Här kommer senaste matcherna från 6B och 6C:

ONSDAG 24/5

6B:

FC Heden – Landala IF 2-1

6C:

SK Argo – Sandarna BK 1-6

Önnereds IK – Hönö IS 1-4

Knippla IK – AIF Göteborg 6-0

TORSDAG 25/5

6B:

Rambergets SK – Solängens BB 0-6

6C:

FC Härlanda – Fröjdens FK 1-2

 

FC Heden leder 6B men det blev lite spännande mot bottenlaget Landala IF i onsdags. Morad El Amrani gjorde både 1-0 precis innan paus och 2-0 med kvarten kvar. LIF:s reducering (Jack Jonsson) kom med tio minuter kvar men närmare kom inte LIF.

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om segern:

”Vi visste från början att Landala är ett hårt arbetande lag som släpper in få mål men inte heller gör så många. Det var upp till oss att försöka dra upp tempot och skapa målchanser mot ett kompakt försvar. Första 15 är det i stort sett enbart spel på deras planhalva utan att komma till de där riktigt farliga chanserna. Det är några inlägg vi hotar på men det är först i 40:e minuten vi lyckas få hål på Landalas nolla. Det genom matchens spelare Morad El Amrani som för dagen agerade i en klassisk fri Brolinroll på kanten. Viktigt mål innan paus. 2-0 återigen genom Morad som sprintar förbi Toni i djupet (ja den löpduellen var värd entrépengen). Matchen ska bara spelas efter detta men vi börja på något märkligt sätt som jag inte känner igen bli stissiga och ta felbeslut och tack vare detta får Landala en väg in i matchen då de snor åt sig bollen och det ska erkännas får till ett kalasavslut. Då återstår sju minuter och det blev onödigt spännande. Vi ska döda matchen tidigare, så är det bara och vi får ta med oss detta till nästa match. Kliver bara Landala upp lite i sina positioner kommer de absolut också klättra i serien för de är bättre än att ligga tredje sist. Vill till sist slå ett slag för domarna vi haft i de senaste matcherna som varit bra, beslutsamma och visat känsla när de ska blåsa och när de ska släppa fördel. Viktigt också att man kan kommunicera och få en skön dialog på planen och inte bara ett kort tryckt i ansiktet om man önskar få en förklaring till något domslut. Nu är det förbaskat sköj med fotboll!”

Heden leder alltså 6B i skrivande stund. Landala är tia.

 

Rambergets SK inledde årets seriespel med sex raka förluster men vaknade sedan till med två raka segrar, bland annat 4-3 mot topplaget GSIF. Igår blev det dock ännu en tung förlust då Solängens BK kunde vinna med hela 6-0!

I mitten av den första halvleken satte Martin Bodin både 1-0 och 2-0 för SBK. Detta stod sig till halvtid men efter paus trillade målen in i lite högre takt. Bodin och William Samuelsson blev tvåmålsskyttar för SBK.

Solängens Andreas Söderberg sa så här om storsegern:

”Känns riktigt skönt att äntligen få göra lite mål! Vi var förberedda på en jämnare match nu när Ramberget vunnit sina två senaste matcher, men när första målet trillade in så fanns det bara ett lag på planen. Ramberget fick lite tid med boll och vi var riktigt heta i våra omställningar. Martin Bodin löper kopiöst mycket och fick dessutom utdelning med 2 mål. Kul för Abbe vår 02:a att få måla återigen i A-laget. Det känns bra att vara solängare idag helt enkelt!”

Solängens blogg går det att läsa om lagets senaste matcher, segern mot RSK inkluderad. Klicka HÄR.

SBK är nu sexa och Ramberget nia.

 

I 6C så trummar Sandarna BK på i toppen. Laget har fortfarande inte tappat några poäng i årets serie och vann komfortabelt mot nykomlingen SK Argo i onsdags (en match som jag tyvärr själv missade). SBK hade 3-0 i paus och Argo fick lite kontakt när Johan Månsson reducerade med timmen spelad. Sandarna svarade med 4-1 genom Mikael Johansson (hans andra) och avslutade med två till i slutminuterna.

Argos Calle Barkebo sa så här om förlusten:

”Första halvlek var de riktigt bra. Då hade vi inte mycket. Andra spelade vi helt ok och gjorde ju 1-3 och hade några chanser till. Vi släpper egentligen sex ganska ”tråkiga” mål, men möter bästa motståndet för året tycker jag. Föll ju ihop i slutet. Tre bolltapp, tre mål.”

SBK:s Hannes Palmberg sa så här om segern:

”Själv var jag halvskadad och spelade andra halvan. Men vi gör inte vår bästa match för säsongen direkt och de första målen vi gör är en del flyt. Även om vi dominerar första är det inte på samma sätt som tidigare matcher. Andra halvlek har Argo mycket boll och hotar en del men vi kontrar sönder de och det blir tillslut ganska stora siffror. Inte helt rättvist sett till matchbild, men vi är jäkligt effektiva.”
SBK leder 6C efter maximala 21 poäng på sju matcher. Argo är åtta.

Känslan är att det laget som kan hänga på Sandarna i toppen är Hönö IS. Laget tog en imponerande 4-1 seger borta mot Önnereds IK i onsdags. Precis innan paus kunde Jonas Alexiusson ge gästerna ledningen på gräset på Apelsinplan. ÖIK kvitterade sedan ganska sent i matchen, 77:e minuten,  genom Dennis Freding. HIS avslutar dock riktigt starkt med tre raka mål sista tio!

