Det var full fart i lokalfotbollen igår med massor av matcher. Vi inleder med division 4-matcherna:

 

ONSDAG 24/5

4A:

Partille IF FK – Mossens BK 3-1

Jonsereds IF – Guldhedens IK 4-0

4B:

Ytterby IS – IF Väster 1-4

Dalen/KFF – Göteborgs FF 1-2

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Eriksbergs IF 1-0

 

 

Både Jonsereds IF och Partille IF FK försöker haka på toppen i 4A och båda lagen vann igår.

JIF tog en övertygande seger hemma mot annars formstarka Guldhedens IK. Det blev till slut 4-0 till hemmalaget efter 1-0 i paus och målen gjordes av Tobias Wahlgren (2), Peter Nilsson, och Alexander Bernhardsson.

Jonsereds målvakt Marcus Johansson sa så här om segern:

”Det var en match som vi dominerade från första minut. Bollinnehavet var nog 70/30 och vi skapade många chanser men vi har haft lite problem med att få in bollarna i målet tyvärr de senaste matcherna och så även denna trots 4-0. Guldheden hade en målchans med ett kanonskott utifrån som träffade kryssribban i första halvlek sen skapades det inte några mer farliga chanser från bortalaget och skönt att vi börjat få in bollarna innanför ramen iallafall.”

JIF är uppe på en andraplats på samma poäng som trean Gårda. Då har dock Gårda två matcher mindre spelade. GIK är på en stabil sjätteplats.

 

Partille IF FK kom från en riktigt tung tilläggstidsförlust mot serieledarna Kozara i förra omgången men fick med sig tre poäng i gårdagens möte med nykomlingen Mossens BK. Det var lite ombytta roller då det var Partille som kunde säkra segern med mål i matchminut 85 och 89! Mossen hade en 1-0 (Robin Persson) med sig till mitten av den andra halvleken innan Sean Mian kvitterade för Partille. Sen kom alltså både 2-1 (Ali Fayad) och 3-1 (Samuel Wesley) sent.

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om segern:

”En skön seger. Dålig första halvlek där vi ändå har de bästa lägena, tyvärr har vi haft det lite tuffare mot på papperet sämre lag, det har hänt både på försäsongen och nu i serien. Vi blir nonchalanta och lite lata. Men vi tog oss samman i halvlek och går ut och kör över Mossen. 3-1 är i underkant. Känner med Mossen som uppenbarligen inte orkar hålla ihop det i 90 minuter och detta är ju inte första gången man tappar.”

Partille är fyra i tabellen och Mossen har det riktigt tufft i botten. MBK är sist med bara tre poäng och har dessutom fler matcher spelade än lagen framför. Går några andra resultat ”fel” är det plötsligt ganska många poäng upp till nytt kontrakt.

 

I 4B tog IF Väster en viktig trepoängare borta mot Ytterby IS. Efter 1-1 i paus kunde Väster sedan gå ifrån på Ytterns IP med tre raka mål av Patrick FigoniMattias Georges och Timocin Zaynal, under matchens avslutande halvtimme.

Västers Nozad Kurdali beskrev segern så här för bloggen:

”Otroligt skönt med vinst i en så viktig match! Vi börjar väldigt bra och skapar väldigt bra lägen samtidigt som Ytterby är farliga när de slår bollarna bakom vår backlinje. Vi gör 1-0 efter ett fantastiskt fint anfall, bokexempel! Olyckligtvis får Ytterby straff där de gör 1-1 som står sig till paus. Känslan är att vi borde dödat matchen redan i första halvlek. I andra är det faktiskt Ytterby som spelar bättre fotboll och pressar oss utan att direkt skapa några riktiga farligheter. Däremot så blir det otroligt farligt när vi får fast bollen på offensiv planhalva. Vi gör 2-1 mitt i deras press och där går luften ur dom. Matchen slutar 4-1 och helt plötsligt är vi med och krigar igen.”

Västers matchrapport hittas HÄR.

I den extremt jämna 4B-tabellen klev Väster upp till en sjätteplats. Ytterby får passa sig lite nu, efter bara en poäng på sex matcher, och är tia.

 

Topplaget Göteborgs FF hade ett riktigt lurigt bortamöte mot tunga Dalen/KFF. Gästerna GFF fick dock en drömstart när Jonas Tingberg satte 1-0 redan i andra minuten! David Shamoun kunde dock forcera in en kvittering i mitten av den andra halvleken efter en tilltrasslad situation efter en frispark. Det var dock GFF som skulle lämna Krokslättsvallen med tre pinnar. Med kvarten kvar fick Dalen en spelare utvisad med frispark utanför straffområdet som följd. Jesper Ljung klev fram och drog upp bollen i krysset! Dalen fick även ett andra röda kort innan matchen var slut och orkade inte komma tillbaka. En blytung 2-1 seger för GFF alltså som hänger med i toppen ordentligt.

Dalen/KFF:s matchrapport hittas HÄR.

GFF är tvåa och Dalen/KFF är fyra men hela åtta poäng efter GFF.

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK är trea i 4B efter en 1-0 seger mot Eriksbergs IF. Målet kom med bara några minuter kvar av matchen genom Tobias Gustavsson.

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare, Robert Kálmán, sa så här om segern:

”Vi var förberedda på kamp i 90 minuter idag och lagen känner varandra väl efter att ha följts åt i seriesystemet de sista fem åren. Tyvärr känner killarna att allt går på räls de första 10 minuterna och vi skapar ett par riktigt bra chanser utan att det blir mål. Efter denna positiva period blir det division 4-lunk som vi faller in i. Eriksberg gör det riktigt bra i andra delen av halvleken och 0-1 hade inte varit oförtjänt. I andra halvleken är det helt jämnt och 0-0 hade kanske varit rättvist. När fyra minuter återstår får vi en hörna som slås snett-inåt-bakåt och Tobbe ”Benny Guldfot” Gustavsson får en drömträff och vi gör 1-0. Kanske kryss hade varit rättvist, men självklart en underbar seger när man står vinnande sidan. Nästa fredag väntar en svår bortamatch, då Väster står för motståndet.”

EIF:s anfallare Emil Berglind sa så här om förlusten:

”0-1 där dom avgör i 89:e är aldrig roligt. Vi gör ändå en bra match, Mölnlycke är tunga och riktigt bra på fasta. Men vi står upp bra och försöker spela vårt egna spel. Vi turas om att ha bra student i matchen och ett kryss hade inte varit orättvist. Trots förlusten får jag säga att det var en av säsongens roligaste matcher att spela. Tuff men schysst spel och en domare som höll spelet på en bra nivå.”

Mölnlycke-Sjövalla alltså trea och EIF är sjua.

 

/Rasta