Kållered var favoriter inför året att vinna 4B. Och som de infriat förväntningarna. Sportchefen Fredrik Eliason är mannen bakom lagbygget och tillsammans med nye tränaren Jamal El Moussaoui har han svarat på frågorna nedan.

23-3 i målskillnad och sex segrar på de åtta första matcherna och bara insläppta mål i två matcher, vågade du tro på detta inför säsongen?!

Både ja och nej måste jag säga. Det tar tid o bygga något helt nytt. Dom flesta i laget är mest inbitna i o spela med en 4 backslinje så när jag presenterade den nya spelidén som bygger på en 3-backslinje var det flera som ryckte på ögonbryna och var lite oroliga över hur stabiliteten i försvaret skulle bli. Nu efter en försäsong och 8 spelade serie matcher har dom flesta insett att detta kan inte vara bättre. Sen att vi har 2 väldigt duktiga målvakter gör det hela inte sämre. Balansen i anfall blandat med hårt jobb bredd och marginaler på vår sida gör att siffrorna ser fina ut.

Om du jämför med förra året, vad är det som skiljer er åt?

Nytt spelsystem och en starkare trupp.

Defensiven, vad är det ni gör så bra där i match efter match, jag såg er mot Väster då ni ju släppte två mål och imponerades inte en massa över er då, men det måste varit otur att jag såg den matchen?

Det gäller o sträva efter en hög lägstanivå i allt du gör inför varje träning och match. Där tycker jag vi lyckats bra med och blir bättre på efter varje vecka som går. Sen så kommer man aldrig ifrån att det kommer plattmatcher under en säsong och då gäller det o försöka ta varje poäng som går. Väster var en sådan match men framförallt den hemma mot Eriksberg… då tog vi ändå 3 poäng. Var länge sen jag var så arg efter en match. Så lyckas du ta poäng när spelet havererar är det en styrka i säg och sådana lag hamnar alltid i toppen när serien börjar dra ihop sig.

Ni har tre poäng upp på GFF, sen är det åtta poäng ner till trean Dalen, har ni och GFF redan dödat toppstriden?

Det är fortfarande många poäng kvar att spela om. Komma ikapp 8 poäng är det många lag som gjort innan. GFF kommer fortsatt gnaga oss i hälarna och det är rätt så skönt o ha ett lag som gör det. Det tvingar oss att aldrig slappna av och kriga för varje poäng som finns kvar. För alla matcher är svåra på sina sätt.

Till sist, vem har varit bäst i Kållered hittills? 

Oj en svår fråga om jag inte får lyfta fram kollektivet. Men om jag måste lyfta fram en som sticker ut lite extra så måste jag säga en av våra motorer på centrala mittfält Kristoffer Nyren. En lojal spelare som alltid gör jobbet , även nye backen Anton Green har varit oerhört bra i inledningen.

 

///Dalla