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om segern:

”Det finns sköna segrar och det finns ännu skönare segrar. Denna tillhörde den senare kategorin. Hönö inledde matchen starkt med hög press och vann ständigt boll på Önnereds planhalva och vi hade god kontroll på första 25 minutrarna och gör 1-0 av Ojjas efter en fin framspelning av Wiseman. Önnered kommer tillbaka och tar tillbaka initiativet i 10-12 minuter men pendeln slår över till Hönös fördel sista 5-10 minuterna av halvlek. Andra inleds på samma sätt med god kontroll av Hönö men sakta men säkert så tar Önnered över matchen. De lyckas med längre anfall och kommer till en del avslut men Johan Andersson jr räddar. Med ca kvarten kvar kommer 1-1 på en fint skruvad hörna av Tenggren där en Önneredspelare på klassiskt manér ostört kan nicka in kvitteringen. Där kändes det som att Önnered fick energi och de fortsatte ha initiativet men så svängde det tillbaka igen. Vi får en frispark, ca 15-20 meter från mittlinjen och Johan Andersson ser ser att deras målvakt står utanför straffområdet och chansar. I en finfin båge går skottet över målvakten som bara får fingrarna på bollen. Jag skulle härmed hylla prestationen från vår spelare istället för att hänga ut det som en Rembrandt från deras målvakt som fick alldeles för mycket kritik av sina egna efter matchen p.g.a det målet. I slutet kontrar vi in 3-1 genom Wiseman och där stängdes matchen. Alexander S bombar in slutresultatet 4-1 med minuten kvar. Måste säga att det var två bra lag som möttes och det var en hård men fair kamp in i det sista. Det var jämnare än vad resultatet säger. Domaren var väldigt duktig och jag tycker att domarnivån verkligen har höjts till det här året och det är härligt att ha domare som är delaktiga i spelet och förklarar situationer under matchens gång.”

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström hade följande att säga:

Möter ett bra Hönö i en jämn match med fördel Hönö i första och oss i andra. Men när de gör 2-1 med tio kvar orkar vi inte mer. Trodde vi skulle ta det när vi gjorde 1-1. Stort plus till våra mittbackar Dennis och Tengan. Som var grymma och gav oss chansen att vinna. Alla spelare i all ära men domarn var magiskt bra!

Hönö är trea men har en match tillgodo på ettan Sandarna och tre matcher på tvåan Härlanda.

 

Nykomlingen AIF Göteborg hade ingen trevlig upplevelse i den norra skärgården. 0-6 blev det på Tranbärsvallen mot Knippla IK. KIK:s Robin Eriksson både inledde (i tredje minuten) och avslutade (i 81:a minuten) målskyttet för hemmalaget.

KIK:s Isak Torgersson sa så här om segern:

”Matchen startar på bästa tänkbara sätt! Alex löper sig ren, får ett skott som blockas ut till Robin som då har hela målet ledigt. 1-0 i minut fyra. Sen gör Niklas mål på nick från en helt underbar hörna av Tobbe! Godis. Vi blir lite för bekväma och släpper in Arbetarnas IF i matchen. Deras skickliga innermittfältare vann bollar men sen sista passningen rann oftast ut till inspark eller i famnen på våran Joel i målet. Lite darrigt ett tag men sen vinner Robin en duell mot två man vid hörnflaggan, ser Feskar-Danne i boxen och han sätter den i krysset. 3-0 och sen så är det vi som har koll på matchen till paus. Sen öppnar vi andra med att Robin gör mål på en retur från Alex, 4-0 och saken är biff. Mattan bjöd inte in till något finlir då förste klipparen var i värmen så bollarna ven i luften som fåglar ett tag. Men vi sätter 5 och 6-0 och vi plockar tre goa pinnar. Gött med lite islossning i målproduktionen och en go känsla inför derbyt mot Hönö nästa vecka!”

Knippla har gjort det riktigt bra i årets 6C och är femma. AIF näst sist.

 

Igår möttes FC Härlanda och Fröjdens FK på Heden. Två lag som gärna ville ta upp jakten på Sandarna i toppen. Precis innan paus satte Jakob Lundén 1-0 för gästerna FFK men det var kvitterat efter halva andra halvleken genom Jason Davies. Det var dock Fröjden som skulle dra det längsta strået och Magnus Svantesson satte segermålet bara fyra minuter efter kvitteringen!

Fröjdens andretränare Jonathan Mattsson sa så här om segern:

”Fröjdens stod för en riktig krigarinsats och det var underbart att få med sig tre poäng i matchen. Receptet bakom segern var en låg press, solidaritet för våra lagkamrater och glädje på planen. I dagens match var Fröjdens det bättre laget och skapade upp mot tio väldigt bra målchanser och lyckades göra två mål på dessa lägen. Härlanda spelade också en bra match och skapade några bra målchanser, men idag hade vi marginalerna på vår sida.”

Härlandas Jonatan Hellman hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust där vi gav allt i slutet i jakten på kvittering men bollen inte ville in. I första var Fröjdens klart bättre men i andra är det helt jämnt. Dessvärre stör vi deras backlinje och målvakt vid alldeles för få tillfällen för att vi ska vara nöjda med insatsen. Men stort grattis till fröjden – seriens goaste gäng.”

Fröjden är nu fyra i tabellen, sex poäng efter Sandarna i toppen. Härlanda är tvåa men har då två matcher mer spelade än ettan Sandarna och TRE matcher mer än trean Hönö.

 

/Rasta