Vi fortsätter med att summera veckan och här kommer lite vad som hände i divison 4 och 5 i torsdags och fredags!

 

TORSDAG 25/6

4A:

Floda BoIF – FK Kozara 2-1

Gårda BK – Kode IF 0-3

FREDAG 26/5

4A:

Nol IK – SKIF Semberija 1-0

Lunden Överås BK – Stenkullen GoIK 1-4

5A:

FC Bosona – Hisingen FC 3-2

5B:

Hällesåker IF – Härryda IF 0-2

 

I torsdags hettade det till i 4A då både topplagen FK Kozara OCH  Gårda BK förlorade! Hemmalaget Floda BoIF fick en tidig 2-0 ledning efter mål av Ivan Milosevic och ett självmål mot Kozara. Känslan är att det var ett ganska frustrerat Kozara som under matchens sista tretton minuter lyckades att få fem gula och ett rött kort men även en sen reducering signerad Goran Mihajlovic.

Flodas tränare Jonas Torefalk sa så här om segern:

”En mycket väl genomförd match av oss, den bästa denna säsong. Vi hade på förhand bra koll på Kozaras styrkor och svaghet. I matchen genomför och följer vi sedan vår matchplan fullt ut och vinner i mina ögon fullt rättvist. Jag brukar med bestämdhet hävda att vi kan störa samtliga lag i denna serie och nu fick vi ett kvitto på just det.”

Kozaras Naser Zumberi hade följande att säga om förlusten:

”Vi gör tyvärr en usel insats idag, passiva vilket Floda utnyttjar. Vi lyfter oss lite i andra men inte tillräckligt för att hota på allvar, får slicka våra sår och komma igen. Bara att gratulera Floda dem ville det mer än oss idag.”

Kozara är kvar i serieledning och Floda är tia.

 

Topplaget Gårda BK hamnade direkt i trubbel mot Kode IF hemma på Överåsvallen. 0-1 efter fyra minuter, 0-2 efter elva och 0-3 innan första halvtimmen var spelad. Gårda hämtade sig aldrig från den starten och åkte på sin första förlust för säsongen. Anton LindgrenOscar Gustafsson och Rasmus Haraldsson blev målskyttar för Kode.

Kodes lagkapten Rasmus Haraldsson sa så här om segern:

”En match som vi startar bra och tidigt får in ett mål för att sedan gå iväg till 3-0 innan första 30 är spelade. Vi gör en taktiskt bra match då vi följer vår spelplan slaviskt under 90 minuter. Många spelare i laget gör en bra om inte sin bästa prestation för året. Sett till målchanser så har vi betydligt fler lägen än Gårda och det är inte på något sätt orättvist att vi kammar hem alla poäng.”

Gårdas Josef La Carrubba hade följande kommentar till förlusten:

Kode är bättre än oss från start till mål. Vi kommer aldrig in i matchen och följer tyvärr inte alls den spelplan som vi gemensamt gick igenom innan matchen. Vi spelar långa stunder exakt så som vi sa att vi inte ska göra. Det straffar sig flera gånger.

Gårda är nu trea i tabellen men har en match tillgodo och vinst där så är de en poäng bakom ettan Kozara och tre före tvåan Jonsered. Kode är sjua.

 

Det spelades även två 4A-matcher igår fredag. Nol hemmaslog Semberija med 1-0 efter mål av Jesper Pedersen på straff och gick därmed om just Semberija i tabellen.

Nols Kajin Talat sa så här om segern:

”Vinst med 1-0 och det känns oerhört viktigt eftersom vi gav verkligen bort segern till Jonsered senast. Vi börjar väldigt bra och skapar några lägen direkt sen äter de sig in i matchen. De får för mycket tid och vår uppställning passar inte alls bra. Inför andra var det verkligen två lag som gick för segern och det syns att dessa poäng var väldigt viktigt. De har fortsatt mycket boll men kommer inte någonstans och som många vet är vår offensiv sylvass och vi rullar ut de en sekvens och får en solklar straff med oss och Jesper Pedersen sätter den och 1-0 slutar matchen.”

Semberijas tränare Marko Babic hade följande kommentar om förlusten:

”Dåligt. Vi hade fem startelva-spelare som var borta men ändå det är ingen ursäkt. De som fick chansen att spela skulle ha reagerat bättre. Vi försökte, zon 1 och zon 2 funkade helt okej men i zon 3 hade vi inte så bra fokus eller kvalitét helt enkelt. Känns inte bra alls, jag hade idag två killar som gick genom hela vägen i IFK och GAIS Fotbollskola. Om de inte kan de enklaste grejerna i fotboll som man lära sig när man är sju år gammal så jag kan inte förvänta mig att nån kille som har kommit från Volvo ska göra det. Tyvärr är fotboll bara en hobby för många här så man kan inte ändra så mycket. Nol hade en farlig hörna i första och straff i andra halvlek men det räcker om man ska vinna mot dagens Semberija. Ingenting direkt emot Nol men kändes lite konstigt att spela idag där man kände sig vissa stunden att man spelade nånstans i divison 8 eller 9. En timme innan match och nästan ingen är där. Spelare kommer 20-30 minuter innan match och gör uppvärmningen utan tröja samma som att man är på stranden. När bollar går ut letar vår spelare efter de i skuggan. Planen var den sämsta jag har sett på länge. Ibland kunde man nästan inte se bollen i det höga gräset. Men ändå ska man gratulera de för dagens vinst.”

