Här är det senaste som hänt i 6A:

 

ONSDAG 24/5

Bergsjö IF – Pushers BK 5-1

Bergums IF – Real Maskin BK 2-2

Tollereds IF – Partille IF SC 7-1

TORSDAG 25/6

Bergsjön SK – Götaholm BK 4-1

FREDAG 26/5

Croatia Göteborg – Lekstorps IF 6-1

Pushers BK – Gamlestaden FF 1-5

 

I skrivande stund är det Bergsjö IF som leder 6A. I onsdags blev det en stabil 5-1 seger hemma mot Pushers BK. Redan efter 35 minuter hade BIF en 4-0 ledning och segern var aldrig hotad.

 

BIF:s kapten Victor Calming sa så här om segern:

”Inget snack om saken! Vi för matchen från början till slut och leder välförtjänt i halvlek med 4-0 (borde gjort några till). I andra slappnar vi av lite, gör 5-0 efter 60 minuter har även i andra bud på 3-4 mål minst. Tyvärr släpper vi in ett onödigt mål med 2-3 minuter kvar. Vi har inte hållit nollan en enda match i år och det är för dåligt, där måste vi bli betydligt bättre! Annars en trevlig kväll och stabil insats av hela laget!”
Pushers John Pernsved sa så här om förlusten:
”Pushers kom till spel efter med ett gott go i laget efter en klar seger i föregående match mot Partille. Det skulle dock visa sig ganska snabbt att det goa goet inte skulle räcka långt mot ett spelskickligt och fysiskt starkt Bergsjö. De gula började matchen i högt tempo och varierade lite längre bollar bakom Pushers fembackslinje med att ta sig runt via någon av deras yttrar som båda två ikväll var av den snabbare modellen. 1-0 kommer efter nio minuter och om jag inte blandar ihop det sker det genom att man spelat sig in via mitten och från relativt nära håll matat in den bakom Nicki som vaktade Pushersburen idag. Det är för övrigt den fjärde gubben som Pushers haft i målet hittils denna säsongen. Bergsjö IF fortsätter trycka på och Pushers har svårt att skapa några riktiga chanser utöver att det vid något tillfälle blev småfarligt på fasta situationer och någon kontring. Victor på högerbacken i Bergsjö skötte mycket av uppspelen och det var via hans kant man hittade fram till 2-0. En längre boll på djupet resulterar i ett mer eller mindre friläge för deras snabba anfallare som jag tror kallades för ”DJ” eller något liknande. Behärskat rullas den in intill den bortre stolpen. Några minuter senare drar debuterande Max oturligt ner en Bergsjöspelare i straffområdet och vips så var det 3-0. Innan den välbehövliga pausen hinner Bergsjö även med att göra 4-0. Fokus för Pushers i halvlek blir hur man ska bära sig åt för att hålla nere siffrorna. Den redan tunna truppen hade i första halvlek drabbats av yttterligare bortfall och flera spelare går på knäna på den tunga gräsplanen. Linus ändrar om till ett klassiskt 4-4-2 från det tidigare 5-3-2 vilket andra halvlek visar sig vara ett lyckat drag. Även under andra halvlek så är det Bergsjö som inte helt oväntat har mycket boll och för spelet, men utan att skapa lika mycket som man gjorde i första. Pushers försvarar sig disciplinerat och lyckas även etablera någon typ av offensivt spel vilket var som bortblåst under första halvlek. Känslan hos många var nog att den andra halvleken skulle bli mållös men efter en kortare press från Pushers kontrar Bergsjö på vänsterkanten och lyckas med minsta möjliga marginal få bollen förbi Nicki och ställningen är 5-0. Pushers ger dock inte upp utan hittar energi de sista minuterna vilket också betalar sig. Med knappt tio minuter kvar på klockan ställer den notoriske målskytten Bosse Bergsjökeepern med ett skott från en vinkel man inte trodde fans och bollen smiter in vid den första stolpen. Sammanfattningsvis så var det klart från början vilka som ägde den här matchen och resultatet får anses som rättvist. Det skulle förvåna mig om Bergsjö släpper den serieledning man nu lagt beslag på, det känns som ett lag för division 5 om du frågar mig. Slutligen får vi tacka för en väldigt trevlig kväll och match samt välkomna Bergsjö till Gröna Vallen senare i höst. Nu laddar vi för det spännande gänget från Gamlestaden på fredag!”
BIF toppar som sagt tabellen och Pushers är åtta.
Ett av lagen som också är inblandade i toppstriden är Bergums IF och det hade hemmamatch i onsdags mot jumbon Real Maskin. Det var dock gästerna som tog ledningen efter en kvart genom Lukas Wallmander. Hemmalaget lyckades sedan både kvittera, genom nyförvärvet från Stenkullen Marcus Gylling, och även ta ledningen (Oliver Larsson) i den andra halvleken. Real Maskin fick dock sista ordet med en kvittering fyra minuter från slutet genom Parham Panaheidh. Matchen måste ha varit lite speciell för Bergum-trion Timmie Löfgren, Kalle Jarnebrink och Jacob Casimiro då alla lämnade just Real Maskin för Bergum inför den här säsongen.
 –
Just Timmie Löfgren sa så här om matchen:
”Mötet med stort M då vi är tre spelare som valt att lämna Maskin och gå till Bergum. Vi möter ett heltaggat Real Maskin med en tydlig spelidé, slå långt på Wallmander och Magnusson som ska skarva på löpande spelare. En enkel och förståelig matchplan där de gör det svårt för oss när vi försöker flytta boll. Om de är heltaggade är vi helt lama och tror att det ska lösa sig själv, något det sällan gör. Vi äger matchen stundtals och Real spelar på gränsen. Ett par kort borde de fått med sig för satsningarna de gör matchen igenom. De gör 0-1 vi vänder som vanligt till 2-1 men sen vaskar de fram en trippelhörna och tillslut lyckas de peta in 2-2. Pang bom matchen är slut och Real firar sin poäng, såklart, och vi deppar våra förlorade poäng. De finns så mycket mer att säga om matchen och saker som händer runt omkring med snack hit och domare dit men tillslut förlorar vi poäng eftersom vi inte gör jobbet. Vi är trots att fortfarande obesegrade och Real fortfarande i botten och vi får se hur det ser ut efter 22 spelade omgångar när vi summerar säsongen.”
Reals Andres Monar sa så här om matchen:
”Ja, nu känns det som vi börjar komma på rätt spår igen. Vi har haft en tuff period med mycket skador och sjukdomar men nu börjar gubbarna komma tillbaka. Och idag visade vi vad vi är kapabla till, vi följde vår matchplan till punkt och pricka och vi är sånär att få in 3-2 i matchens slutskede. 2-2 är dock rättvist sett till hela matchen. Alla i laget krigar riktigt bra och kämpar för varandra idag. Snart kommer första trean!”
Bergum är tvåa i tabellen, en poäng bakom Bergsjö IF. Real Maskin är fortfarande sist och jagar fortfarande sin första trepoängare.
 –
Precis framför Real Maskin i tabellen återfinns Partille IF SC som också haft en jobbig start på säsongen. Riktigt jobbigt blev det på Spinnarvallen i onsdags när Tollereds IF kunde vinna med hela 7-1! Seriens skyttekung Björn Mellberg inledde målskyttet redan efter tre minuter och TIF hade 3-0 i halvtid. Partille fick förvisso in en reducering men Tollered avslutade med fyra mål den sista halvtimmen. Jon Efraimsson och Jesper Jansson blev båda tvåmålsskyttar för TIF.
 –
Tollereds Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om segern:
”Inte mycket att kommentera, några vackra mål, mycket mygg och en solig kväll kan man sammanfatta det tycker jag.”
 –
Partilles Mathias Osterloh hade följande kommentar:

”Fint väder och ett trevligt motstånd. Go domare. Det är väl det man kan glädjas åt. Nu har jag inte varit med så mycket mer än blivit inringd när de behövs folk. Men vi har väl inte folk så de räcker som är kuranta och tillräckligt bra fotbollsspelare.

Sen var Tollered duktiga och spela mycket långa bollar med bra precision. Fina inlägg. Sen rann de väl iväg något mål mer än matchbilden såg ut.”
Tollered har efter lite blandade prestationer hittat formen med tre raka segrar (21-2 i målskillnad) och är nu fyra med lite häng på lagen framför. Partille som sagt näst sist.
Igår, torsdag, fortsatte Bergsjön SK:s fina inledning och Götaholms usla. BSK kunde vinna med 4-1 hemma på Bergsjövallen. Redan efter tolv minuter hade hemmalaget en 2-0 ledning efter mål av Zakaria Shariif Abdi Nuur  och Abubakar Mohamed Mohamud. Fenan Zemui fick in en reducering för Götaholm innan paus och det resultatet stod sig till slutet av matchen. GBK:s kapten Joel Akre fick dock lämna i den 83:e minuten och efter det gjorde BSK både 3-1 och 4-1.
GBK:s Joel Akre hade följande att säga om förlusten:
”Riktigt tung förlust. Vi är inte med i början och släpper två tidiga mål. Efter det jobbar vi oss in i matchen och är en missad straff ifrån lika i paus. Tråkigt nog blir andra halvlek ganska stökig med mycket fula efterslängar och kapningar från deras spelare där domaren släpper på tok för mycket farliga tacklingar. Även väldigt tråkigt beteende av Bergsjöns ledare som bland annat hånade, pekade finger och spottade efter våra spelare, även det utan åtgärd. Jag låter kanske som en dålig förlorare nu men det är inte kul att spela mot lag som beter sig som Bergsjön gjorde igår. I min värld är det inte okej på en fotbollsplan och framförallt inte av en ledare.”
BSK är trea i tabellen och GBK är nia.
I kvällens ena match vann Croatia över bottenlaget Lekstorp med hela 6-1. Croatia rivstartade och ledde med 3-0 redan efter 23 minuter. 3-1 i paus blev 6-1 till slut. Berat Deniz blev tvåmålsskytt och båda lagen fick också varsin spelare utvisad.
Croatias Karmo Semmo sa så här om segern:
”En ganska lugn match från början, vi tar ledningen med 1-0 genom Berat Deniz, en chipp över målvakten, vi utökar ledningen med 2-0, halvlek blev 3-1. Finns inte mycket att säga om matchen faktiskt. Vi brände många lägen och det rullade på.”
Croatia är sjua och LIF nia.
I kvällens andra match kunde Gamlestaden FF besegra Pushers BK på bortaplan på Gröna Vallen med 5-1.
GaFF:s Danny Höglund-Field sa så här om segern:
”En mycket trevlig tillställing där vi borde gjort gjort minst tio mål. Men är alldeles för arroganta i sista tredjedelen men vi gör det ändå bra, vi lever upp till våran spelidé och är väldigt starka bakåt. Pushers är riktigt iskalla framåt, men de gör ett supermål på sin enda chans som kommer på en fast situation. Inte så mycket mer att säga, spel mot ett mål, tyvärr, ur ett fotbollsperspektiv. Men en 5-1 seger är skönt att ta med sig till nästa match om Sveakurd kommer till spel, efter det tragiska som inträffade! GaFF beklagar sorgen och spelar gärna matchen för att hedra deras eldsjäls bortgång❤
GaFF är nu sexa i tabellen och Pushers åtta.
/Rasta