Så här gick det i gårdagens lokalfotboll:

 

TISDAG 23/5

5B:

FC Fiskebäck – Hovås Billdal IF 3-0

6B:

Göteborgs SIF – BK S:T Jakob 6-0

7A:

Kurdistan SF – Västkurd BK 2-2

7B:

BK Skottfint – Ösets BK 0-2

Käringöns FC – Azalea BK 1-5

 

Som ni kan läsa på bloggen HÄR så tog Dalla’s FC Fiskebäck en stabil 3-0 seger hemma mot Hovås Billdal i 5B igår.

Hovås assisterande tränare Stefan Lundberg sa så här om förlusten:

”Dalla’s mörkning av FC Fiskebäck under försäsongen får vi väl en gång för alla slå hål på. FC Fiskebäck är i år ett betydligt bättre och homogenare lag än det vi mötte förra året. Vi förlorar igår mot ett lite bättre lag. FC Fiskebäck låter oss spela runt i backlinjen och stänger våra spelvägar på ett föredömligt sätt. När vi då inte riktigt gör det vi sagt att vi skall göra utan blir stillastående vinner FC Fiskebäck alldeles för ofta bollen högt och får till snabba och farliga omställningar. Det i kombination med att de matar långa bollar bakom vår backlinje på sina snabba och farliga anfallare gör att de kommer till en hel del farliga lägen. Ett av dessa resulterar i 1-0 till Fiskebäck. Även om vi har en del halvchanser så går första halvlek klart till FC Fiskebäck. I andra halvlek kommer vi ut bättre och trycker Fiskebäck högre och lyckas störa dem på ett mycket bättre sätt
Hade vi fått mål på något av de två frilägena vi hade kanske matchen slutat annorlunda. Istället gör Fiskebäck 2-0 på en hörna. Vi fortsätter jobba på och har några bra chanser att reducera men får denna dag inte in bollen. Ju längre matchen går blir det mer och mer böljande spel där Fiskebäck i slutet gör 3-0 på ett helt otroligt sätt. Deras anfallare klackar med sig bollen i en båge över vår försvarare för att sedan lobba in bollen över vår målvakt . Om det var meningen spelar killen definitivt i en för låg serie. Summa sumarum så vinner Fiskebäck rättvist men vi ser redan framemot revansch på Hovåsvallen i höst.

Till sist så vill jag ge en eloge till domartrionBästa domarna i år. Tänk om alla kunde hålla deras klass. Då kunde vi fokusera på att spela fotboll och inte diskutera domslutBra jobbat!”

FCF är uppe i serieleding igen men då har tvåan Finlandia en match tillgodo. Hovås är åtta.

 

I 6B kom väntade topplaget GSIF från en ytterst oväntat förlust mot bottenlaget Rambergets SK (3-4). Möjligen fick gårdagens motståndare, BK S:T Jakob, sota för detta då det rann iväg till hela 6-0 för ”Studenterna”! Det var dock bara 1-0 en bra bit in i den andra halvleken innan GSIF växlade upp ordentligt sista 20 och gjorde fem mål. Lucas WaldenbäckUlrik Källblad Nordin och Petter Andersson stod alla för två mål var.

GSIF är trea i tabellen men har fler matcher spelade än både ettan FC Heden och tvåan Proletären. S:T Jakob är åtta.

 

I 7A slutade matchen mellan Kurdistan SF och Västkurd BK 2-2. Hersh Bilal Saber gav Kurdistan ledningen i den första halvleken, ett resultat som stod sig till paus. VBK kunde dock både kvittera (Pa Majai Njie) och ta ledningen (Patrik Karlsson). Med fem minuter kvar av matchen satte dock Adnan Amin 2-2 för Kurdistan.

VBK är trea i tabellen och KSF är fyra.

När det gäller 7A så har tyvärr bloggen fått reda på att Gambianska IF har utgått. Laget hade ju en strulig säsong redan förra året då de skickades ner från 6A efter att de inte lyckats spela alla matcher innan säsongen tog slut efter en massa inställda och flyttade matcher. Som vanligt alltid tråkigt när klubbar försvinner.

 

I 7B blev det seger för topplagen Azalea BK och Ösets BK.

Öset kunde lämna Ruddalen med trepoäng efter 2-0 mot jumbon BK Skottfint. Det var dock mållöst fram till matchens slutskede. David Winqvist satte 1-0 i 83:e och Artan Zuta gjorde tvåan två minuter senare!

