Nykomlingarna Härryda har gjort en möcke bra säsong hittills och vid seger mot Hällesåker idag så befäster man seriesegern. Tränare Johan Jidegren gör mycket rätt hittills och njuter självfallet att som nykomlingar imponera så som man gör.

Efter segern hemma mot Finlandia med 3-1 har ni nu riktigt häng på serieledarna, vågade du hoppas på den här succén inför säsongen?

Vet inte om man ska kalla det succé. Vi har ”bara” vunnit 50% av matcherna och har även hunnit med två plattmatcher. Finns fortfarande mer att plocka ut av laget och det hoppas jag vi kommer bevisa. Men självklart är det kul att vi är med i toppen som nykomlingar även om det är tidigt ännu.

Hur var matchen, vad var det till slut som avgjorde till er fördel och vem var bäst i ditt lag?

Tycker det var en jämn match, där man dock kände tidigt att vi skulle kunna ta tre poäng. Det som avgjorde till vår fördel är att vi visat en grym moral och hjärta senaste tre matcherna och att vi verkligen gör det för varandra.

Nu har ni mött alla de övriga lagen i topp5, Finlandia, FCF, Donsö och Styrsö, vilka är bästa motståndet och vilka ser du som favoriter till seriesegern efter mötena med dem?

Av lagen du nämner ser jag helt klart Fiskebäck som favoriter att vinna serien, även Styrsö var tunga att möta även om vi gör en riktigt dålig insats där. Men bästa laget vi mött hittills tycker jag nog ändå Balltorp är.

Till helgen väntar Hällesåker på bortaplan, vad förväntar du dig av matchen och vad kommer krävas för tre poäng?

Vår första match på naturgräs, förväntar mig inget skönspel utan laget som kommer vilja mest vinner. Tror det blir en stenhård kamp som alla matcher i denna jämna serien!

Till sist, Landvetter går tungt i trean, finns det något lite i dig som hoppas få derbyn i fyran nästa år? 

Haha att det skulle hända ser jag som helt omöjligt. Landvetter kommer definitivt inte åka ur trean och att vi som nykomlingar ska gå upp en division ser jag just nu som långt borta! Men självklart hoppas jag på derbyn i fyran nästa år men då mot Mölnlycke lagen vilket hade inneburit att vi tagit klivet upp!

 

///Dalla