Vi kollar av hur det gick i 5A igår:

 

ONSDAG 24/5

5A:

Älvängens IK – Björndammens BK 2-3

Romelanda UF – IK Zenith 3-2

Öjersjö IF – FC Komarken 0-2

Angered MBIK – Utbynäs SK 0-3

 

 

Björndammens BK tog sin andra raka seger och har spelat sig ifrån bottenstriden i 5A. Igår blev det 3-2 borta mot Älvängens IK. Mål av Tony Rintamäki och Aleksander Petrovski gjorde att BBK gick till pausvila med 2-0 i bagaget. Rintamäki satte även 3-0 med en timme spelad. Det blev dock lite spännande efter dubbla ÄIK-reduceringar (Joacim Fougelberg och Jesper Knaving) men BBK redde upp det.

Björndammens kapten Gustav Ågren hade följande att säga om matchen:

”Det har börjat studsa stolpe in. Första halvlek är vi enligt mig något bättre än Älvängen, de slarvar lite i uppspelsfasen och vi bjuds på en del gratislägen, kanske att vi kunde nyttjat det lite bättre men vi är ändå effektiva framåt idag. Älvängen försöker hitta forward från ytterback men Rasmus är riktigt fin på att läsa de bollarna i första. Andra halvlek tillhör Älvängen utan snack men vi kan ändå kontra in ett tidigt mål i andra halvlek, efter det blir det väldigt mycket försvar och långa bollar. Deras yttermittfältare hade total show i andra halvlek och skapar mycket oreda på egen hand. Efter att vi fått plocka av Ras pga kramp tar vi in den lite mindre erfarna mittbacken Flis och åker på en straff direkt. Anders har händerna på bollen men den går in. Här fick Älvängen grymt mycket energi och med tanke på hur vi har stått upp när vi väl spräckt nollan blev det lite oroligt hos oss också. Deras andra mål kom rätt tätt därpå. Men med gött krig och lite studsar åt rätt håll löser vi det ändå tillslut. Nu laddar vi om inför Öjersjö på torsdag.”

BBK nu uppe på en sjätteplats och Älvängen är nia.

 

På den undre halvan möttes även Romelanda UF och IK Zenith och där kunde till slut hemmalaget RUF ro hem alla tre poängen.

RUF:s Henrik Björnrud sa så här om den viktiga segern:

”Vi inleder starkt denna match som är ovanligt, vi leder med 2-0 istället för ligger under med 2-0! Andra halvlek får de in en snabb reducering och det blir allt tuffare och tuffare! De lyfter upp och kör långa bollar som oftast blev farliga, så farliga att de får in 2-2. Sista tiden på matchen var det bara krig som gällde, fram och tillbaka hela tiden tills vi får in 3-2 i 89:e minuten och tar hem segern. Riktigt viktig och skön vinst idag!”

Segern skickade upp RUF till en sjundeplats och Zenith är tia.

 

I toppen av tabellen fortsätter FC Komarken att imponera. 2-0 blev det igår mot jumbon Öjersjö IF. Mattias Thornberg satte ettan efter en kvart och i den andra halvleken gjorde Jafet Menghestab 2-0. Komarken har fortfarande inte tappat poäng i årets 5A och har nu sju raka segrar.

Komarkens tränare Milan Tanaskovic sa så här om segern:

”Även om Öjersjö inför matchen låg sist i en väldigt jämn tabell i den nedre halvan så visste vi att det fanns kvalité i laget. Vi tillåts ha ett stort bollinnehav hela första halvleken samtidigt som Öjersjö backade hem och låg kompakt i sina positioner för att krympa ytorna framför sin backlinje. Vi skapar ett par halvchanser utan att vara riktigt nära. Rörligheten på offensiv plan är även den här matchen lite för dålig för att få motståndarna att gå bort sig. Efter 15 minuter gör vi 1-0 på en hörnvariant där Martin Gonzales slår en hörna som ser för låg ut men Nicklas Lindqvist möter den perfekt och med en liten skarv friställer han Mattias Thornberg som sin vana trogen gör mål. Vi lyckas dock inte få in fler mål i den första halvleken men ca 10 minuter in i andra halvlek gör vi 2-0 när Dilan Hassan riktigt snyggt nickskarvar ett inlägg till Jafet Mengesteb som nära mål petar in 2-0. Efter det målet går vi ner rätt ordentligt i tempo för att bevaka ledningen och det ger Öjersjö lite bollinnehav och man lyckas ett par gångar lyfta lite långbollar på ytan men vår målvakt behöver inte göra några märkvärdiga räddningar ikväll. Matchen slutar 2-0 vilket är den tredje raka matchen vi håller nollan i. Även om inte anfallsspelet i matchen kom upp i någon vidare bra nivå så styrde vi ändå spelet bra bakifrån och gjorde en solid insats utan att imponera märkbart. Kul dessutom att mittback Nicklas Lindqvist gjorde sin första start i Komarken-tröjan och fullföljde sina 90 minuter på ett riktigt imponerande sätt med sitt lugn och sin rutin. Öjersjö är ändå ett lag jag trodde lite på inför säsongen och när de har alla sina viktiga kuggar i startelvan är jag helt övertygad om att man avancerar i tabellen. Nu blickar vi fram emot en ny träningsvecka och matchen hemma mot Angered MBIK på fredag den 2 juni.”

FCK leder 5A och Öjersjö ligger sist.

 

Utbynäs är trea i tabellen och har verkligen börjat komma igång. Mot Angered MBIK kom tredje raka segern och laget är obesegrat i sina fem senaste matcher. 3-0 blev det och lagets tränare, Pelle Lagerqvist, sa så här om segern:

”Tuff match mot seriens kanske mest talangfulla lag. De kommer ut stenhårt och det känns första 20 som att vi inte höll boll inom laget med mer än 2-3 passningar nån gång under den perioden. De dominerar helt men skapar faktiskt inte en enda riktigt farlig chans. Vi äter oss in i matchen och har ett par farliga hörnor varav en renderar i en sextett med rensningar på mållinjen under loppet av tio sekunder, väldigt dråpligt.

Vi visste att de skulle komma ut hårt och mattas vilket också skedde. Vi stressade inte upp oss utan var ganska nöjda med sakernas tillstånd i paus. Vi justerade lite och i andra hinner domaren knappt blåsa igång innan vi gjort två snabba. Vi tar över mer och mer och gör efter halva andra även 3-0. Angered har väl en riktigt farlig chans som de bränner medan vi har två-tre lägen som vi missar.

Vi är riktigt stabila nu faktiskt med 12-1 på de tre senaste matcherna. Samtidigt vet vi att det är nu det hårdnar till med matcher mot Bosona, Komarken och Africa. Svintuffa fighter, verkligen! Men man kunde inte önska en bättre form när man går in i den här perioden. Nu ser vi med skräckblandad förtjusning fram emot vad Sean och Eldar har att bjuda på!”

USK är alltså trea i tabellen. Angered återfinns på en åttondeplats.

 

/Rasta