ÖBK:s målvakt Carl-William Kalholm sa så här om segern:

”Första halvlek är årets sämsta insats, vi slänger bort boll efter boll ger Skottfint möjligheter att kontra flera flera gånger men dem saknade den sista tredje delen ofta så det blev aldrig farligt som mot tidigare lag! Andra halvlek börjar i samma veva som första men vi jobbar oss in i matchen successivt! Vi har lägen efter lägen men får inte in bollen. Tillslut kom målen i den 80:e minuten av David på hörna! Killen har häng i luften som Ronaldo, haha! Strax efter kom även 2-0 genom Artan genom ett fint spel från kant till kant där han sedan avslutar på halvvolley långt ut i straffområdet! Tung match men vi fick med alla tre poängen och nu måste vi finslipa spelet innan SG om ett par veckor!”

Skottfints Daniel Åman sa så här om förlusten:

”Precis som förra matchen så var det en typisk 0-0-match. Båda lagen rätt låsta i positionsspelet och mycket få farliga målchanser. Jag måste ge Öset beröm som är det första laget vi mött som inte slår långa chansbollar och hoppas på det bästa. Kul med lag som försöker spela en passningsorienterad fotboll. Till denna matchen så hade vi i BK Skottfint minst 12 gubbar som på grund av skador, jobb och familj ej var tillgängliga. Det slutade med att fyra killar som inte gjort en träning med oss var tvungna att vara med och de gjorde det väldigt bra. Tre av dessa fyra nyregistrerades i Fogis på matchdagen. Division 7-fotboll när den är som bäst. Med tanke på dessa förutsättningar gör vi en helt ok insats och 0-0 står sig i denna match i ca 75 minuter. Åter igen är det en kombination av oskärpa vid en fast situation samt positionsfel vid en omställning som ställer till det på slutet. Vill egentligen inte skylla på ork och delvis värmen för det är rätt tempofattigt och rätt avslaget på slutet. Rent slarv.

Vi tar med oss senaste två matcherna som för oss har varit två 0-0-matcher.

Domaren var nog den bästa vi haft i år, men vill samtidigt skicka passningen till Öset
att det är rätt onödigt att gallskrika på domaren om en hörna när man leder med 2-0 och fyra minuter kvar av matchen.
En juste match idag, men många onödiga varningar från båda lagen. Tackar Öset för en trevlig kamp.”

Öset är med i toppen och är i skrivande stund tvåa. Skottfint fortfarande sist.

 

Azalea BK vet fortfarande inte hur det känns att tappa poäng i årets 7B. Den sjätte raka segern kom igår mot Käringöns FC.  När seriens skyttekung Johannes Mohlin Rutström satte 3-0 i början av den andra halvleken kändes matchen ganska avgjord även om KFC fick in en reducering. 5-1 blev det till slut till ABK.

Azaleas tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”Det stämde riktigt bra idag. Vi växlade över och testade annat spelsystem vilket självklart kan snedtända. Vi tappade dessutom en viktig kugge några timmar före matchstart men i den här gängen gör det inte så attans mycket eftersom vi har kompetenta spelare som löser av varandra. Räknade till ett ganska stort manfall och ändå har vi spelare i träning så det räcker och blir över. Gott så. Vi tog tag i taktpinnen ganska omgående och hotade Käringön tidigt vid flera tillfällen. Vi fick mycket ytor på kanterna som Bollin och Kallin utnyttjade på ett bra sätt och Kallins inlägg till Abebe för 1-0 var frukten av detta. Dennis tryckte in 2-0 på straff i krysset och Ruström gjorde sitt 10:e till 3-0. Käringön stack upp med långbollar mot duktige anfallaren Mills, men utan att hota på allvar. Vi stod och hästesöv vid 3-1 vilket är onödigt och slarvigt, men någon oro infann sig aldrig då Bellak nickade in 4-1 på härna och Dea senare tryckte in 5-1, även det på hörna. Vi hade överlag bra driv, bra lösningar och fick också igång möjlighet att vila med bollen, då vi tidigare under säsongen varit angelägna om att slå den avgörande passningen för tidigt. Mycket nöjd med denna match och efter rödvinet i gör kväll är det dags att sätta siktet på två b-lagsmatcher och sedan Hjuvik nästkommande helg.”

ABK:s matchrapport hittas HÄR.

Azalea leder serien efter sina maximala 18 poäng på sex matcher. KFC är åtta.

 

/Rasta