Igår spelades en 5B-match och idag två. Bloggen var faktiskt på plats på dagens båda kamper!

 

ONSDAG 24/5

Balltorps FF – Masthuggets BK 2-2

TORSDAG 25/5

Styrsö BK – Donsö IS 1-0

FC Linné – Finlandia Pallo AIF 3-4

 

Igår spelade Balltorp och Masthugget 2-2 på Förbovallen.

Balltorps anfallare Jetmir Kurti sa så här om matchen:

”En match vi ska stänga betydligt mycket tidigare och ännu en match vi ska vinna. Tur för mig att jag har mina ben kvar efter ett antal benknäckare i Masthugget. Men jag tar det som en komplimang. Resten av säsongen är vår. Det vet alla lag vi möter. Att våra motståndare firar ett oavgjort resultat säger allt. Våra oavgjorda matcher känns alltid som förluster. Men vi gnuggar vidare och detta kommer vända ska ni se.”

Huggets Behzad Kurdali hade följande att säga om matchen:

”En match som hade allt. Första halvlek är de det bättre laget och leder väl med 2-1 välförtjänt om man ser till spelet. Dock så får de två jättekonstiga mål. 1-0 är solklar offside. Huvuddomaren säger att det är offside men kan inte ta beslutet då hans linjeman inte vinkar. Huvuddomaren ser en touch som förlänger bollen till gubben som står offside men linjemannen ser inte touchen. Iallafall det står 1-0 och vi går ner oss efter det domslutet. 2-0 kommer ganska så snabbt efter de får ett riktigt slumpmål där det är en 50-50 duell, löpduell mellan Ludde och deras duktiga anfallare samtidigt som Rickard springer ut ur målet. Bollen går på Luddes klack och i en båge över Rickard och friställer deras anfallare. 2-0. I anfallet efter fäller deras målvakt Love och och Köhl slår straffen i mål. Rättvist att de leder i paus.

Andra drar igång och vi höjer oss ett snäpp. Nu blir det väldigt hårda och fula dueller från båda håll. Dröjer inte länge in i andra när Hannes får sitt andra gula kort och blir utvisad för en filmning. Visst, någon kanske skulle resulterat i en straff men när 4 av 5 gånger är väldigt lite kontakt så får man den ju inte när man väl ska ha den. De pressar oss och kommer på anfall efter anfall men kommer inte riktigt till några farliga chanser. Med cirka 15-20 kvar så uppstår det en duell där jag är förbi och får en spark på knäet och när jag ligger ner får jag ännu en spark som linjemannen ser och ropar dit sin kollega som väljer att plocka fram det röda och nu är vi 10 mot 10. Vi får tillbaka lite hopp och börjar gå för ett kryss. Några minuter senare så slår vi en kort hörna som passas ut till mig utanför deras straffområde. Jag får en bra träff och kurlar in bollen vid bortre stolpen. Efter det försöker båda lagen gå för tre poäng. Vi har två frilägen vi borde gjort mål på. Riktig hawaii-fotboll i slutet. Chans efter chans åt båda håll. De bränner och det vänder åt andra hållet och vi göra likadant. Så håller det på de sista 10. Närmast är Balltorp som nickar i ribban en gång och två gånger är bollen på mållinjen som vi lyckas rensa. Skönt att hämta upp 0-2 underläge och få en poäng med oss. Måste passa på att säga att Balltorp är väl det bästa laget vi mött i år och är förvånad att de inte ligger högre upp.”
Masthugget ligger åtta och Balltorp är sexa.

 

Idag var det äntligen dags för ett derby i seriespel mellan Styrsö BK och Donsö IS. Något som inte hänt på 15 år. Donsö IS har på senare tid varit laget som hållit till högst upp i seriesystemet men det blev ett litet tronskifte 2015 när SBK klev upp i fyran samtidigt som Donsö trillade ner i femma. Det blev dock bara en säsong för SBK i 4B och nu spelar alltså lagen i samma serie.

Det var en perfekt lokalfotbollsdagAmneviksvallen med en fin matta, strålande sol och en massa folk! Bloggen hade även en hundraprocentig närvaro på matchen!

Det var inget mördartempo i värmen och när väl matchbilden satt sig så var det gästerna Donsö som hade det mer ordnade spelet och de lite hetare lägena. Donsö hade en hel del frisparkar som både lyftes in i straffområdet men även precis utanför straffområdet. DIS är närmast ett ledningsmål med en nick klockrent i stolpen. Styrsö sticker upp emellan då och då och har bland annat en nick utanför i hyfsat läge och ett bra skottläge i straffområdet som dock inte utnyttjas. Det var ganska lugnt inledningsvis men i slutet av den första halvleken blev det lite lagom grinigt och en och annan ostskiva som det ska vara i ett ö-derby. Det jag hann se av den andra halvleken, innan båten skulle hinnas med, var ett klockrent stolpskott från Donös sida. På vägen ner mot Styrsö Bratten hördes det dock ett rejält måljubel från Amneviksvallen vilket kunde tolkas som ett tecken på att hemmalaget gjort mål. Så var det också och Mattias Janicijevic verkar ha varit närmaste SBK-gubbe vid målet som enligt matchrapporten var ett självmål. Matchrapporten skvallrar också om att det blev ganska hett på slutet med fem gula och ett rött sista halvtimmen. Alla de korten delades för övrigt ut till hemmalaget.