Nol gick om Semebrija i tabellen och är nu åtta. Semberija är nia.

 

Igår förlängdes också Lunden Överås dystra svit. Laget har nu förlorat sex raka matcher och ligger näst sist i tabellen. Gästerna Stenkullen fick en fin start på Överåsvallen när Fredrik Gylleblad satte 1-0 efter sex minuter och Henrik ”Foppa” Forsberg ökade på till 2-0 efter 18. Lunden fick dock kontakt i slutet av första efter en reducering av Karl Svensson. Den glädjen försvann dock tidigt i den andra halvleken när ”Foppa” satte 3-1 och i slutet kunde Niklas Drott sätta dit 4-1!

Just målskytten Drott sa så här om segern:

”En jämn matchbild matchen igenom men målchanserna och effektiviteten är där resultatet speglas. Med tanke på de olika formerna lagen har så var väl 0-1 efter fem (nick på hörna) och 0-2 efter 20 (Holmberg dribblar av 3 gubbar och serverar Foppa öppet mål, jag hade aldrig passat efter dom dribbligarna) precis den öppning som Lunden inte ville ha och vi gärna ville ha. Vi är effektiva nu och har vart det de senaste matcherna . Efter 20 så är Lunden inne i matchen och är inte alls ofarliga. Mitt inne i vår traditionella formsvacka så gör Lunden 1-2 efter ett fint inspel från kanten. 1-2 i halvlek och tugget är ändå bra i omklädningsrummet. Andra halvlek startar med en jätteräddning av våran målvakt och i anfallare efter gör Foppa 1-3 på nick och där känner vi att luften kanske gick ur Lunden och vi får mer luft under vingarna. Resten av matchen spelas av och vi byter väl lite chanser med varann innan vi får in sista 1-4 målet i 80 drygt (chipskruv i krysset från 20-25 efter väggspel med Foppa av namne). Skillnaden i matchen är väl som jag nämnt innan, vi är i en ruggigt bra form medans Lunden har det lite tuffare. Vi är effektiva och släpper inte till så mycket lägen. Vi har många spelare med väldigt bra individuella egenskaper som skapar problem för motståndarna. All heder till Lunden som förde matchen mestadels trots underläge och jag är säker på att de kommer ta sina poäng. För vår del har vi Gårda borta på torsdag och en del manfall så vi som är tillgängliga till matchen får ladda rejält.”

Stenkullen är på en fin fjärdeplats och Lunden är som sagt elva.

 

I 5A tog FC Bosona chansen att haka Utbynäs och United Africa i jakten på FC Komarken i toppen. Bosona hemmabesegrade Hisingen FC med 3-2.

Bosonas tränare Sean Grebovic sa så här om segern:

”En svår match som vi vann med lite tur på slutet. Hisingen kom jättemotiverade då alla spelare ville imponera på deras nya tränare. Det var en grym öppning från deras sida och 0-1 efter en minuts spel. Vi fick jobba oss in i matchen nästkommande 30 minuter. Vi lyckades vända till 3-1 genom väldigt bra spel och omställningar. Det var en underbart solig eftermiddag och grabbarna blev trötta och matchen svängde rejält. Hisingen reducerade till 3-2 innan halvleken var slut. I andra försöker vi ställa om ett par gånger men Hisingen pressade oss mer än vi dom. Vi fick också en utvisning och kämpade tappert ända till slutsignalen. I absolut sista sekunderna gjorde Enis Razanica en fantomräddning och vi kunde vinna med 3-2. Under årets gång har vi haft matcher där vi torskat i slutsekunderna och vunnit, det brukar jämna ut sig över året. Vi tackar Hisingen för en rolig match och önskar dom lycka till.”

HFC:s Paolo Rossi hade följande kommentar till matchen:

”Vi tar ledningen väldigt tidigt i matchen, men efter det så gör Bosona tre snabba mål inom loppet av 15 (?) känns det som. Vi får sedan in en reducering inte alltför långt därefter, och som du förstår så existerade ordet försvarsspel knappt i första halvlek. I andra halvlek är spelet för det mesta belägrat på deras planhalva, utav att vi lyckas skapa dom där heta målchanserna. Bosona sticker också upp ibland när de kontrar, och där är de skickliga. Men men, finns saker att ta med sig, och saker att jobba vidare på. Snart ny match igen”

Bosona är fyra i tabellen och HFC är en placering bakom som femma.

 

I 5B fortsätter nykomlingen Härryda IF att plocka poäng. Igår blev det 2-0 i den svåra bortamatchen mot Hällesåker IF. Båda målen kom i matchens slutskede. Henrik Fransson satte 1-0 i 74:e och Bako Löfgren satte tvåan i 76:e!

Härrydas tränare Johan Jidegren sa så här om segern:

”Vi tar tre poäng i en väldigt dålig fotbollsmatch med mycket långbollar. En dag på jobbet kan man säga. Vi kommer inte alls upp i nivå sen om det beror på värmen, den ovana underlaget eller att vi faller in i motståndarnas sätt att spela låter jag vara osagt. Men en styrka att ta tre poäng även när man inte är på topp och killarna visar återigen att vi har en enorm moral och att vi är grymt starka! Brukar aldrig kommentera domaren, men ibland lyckas de verkligen förstöra tjusningen med fotboll. Får hoppas han hade en dålig dag som vi andra, dock andra matchen i rad i så fall.”

Härryda är nu trea, bara fyra pinnar bakom Finlandia. Hällesåker är elva.

 

/Rasta