljer blir avgörande?

Jag tror det kommer bli en jämn och ganska tillknäppt match. Vi kommer nog ha lite svårt att spela vårat spel på Amneviksvallens naturgräs. Jag tror och hoppas att vi kommer att hålla ihop laget så bra som vi har gjort dom senaste matcherna och även göra ett par mål, så kommer vi att spela ut dem på Donsö senare i höst.

Hur slutar matchen?

Matchen slutar 2-0 till oss.

 

Rasta&Dalla tackar Arvid och Mikael för att de tog sig tid och önskar självklart båda lagen lycka till i derbyt!

 

/Rasta