Donsös tränare Mikael Schagerlind sa så här om förlusten:

”Vissa matcher känns tyngre att förlora än andra. Tycker att vi börjar bra. Vi har mycket boll och skapar en del riktigt vassa chanser. Sen faller vi tillbaka och blir mer och mer stillastående, börjar slå långbollar och kommer in i deras tempo. Vilket leder till att vi släpper in dem i matchen. Andra halvlek började väl som första halvlek slutade, kändes som vi inte riktigt fick tag i bollen vilket dom utnyttjar. Efter deras mål gjorde vi vad vi kunde för att kvittera. Vi lyfte upp laget och låg på men de parkerade sig i straffområdet och slog ifrån sig bollarna och lyckades hålla undan. Hatten av och grattis Styrsö. Vi ser fram emot höstens retur.”

SBK vann iallafall med 1-0 och klev förbi Donsö i tabellen upp på en tredjeplats. DIS är femma.

 

Kul också för lokalfotbollen att GP var på plats och även hade gjort ett förhandsreportage.

Förhandsreportaget hittas HÄR.

Artikeln från dagens match hittas HÄR.

GP hade även en artikeln om Carl Fhager i relation till derbyt, den hittas HÄR.

Som sagt kul att GP hälsar på i den riktiga fotbollsvärlden.

 

5B-dagen var dock inte slut utan kvällen avslutades i underbar aftonsol på Gröna Vallen där topplaget Finlandia Pallo AIF gästade FC Linné.

Det var en ganska jämn matchbild då bloggen dök upp efter en dryg kvart. Finlandia försökte få igång lite rull men ofta var det lite för omständigt eller lite för mycket avgörande passningar. Troligtvis hade jag hört Finlandias Kenneth Lindfors stämma om köksfönstret varit öppet borta på Älvsborgsgatan 15D. Linné hittade en hel del spel när de kunde vinna boll och det finns en hel del bollskickliga och rutinerade gubbar hos hemmalaget. Marcus Comé var ofta spelbar både som mötande och i djupet och Finlandia fick slita ganska hårt stundtals. Finlandia kom till några lägen och hade bland annat en boll klockrent i stolpen.

Finlandia skulle också ta ledningen efter att laget fått en frispark precis utanför straffområdet. Kristoffer Lettegård drar den dock rakt i muren men Viktor Keric är påpassligt framme och skickar in 1-0 upp i nättaket! Skönt för Finlandia som inte riktigt fått igång spelet ordentligt. FC Linné svarade dock omgående. Johan Calgaro fick på ett riktigt fint skott en bra bit utanför straffområdet och bollen dök in under ribban nästan mitt i målet! Linné är inne i en riktigt bra period och samme Calgaro bränner ett friläge bara minuter efter och även Comé är framme på någon halvchans. 2-1 till hemmalaget kommer också innan paus. Ett långt inkast in i straffområdet skarvas vidare och där är Calgaro igen och trycker in bollen! 

Nästa direkt i den andra halvleken kan Finlandia kvittera till 2-2 när Keric får göra ett av sina enklare mål i karriären med en ”tapp in” efter en retur. Linné vill ha det till offside men omöjligt att avgöra från min vinkel.

Efter detta är det ett Finlandia som fortsätter att trumma på och skapa chanser. Keric har ett par jättelägen, bland annat ett friläge (fint framnickad av Richard Olsson) som Linné-målvakten Anton Romell gör en fin räddning på. Även om Finlandia har spelet så är det lite frustrerat då målet inte kommer samtidigt som Linné spelar smart och hittar en del bollar i djupet på Comé och även sticker upp och skapar ett gäng hörnor. Det är dock Finlandia som skapar de hetaste lägena och Lettegård passar på att bränna ett friläge.

Det blir dock hemmalaget som tar ledningen med ett kontroversiellt mål. Efter en hörna (om inte minnet sviker) skickas bollen tillbaka in i Finlandias straffområde och linjedomaren tar upp sin flagga för offside. Bollen studsar omkring lite innan den landar hos Comé som skickar in bollen i mål. Efter mycket om och men och protester från Finlandia och överläggning mellan huvuddomaren och den assisterande så godkänns målet och Linné har 3-2! Finlandia tappar lite fokus innan de tar tag i matchbilden igen. Keric har några bra lägen igen, bland annat en nick över från nära håll. Linné känns ganska trötta vid det här laget och Finlandia får in en kvittering på hörna. Mittbacken Kristofer ”Kriss” Lindberg kan ganska ostört nicka bollen i mål. Hemmalaget får också avsluta matchen med tio man. Linné’s kapten (möjligen Oskar Roxström) ska täcka bollen och går i backen efter kontakt från motståndaren. I tron om att han ska få frispark tar han bollen med handen liggandes. Domaren dömer frispark till Finlandia och ger Roxström (?) hans andra gula.

Finlandia få nu vittring på alla tre poängen och öser på framåt. Det blir ett ordentligt tryck mot Linné-målet och 4-3 kommer också. Abdihakin ”Abbe” Mohamed Mohamud hinner upp en boll vid sidlinjen och vänder och skickar in ett fint inlägg som landar hos en fri Richard Olsson. Olssons avslut är av modellen strumprullare men tar sig förbi den annars utmärkte Romell. Slutet blir lite svängigt då Linné plötsligt försöker trycka upp vilket skapar lägen för Finlandia som dock egentligen bara vill rulla av matchen.

Det slutar 4-3 till Finlandia i en riktigt underhållande lokalfotbollsmatch som hade det mesta. Massor med mål, heta känslor, sköna närkamper, röda kort, förbannade tränare, bra tugg vid bänkarna och spelare (läs Linnés August Boije) som inte ville bli inbytta! 

Finlandia har ett riktigt intressant lag med massor med duktiga fotbollsspelare. FC Linné störde dem dock rejält, särskilt i första, men orkade inte riktigt hela vägen.

Finlandia tillbaka i serieledning. Linné är sist i tabellen.

 

/Rasta